Bir yol hikayesi : Yurtdışından gelen bir gönderinin başına en kötü neler gelebilir...

Kardeşim avukat, dava açmak problem değil ama şöyle söyleyebilirim ki devletin herhangi bir kurumuna karşı şu anda bir dava kazanmak mümkün değil. Üç kuruş için de başım belaya girsin istemem.
Aldığım ders şu oldu bundan sonra büyük parça alırsam direkt kardeşime yollatacağım ya da kendim gidince alacağım. 150 euro üzeri alışverişlerde Tax return kağıdı veriyorlar ülkeden çıkış yaparken ödediğin Avrupa vergisini sana iade ediyorlar. En son Temmuz ayında giriş yaptım, İstanbul da herhangi bir kontrol yok hava alanında öyle elini kolunu sallayarak geçiliyor. Ben genede bavulu xray e koydum, zahmet edip ekrana bile bakmadı görevli, muhabbetine ara vermedi. Benden başka herkes elinde bavuluyla x raye girmeden yürüdü geçti. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... İtalyada da Havaalanı girişinde yada bavulu alırken herhangi bir kontrol, xray falan yok. Direkt alıp uçağa koyuyorlar. Sadece kabine girecekleri kontrol ediyorlar. Özetle çantaya nükleer bomba koysan kimsenin haberi olmayacak.
 
Allah kimseyi gumruge dusurmesin , gecen aylarda kumanda alma gafletinde bulundum , 259 tl vergi sapladilar , 5 dakikalik islem 1 saatte bitmedi bir turlu paketi bulup getiremediler yok efendim singapurdan gelen postalari henuz acmadik gibi sacma sapan bahane urettiler ulan ne singapuru istanbuldan geldi iste , sonra paketi guc bela buldular getirdiler agzi gozu kaymis , sinirlerim tavan yapinca bunuda onlara yansitinca aaa bunda otv de var dediler lanet olsun odeyim dedim 259,2 tl , bozuk yok parayi bozdurunda gelin dediler oda sizin probleminiz dedim para ustunun tamamini istiyorum kurusu kurusuna deyip yapabilecegim tek gicikligi yaptim , lanet olsun deyip ciktim.
2007den beri yurtdisindan alisveris yaparim bu seneye kadar kayitli kayitsiz tek bir paketim kaybolmadi son 3 aydir 1 takipli 5takipsiz kargom kayboldu gitti .
teknoloji bakanida genclerle iha ucursun , insan bi sorar bunlarin parcalarini nasil aliyorsunuz ne mucadeleler veriyorsunuz gencler der !
memlekette vidasini bile bulamiyoz birde yerli milli muhabbeti ederler !
 
Bu yazıyı her yerde paylaşmak lazım, belki sesimizi duyan yetkili vijdanlı birileri çıkar.

Abi senden ricam konuyu dh veya ekşi sözlüğe olduğu gibi taşıman, orada ciddi anlamda olay oluyor böyle mağduriyetler,
 
İlker Bey, geçmiş olsun, yaşadıklarınız fazlasıyla tatsız. Tek teselli maddi kaybınız minimum seviyede olmuş olması. Türkiyede iken benzer bir şey başıma geldiğinde (DHL ile) peketi çekmek için de geri göndermek için de saçma sapan şeyler istediklerinden paketi gümrükte bırakmak zorunda kalmıştım...
Hobimizi gerçekleştirmek için bir nevi kumar oynuyoruz resmen her siparişimizle birlikte...
 
2008 yılında HiModel'den Futaba 9C almıştım ve eve teslim edilmişti. Ne günlermiş...
Ben de 2015 sonlarında, bundan çok daha büyük bir hacme sahip Logo 800 İngiltere’den sipariş etmiştim.

Ödemeyi perşembe öğleden sonra yapmış ve modeli de ertesi gün yani Cuma öğleden sonra teslim almıştım ;) Hem de hiç vergi ödemeden. Güzel günlerdi. :undecided:
 
Yerli temin edicilerin fahiş fiat farkları ve devletimizin(!) (Abd ve Çin ticaret savaşı nedenli taraf olmaya zorlanması) aldığı bu zorlaştırıcı uygulamalar yüzünden hobi işi zora sokuluyor...
Ekonomisi iyi olmayan, zaten nufusa kıyas onbinlerde bir orandaki az sayıda imkanlarını zorlayan meraklıların (zorunlu ihtiyaç maddelerine üst üste gelen zamlar vs.nedeniyle) hobiyi mutlu bir azınlığa bırakacağı günler yakındır.
Kendi adıma yurtdışı siparişlerini durdurdum. :(
Hatta sipariş vereceğime kendim yurdışına gitmeyi tercih ediyorum.:)
Herkese kolay gelsin. :saygilar:
 
Bu üzücü durumlar için İlker hocama'da Emre hocama'da geçmiş olsun diyorum.

Sözüm meclisten dışarı. Bırakın oyuncaklarla oynamayı ne hobisiymiş neyinize yetmiyor akşamları spor tv de maç izlemek veya halı saha maçı, elektronik, mekanik öğrenip sanki ülkeye katkınız olacak.
Öğrenmek gelişmek kötü bir şey maç izleyip küfür edin yeter. Gelişmiş kültürlü bilinçli bir halk yöneticiler için zorluk çıkarır her şeye inanmaz(çünkü bilir) bunun yerine uyutulmuş uyuşturulmuş bir halk daha faydalı olacaktır, (yönetim için) bunun yolu halkı büyük kararlar alarak uyumaya yönlendirmekten geçer.

bu işleri bırakın kahveye gidin okey oynayın iskambil oyunları oynayın, çok paranız varsa kumar oynayın boş işlere para harcıyorsunuz bak yabancı ülkelere gidiyor para kumar oynamış olsanız ülkede kalacak ekonomiyi mahvettiniz hep yabancılara para kaptırıyorsunuz.


neyse yazdıkça kötü ye gidecek :mad::mad::mad:

ilerleyen zamanlarda daha kötü olaylar duymamamız dileğimle.:saygilar::saygilar::saygilar:
 
Son düzenleme:
Yeni çalışma alanımızda ağır ağır keyfini çıkararak montaj yapacağım. Zaten şu anda buralarda sıcak tavan yapmış durumda. Dışarıda nefes almak bile zor. Yani acelemiz yok.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol