cessna 182 500 size kumanda

Evrim SUTEL' Alıntı:
Arda benim bildigim bir grup yada uctuklari alan bilgisi malesef yok,

Ankara'da bir kaç alan mevcut, bunlardan bir tanesi Gölbaşı mevkiinde,
diğeri Batıkent Su yolu olarak tarif edilen yer. Bizler ise hafta sonu fırsat bulabilirsek Eryaman tarafında açık araziyi tercih ediyoruz.

Ali abi yorumların için ve ilgin için çok teşekkür ederim..haftaya radiolink at9 kumanda almayı planlıyorum..uçaklarda başarılı olduğunu duydum kumanda için..Ayrıca multikopterlerle ilgilendiginizi görüyorum..Benim de aslında ilk hobim onlardı..ancak üniversite öğrencisiyim ve bu nedenden ötürü nispeten daha ucuz olabilecek ucaklar ilgimi çekti..Ayrıca çocuğunuzla bu hobiyi paylaşmanız gerçekten çok guzel bir olay :bravo: umarım genç kardeşim le beraber uçuşlarımız olur..at9u zaten simulator çalışmak için de istiyorum..umarım haziran ayı gibi bir uçak edinecegim..yazın hep beraber uçuş yapmak dileğiyle

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
Ankara'da bir kaç alan mevcut, bunlardan bir tanesi Gölbaşı mevkiinde,
diğeri Batıkent Su yolu olarak tarif edilen yer. Bizler ise hafta sonu fırsat bulabilirsek Eryaman tarafında açık araziyi tercih ediyoruz.
Ben de batıkentte oturuyorum aslinda bu konuda bu yüzden biraz sansliyim..ucabilecek alan diğer semtlere göre daha bol

Farklı bir konu açmak istemediğimden buradan sorayım dedim.

Bu cessna 182 ye motor açısı versem mi vermesem mi karar veremedim.

Eğer motor açısı verilecekse hem sağa hem aşağıya mı yoksa tek aşağıya yada tek sağa mı vereyim?

Benim cessna 182 yi revizyona aldım da yakında açarım konu şimdilik bu cessna konusundan sorayım boş yere konu açılmasın.

Eymen Sercan' Alıntı:
Farklı bir konu açmak istemediğimden buradan sorayım dedim.

Bu cessna 182 ye motor açısı versem mi vermesem mi karar veremedim.

Eğer motor açısı verilecekse hem sağa hem aşağıya mı yoksa tek aşağıya yada tek sağa mı vereyim?

Benim cessna 182 yi revizyona aldım da yakında açarım konu şimdilik bu cessna konusundan sorayım boş yere konu açılmasın.
aşağı vermek istemenizi anladım fakat sağa neden verdiğinizi anlamadım :rolleyes:

İşte bende tam bilmediğim için sordum :D

Aşağıya vermek yunuslama stabilizasyonu ve tam gazda uçak burun kaldırmasın diye biliyorum.

Sağa verilen açıda pervane dönüş torkunun etkisi için olduğunu biliyorum. Doğrumu biliyorum bilmiyorum ama ;D

Cessna için bu açılar verilmeli mi bir fikrim yok onun için sorayım dedim. Ama hem sağa hemde aşağıya açı verdim. Eğer yanlış yaptıysam fazladan açı için koyduğum cıvata somunlarını sökeceğim motor yatağından.
:saygilar:

Edit: Ankara'da Odtü'nün arazisi Eymir gölü var oranın biraz altlarında Mühye'de ufak bir alan var ve beton zeminide var açık alan yandan akan ufak bir su var Eymir'e gittiğimde arada bakıyorum uçanlar olabiliyor azda olsa bende uçağı toplayıp orada bir deneyeceğim.

Birde gölbaşında freepist var orası önceden aşırı kalabalık oluyordu hafta sonları ama artık biraz durgun sanırım. Birde oraya gerçek pist yapıldı ufak çaplı ne için ne hizmetle bilmiyorum ama ilaçlama uçakları için olabilir.

Youtube'da denk geldi birkaç kişi o pistin içine girip model uçurmuş video atmış büyük ihtimal şu an kullanılmıyor o pist, izin vermişler sanırım. Freepistte bu gerçek pistin biraz arkasında kalıyor arazide.

Ankara'da uçan çok fazla sayıda kişi var fakat forumlara üye değil çoğu, sanıyorum. Attığım videolar bitince çıkan önerilerdeki videolarda bayağı uçan bir grup olduğu görünüyor Ankara'da. Mühye içinde arama yapabilirsiniz onunda videoları var.

Pist burası :

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buda 3 hafta önce paylaşılmış.

Oncelikle güzel bir paylaşım olmuş teşekkür edetiz Eymen :agreed: ikincisi bence herhangi bir aci vermene gerek yok bence motora yukarı açı verirsen stall olma riskini arttirirsin ama bu benim şahsi görüşüm..sağa neden acı verilir inan bir fikrim yok ama çok saçma geldi..ben de bir kaç aydır model uçaklarla ilgileniyorum yani yanlış bilgi verebilirim kusura bakma şimdiden :laugh: bir de yaza doğru bir etkinlik düzenleyip ankaradaki abilerimizle bir buluşma ayarlayalım :RCKolik:

Cessnaya motor açısı nasıl verilmeli yada verilmemeli konusunda bizi aydınlatacak bir hocaya ihtiyacımız var :thumbup:

Ankara buluşması ayarlayabiliriz yaza doğru evet. Ankara da bilinen pistlere hafta sonu gidip oradaki uçanlarla tanışıp foruma çektik mi Ankara grubu coşar gibi geliyor ;D :RCKolik:

Öncelikle merhabalar. Motor açısı belli bir boyuttaki uçaklara şart. Sağada vermek şart pervanenin dönme etkisinden dolayı. Ama ben kendi yaptığım uçaklara vermiyorum nedeni ise uçaklar küçük ve planda motor açısı verilmediği için vermiyorum. Ama incelediğim çoğu planda motor açısını belirtirler ve kaç derece aşağı ve sağa olması gerektiği belirtilir. Size tavsiyem uçağın manuelini iyice incelemeniz. Orda muhakkak belirtilmiştir. Not forumda arama yaparsanız motor açısı ile ilgili Sümer beyin vermiş olduğu güzel ve ayrıntılı bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Merhaba hocam benim cessna 400 size 1 metre kanat açıklığı var anca. Manuele bakayım hemen modeli emekli edeli uzun süre oldu manueli atmamıştım ama uçak çok eskiydi ve fırçalı motordu hiç açı falan yoktu orjinalinde. Arama yapmıştım fakat ben bulamadım galiba tekrar derinlemesine araştıracağım Sümer abinin konularada bakayım çok teşekkür ederim.

:saygilar: