Depron modellerde kontrol yüzeyleri

Yilmaz.

Yeni Uye
Katılım
29 Kas 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
Yaş
18
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Depron kullandığımız modellerde kontrol yüzeylerini nasıl ayarlamalıyız?
 
Soruyu doğru yerde sormamışsın ama ben cevabı burada vereyim, adminimiz gerekli yönlendirmeyi yapmana yardımcı olur.
Kumandadaki sag çubuğu çekince kanatçıklar yukarı, itince aşağı, sola itince soldaki yukarı, sağdaki ise aşağı, sağa itince de sağdaki yukarı, soldaki aşağı yöne hareket edecek. İlk uçuş için atımlar 10, en fazla 15 derece, yüzde 30 civarı da Expo olacak şekilde ayarlarsan başlangıçta hata yapmazsın. Daha sonra uçuşuna göre konforun icin gerekli değişiklikleri yaparsın.
 
Son düzenleme:
Soruyu doğru yerde sormamışsın ama ben cevabı burada vereyim, adminimiz gerekli yönlendirmeyi yapmana yardımcı olur.
@Deniz Tanrıverdi abinin de dediği gibi konuyu yanlış yere açmıksın @Yilmaz. kardeşim.

Soracağın konu ne ile ilgili ise, konuyu ilgili bölüme açıyoruz. Mesela bu açtığın konu "EPP-Foam" modelle ilgili. Dolayısıyla konuyu "Forumlar >RC Uçak > RC Uçak Modelleri >EPP-Foam" altına yani şuraya açman gerekiyordu.



Ben bu seferlik bu konuyu oraya taşıdım. Bundan sonra daha dikkatli olalım lütfen. :saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Deniz abi, Mehmet abi; arkadaşı ben tanıyorum. Sanırım bu konuda da kumanda yüzeyi hareket yönleri ve atımlarından ziyade kumanda yüzeylerinin uçağa bağlanmasını öğrenmek istemiş. Bantla olması olayını biliyordu ama farklı ve sanırım daha kompleks bir yöntemi olup olmadığını merak etmiş. İlgili konuyu aşağıya bırakıyorum o da başka merak edenler de bakar.



Bu vesileyle ben farklı bir şey sormak istiyorum. Kompleks ölçekli modellerde (örn: 1/5 ölçekli F-16) sanırım kompozit ve/veya çelik/metal türevleri kullanılıyor ve köpükteki kadar basit bir bağlanma yöntemi olmadığı kesin. İçten bir menteşe ile bağlanıp dışı mı kaplanıyor bu tür modellerin menteşelerinde?
 
Hayal gücünüzü kullanın. Sartlar bunlar:
1) İşlevini doğru yapacak
2) Sağlam olacak
3) Hafif olacak
İsterseniz kapı menteşesi de kullanabilirsiniz...

Araştırmadan dalmayın hemen bir model yapmaya. Çok fazla okumaya da gerek yok. Başlangıç seviyesi için Youtube çok güzel bir kaynak. Ama videoların sıkıcı kısımlarını ileri sarmadan seyredin. Kopya çekin.