Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

İşte ne yapacağına tam karar vermeden malzeme siparişi verilmez ki... Bu işin bir çeşit malzemesi yok ki...

3 gündür okudun araştırdın... Neye karar verdin peki? Üstten kanatlı mı? Strafor mu, depron mu, balsadan cesna 182 mi ( :D )? Ağırlık ne olacak yaklaşık? Ne kadarlık bir çekiş gücü gerekiyor motorda? Servo yerleşimi nasıl?

Uçak çok genel bir kavram... Şöyle de yapılabilir;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim planım üstten kanatlı deprondan bir trainer yapmaktı. Fakat suan normal bir trainer maketi alıp başlamak istiyorum. Buradaki yorumların hepsinin samimiyetle ve bana yardımcı olmaya yönelik cevaplar olduğunun farkındayım. Bazıları sadece off yazıp bana hiçbirşey katmasada... Sanırım en iyisi bir trainer maketi alıp çalışmalarımı yaptıktan sonra uçuşa geçmem olacak. kendi yapmak istediğim modeli 2. planı atmayı planlıyorum. Uçak tavsiyesini burada sormam konu dışına çıkacaktır büyük ihtimal. O yüzden başka biryere konu açacağım.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Sevgili Asım burada sana birşeyleri açıklamaya çalışan insanların deneyimine sahip olmak, anlatacakları bir tecrübeyi, pür dikkat dinlemek bizim için paha biçilemez bir değerdir. Burada kimse kimseye tavır almaz, kaldı ki alacak olsa bu kadar uğraşıp cevap vermeye bile tenezzül etmez.

Bence sen savunmaya geçmeden oku, dinle, son kararı yine kendin ver.

Ha bir zahmet te sorup sonra, istediğiniz cevabı almayınca toz duman olmayın, burada İlerlediğiniz yolu, yada ilerleyemediğiniz yolu da paylaşırsanız. Şahsen benim gönlümde de sizin değerlisi yoktur.



Dragonfly...
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Önce şurada bir anlaşalım: Seni kırıp, üzüp korkutup kaçırmak gibi bir amacımız yok. Bu ülkede bu işlerle uğraşan o kadar az insan var ki, senin gibi genç kardeşlerimizin bu hobide sürekliliklerinin sağlanması büyük önem taşıyor. Emin ol kimse sana kötü niyetle bir şeyler yazmıyor. Ve yine emin ol ki burada gerçekten bu işe yıllarını vermiş abilerin var.
Gelelim konuya...
Bak örneğin ben sana 1970'li yıllardan söz ediyorum. Sen üç gündür okuyorum diyorsun.
Bu üç günde ne okudun? :)

Foruma sorup öğrenmek için kayıt oldun. Tamam. Ama bir de şöyle düşün. Bu forumdaki insanlar burada profesyonel olarak bulunmuyorlar. Yani vakitlerini sırf kendi zevkleri için buraya ayırıyorlar. Herhangi bir maddi karşılık beklemeden. Senin gibi yeni aramıza katılan arkadaşlar için de üşenmeden haftalarca aylarca uğraşıp konu derlemeleri yapmışlar ki derli toplu bir şekilde okunsun ve anlaşılsın. Emin ol bunların izlenip anlaşılması üç günlük iş değil. Ama sen bu temel bilgileri özümsemeden doğrudan soru sorarsan kimsenin içinden yardım etmek gelmez. Hele bir de "hadi hemen söyleyin, siperiş vericem" dersen iş iyice karışır. :D

Uçak yapımı konusunda sadece internetten bilgi alabileceğin fikri de tamamen hatalı. Çünkü bu tür şeyler bizzat görüp yaşayarak çok daha iyi öğrenilir. İstanbul'da yaşadığına göre bir büyüğünden rica edersin, bu işle uğraşan grupların arasına katılırsın. Seni küçük görüp önemsemeyeceklerini sanma sakın. Eğer donanımlı gidersen (donanımlı: okumuş, araştırmış) herkes elinden gelen yardımı yapacaktır. Forumu araştırırsan İstanbuL'da nerelerde ve ne zaman uçuşlar yapıldığını da bulacaksın. Sahada bulunarak belki de yapacağın uçağı bizzat uçurmanın ne kadar büyük keyif olduğunu da göreceksin.

Simülatör çalışmaları için üçüncü aşamayı beklemen gerekmiyor. Hemen başlayabilirsin. Yeter ki bir kumanda edin. Simülatör yazılımları konusunda bu forumda yeterince bilgi var zaten.

Siparişinin hafta sonuna takılmasını istemeyebilirsin ama o malzemelerle uçak yapamazsın ki. Sen daha nasıl bir uçak yapacağını bilmiyorsun. Örneğin balsa mı Depron mu? Ne boyutta?

Evet baştan kendini tanıtsan gereksiz polemiklere girilmezdi ama şu anda onu da aştık ve hala hatalı gidiyorsun. :)

Emin ol, senin gibi çok arkadaş gördük buralarda. Az bir bölümü önerileri anladı ve uyguladı. Bunların çoğu bu hobiyi büyük bir keyifle sürdürüyor ve yeni arkadaşlara da yol gösteriyor. Büyük bir bölümü ise ukalalık ettiğimizi düşündü, onlardaki yeteneği farkedemediğimizi sandı, burunlarının doğrusuna gidip birkaç hafta içinde ortadan çekildiler. Tüm çabamız seni o ilk gruba dahil edebilmek. Ama çaba bir yere kadar. Asıl kararı sen vereceksin. Ya gerçek bir havacı olacaksın ya da ...

Hadi kolay gelsin.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Teşekkür ederim. Bana verilen cevaplara karşısında ilk bakışımda önyargılı davrandığı anladım. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Bunuda forumdaki diğer konulara bakınca anladım herkese aynı şekilde anlatılıyor. Sizin bilgilerinize dayanarak ilk başta kendi uçağımı değilde ilk başta uçuşa bir hazır model alıp uçurmanın deneyimini tatmam gerekiyor sanırım.

Araştırmaya Devam .. :)

Edit: Sümer beyin yazdığı yazıyı simdi okuyorum. Durumun farkına vardım. Öyle çekip gitmeyide düşünmüyorum. Yakın zamanda kumanda alıp çalışmalara başlayacağım.
 
Bu malzemeler Uçak yapmak için Yeterlimi

Ben de yaklaşık 6-7 aydır bu hobiyle uğraşıyorum ve şimdi ufaktan uçağı da multirotorun yanına eklemeye çalışarak devam ediyorum. :coolxf:

Yakın zamanda bulunduğum yerdeki başka RC'cilerle tanıştım. Hatta bir tane Abimiz 1970'lerde motorsuz modellerle başlamış, 1991'de ilk motorlu uçağını inşa etmiş ve şimdi de uçmaya devam ediyor. Tecrübelerini dinlemek ayrı bir keyifken sahada oturup izlemek, konuşmak, yardımlaşmak da işin ayrı bir zevki. Bu iş yanında başka birisi varken daha da keyifli hale geliyor. %p

:saygilar: