Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Asım özcan

Modelci olmaya çalııan modelci
Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Yaş
24
Merhabalar İlk defa bu hobiyle uğraşacağım ve benim için asıl eğlenceli olan şey uçak yapmak o yüzden kendim yapacağım. Gittigidiyordan aşağıdakileri alsam Gerekli malzemeleri almış olurmuyum ek olarak birşey almam gerekirmi ?

Teşekkürler.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Asım Özcan' Alıntı:
Merhabalar İlk defa bu hobiyle uğraşacağım ve benim için asıl eğlenceli olan şey uçak yapmak o yüzden kendim yapacağım. Gittigidiyordan aşağıdakileri alsam Gerekli malzemeleri almış olurmuyum ek olarak birşey almam gerekirmi ?

Ya birisi de ESAS olan UÇMAK desin allah aşkına... Bu arada :eek:kuyun: :kural: :angry:

 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ya birisi de ESAS olan UÇMAK desin allah aşkına... Bu arada :eek:kuyun: :kural: :angry:


ben derim Mehmet sen iste yeter :D, Esas olan UÇMAK
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Valla bilemiyorum ama bence uçurmak önemli uçmak değil. :D bu arada uymadığım kural nedir ? Ve aynı zamanda cevapda alabilirsem mutlu olurum siparişi bu akşam vermeyi düşünüyorum çünkü de.

teşekkürler
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Abicim sizi tanımamız için kendinizi tanıtmanız gerekir.sizi bi tanıyalım istiyoruz.burası bir forumdan ötesi burası gerçek bir aile.ailemize yeni katılanları tanımak istiyoruz.sitenin ana sayfasında "tanışma" diye bi bölüm var oradan yeni konu açıp kendini tanıtmanız gerek.bide bence tecrübeli birisinin sözünü dinlemekte fayda var.bunlar önemli konular
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Tanışma bölümüne konu açacağım. Zaten deneyimli kişilerden bilgi açmak için üye oldum.

Uçak modelcilerinin bir bölümü uçakla uğraşmayı sevmez, sadece uçurmayı sever. Bir bölümü uçak uçurmayı sevmez, uçak yapmayı sever. Bir bölümü ise hem uçakla uğraşmaktan, hem de uçurmaktan zevk alır. Uçak modelciliğinin bir de küçümsenemeyecek sosyal yönü vardır, her yaştan ve her meslekten modelciler hafta sonları pistte bir araya gelir ve pistte harcadığımız zamanın uçak uçurmaktan daha fazlası sohbetle geçer. Öyle ki, zaman zaman alay konusu olsalar da, her hafta sonu piste geldiği halde hiçbir zaman yanında uçak getirmeyen modelciler bile vardır.

bu yazıyı dan aldım ve burayı o site sayesinde buldum çünkü amuk da yeni başlayanların kullanabileceği siteler arasında rc kolik de vardı. Fakat gördüğüm kadarı ile burası sadece uçanlar bölümü siz "Uçak modelcilerinin bir bölümü uçakla uğraşmayı sevmez, sadece uçurmayı sever" kısmındansınız. Bende "bir bölümü uçak uçurmayı sevmez, uçak yapmayı sever." Kısmındanım. Hoş karşılanıp soruma yanıt verilmesini umardım.

Teşekkürler
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Evlat, şimdi sen bu malzemeleri alacaksın, bir de plan bulacaksın, sonrada plan için malzeme toplayacaksın ve sonunda bu kadar emek edip topladığın malzemeler ile yine bir o kadar emek edip model uçak yapacaksın veeee uçurmayacaksın, bunu mu söylüyorsun. Yok öyle değil hepimiz modellerimizi hem kendimiz topluyoruz, hem de kendimiz uçuruyoruz. Baştan doğru başlayalım, bir yerlerden alıntı falan yapmaya gerek yok, sen güzelce bir tanışma konusu aç, biz sana hoş geldin diyelim, seni bir tanımış olalım, sonrasında, gerekli her şeyi söyleriz, konuşuruz, ayrıca bu gün malzeme sipariş etmesen de olur, bu iş zaruri ihtiyaç değil, ilk önce öğren, sonra uygula ve acele etme, hızlı koşan çabuk yorulur malum. Üye olduğun zaman gelen ilk mesajı okusaydın ve bir tanışma konusu ile foruma merhaba deseydin, bu konuşmalar da olmasaydı keşke.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Bu konuyu oku, tam senlik. ;)



:RCKolik:
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Yahu Asım!
İlk balsamı jiletle kestiğimde sene 1974 falandı. Bunca yıl olmuş ama hala ben kendimi hangi grupta kategorize edeceğimi bilmiyorum. Sen maaşallah bu yaşında uçurmayı sevmeyip yapmayı sevenler içine koymuşsun kendini. Yahu daha uçak yapmamışsın, uçurmamışsın. Hiç yapmadığın bir şeyi nasıl seversin ya da sevmezsin?
Emin ol burada yapmayı seven de var bilen de. Uçurmayı seven de var bilen de. Ayrıca genç arkadaşlara yardımcı olup yol göstermeyi seven çok var.
Ama...
Bir topluluğa katılıyorsan o topluluğun sana uymasını talep edemezsin. Sen oranın kurallarına uyarsın. Ya da o kurallar sana uymuyorsa o topluluğa katılmazsın. Bu topluluğun da kuralları var. İstiyoruz ki aramıza yeni karışan kişileri biraz olsun tanıyalım. Bu çok önemli. Hem samimi bir ortam olması açısından hem de sorulara verilecek yanıtların daha uygun yazılması açısından. O nedenle geçmiş modelcilik deneyimini ve yaşını bilmek istiyoruz. Ayrıca kendi ağzından kendisini tanıtmasını istiyoruz. Modelcilikteki hedeflerini anlamaya çalışıyoruz ki ona göre yardımcı olalım.
Yani açmış olduğun bu konudaki sorun senin uçurmayı değil yapmayı sevmen falan değil. Sorun forum kurallarına uymaman.

Hoş karşılanmadığını düşünüyorsan bunun doğru olmadığını kanıtlamak için soruna da cevap veriyorum:
Bir uçak yapacaksan öncelikle boyut ve ağırlık tahminleri ile işe girişlemlisin. Çünkü motor, pervane, pil ve servo seçimi ancak uçağın olası boyut ve ağırlığı bilinirse netleştirilebilir. Kumanda, şarj cihazı vs tamam ama bu kadar aceleci davranmaman paranı verimli kullanman için şart.

Sana verilen linki ( ) bir gözden geçir.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Aslında haklısınız öyle olucak uçağı yapıcam ve uçuramayıp yüzde 99 ilk gün kırıcam fakat zaten hobi insanların normal yaşantısında zevk için uğraştığı, bir başka deyişle hayatında yapmak zorunda olduğu şeylerin dışındaki eğlenceli, mutluluk verici ve zevk verici işlerle uğraşmasına denir ve ben o uçuramadığım uçağı birdaha tamir ederek veya daha kötü durumdaysa yeniden yaparak. Uçurmak, uçurmayı öğrenmek isterim. Ve birinin esas olan uçmak demesi bana yanlış geliyor. Bu dünyadaki en güzel renk kırmızıdır demek gibi bir şey. Hızlı hareket etmemin nedeni de 4 yaşındaki kardeşimin benden model uçak istemesidir. Ve hergün soruyor. İsterse 30 sn sonra kırılsın. Bu sadece bana deneyim kazandırır. Ben yavaş gidicem diye 1 ay sonra uçağı kullanana kadar 1 ayda 30 tane uçak kırıp sonunda doğruyu bulmayı yeğlerim. Bu benim görüşüm. Katılmayabilirsiniz ki katılmıyorsunuzda zaten saygıyla karşılarım. Tanışma bölümünü en başta gördüm fakat önemsenmiyordur diye doldurmamıştım. Konuyu açtım.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Canım kardeşim yok öyle savurganlık. Kıra kıra öğrenilmez. Genel olarak bilinen şeyleri okuyup öğrenmek ve doğru uygulamak zorundasın. Madem uçaklarla ilgilisin sana güzel bir havacılık özdeyişi yazayım:
"Başkalarının hatalarından ders al. Çünkü her birini tek tek yapıp öğrenecek kadar zamanın olmayabilir"

Şöyle bir yol izlesen?

Okumak, anlamaya çalışmak, sormak ve öğrenmek.
Yavaş ve emin adımlarla bir uçak yapımına girişmek. Deneme yanılma yerine bilgi ve deneyimden yararlanarak.
O arada bir simülatör ile temel uçuş çalışmalarına da başlasan.
Sonra ilk yaptığın uçağı belki bilen bir iki abinin de yardımıyla güzelce uçursan. Kırmadan eve getirsen.
Hatta on sene sonra bu işlere yeni başlayacak bir kardeşine de yol gösterirken "bak bu uçak on sene önce yapıldı ve hala kırılmadı" desen.
Nasıl olur?
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Zaten sizin anlattığınız yolu uyguladığımı düşünüyorum.

1. aşama : Okumak ve Anlamaya Çalışmak.

3 gündür bu konuda gerek yabancı gerek türkçe kaynaklarda araştırma yaptım ve yapıyorum.

2. aşama : Sormak ve Öğrenmek.

Bu foruma kayıt olmamın nedeni sormak ve öğrenmek istememdir.

3. aşama : yavaş ve emin adımlarla uçağı yapmak.

Bu aşamaya daha gelemedim çünkü hala sorma ve öğrenme aşamasında olduğumu biliyorum. Uçak yapımını deneyimden yararlanmak için sadece interneti kullanabilirim. Ki öyle yapmaya çalışıyorum.

4. aşama : simulatörde deneme.

Simulatörde deneme 3 . aşama bittikten sonra zaten yapacağım.

Sanırım aceleci gözükmemdeki neden siparişi bugün vermek istemem. Siparişi bugün vermek istiyorum çünkü hafta sonuna takılmasını istemiyorum. elimdede malzemeler olmadan da yavaş ve emin adımlarda gidememde zaten malzemeleri aldığım gün çarçabuk bir uçak yapıp uçurma gibi bir planım yok.


Bu yorumları yapmanızdaki neden sizinde dediğiniz gibi başta kendimi tanıtmadığım için olduğunu düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam ve hala yanlış birşey yapıyorsam düzeltin. Tanışma bölümünün bukadar dikkate alındığını hatta kural ihlalı olduğunu düşünmedim.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Offf.. :eek:f: