Dji phantom Fatshark Gözlük kayıt işlemi

adnan_kaptan

Tecrübeli Uye
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
817
Tepkime puanı
1,091
Yaş
61
İlgi Alanı
Heli
:saygilar: merhabalar dji phantom fatshark sistemim var,çok güzel görüntüler alabiliyorum,kameranın üzeride micro kart var görüntüyü sanıyorum oraya kaydediyor,kayıt başlatmak için ne yapmam gerekiyor,bilen varsa yardım rica ediyorum saygılar,şimdiden teşekkürler
 
dji phantom fatshark

Adnan Bey,

Elinizde ne olduğunu şahsen ben anlamadım :rolleyes: Şayet kullandığınız ürün ile ilgili bir link var ise, ya da marka ve model, ve bizlerle paylaşırsanız yardım alma ihtimali artacaktır ;)
 
dji phantom fatshark

dji fhantom ile buna bağlı fatshark kamera sistemi var,kamera gözlük fpv sistemi,sormak istediğim şu,kayıt için ne yapmam gerekli,kameranın üzerinde ,micro cart var,ama kayıt için ne yapılabilir,kamerada bir düğme yok ,gözlüktede görüntü ayarları var ,başka bişi yok, görüntü çok net ama,kayıt yapamıyorum, sorunum tam olarak budur,bu konuda bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum, :RCKolik:
 
dji phantom fatshark

:saygilar:merhabalar,konu halledilmiştir,kapanabilir
 
dji phantom fatshark

fatshark ve phantom dji naza hakkında bilgi almak istiyen arkadaşlarımın soruları cevaplanır,saygılarımla
 
dji phantom fatshark

adnan kaptan' Alıntı:
fatshark ve phantom dji naza hakkında bilgi almak istiyen arkadaşlarımın soruları cevaplanır,saygılarımla
O zaman ben sorayim ilk soruyu ;) Sordugunuz sorunuzun cevabi ne imis, sahsen merak ettim :rolleyes:
 
dji phantom fatshark

merhabalar,kameranın üzerine koydukları kayıt başlatma düğmesi mercimek kadar,hadi onu gördük ,içindeki micro kartta bozuk olunca,zaman alıyor tabiki,fatsharkta kayıt başlatmak için ,en az 1 gb micro sd kart,ve kartın hemen sağındaki . (NOKTA)kadar siyah düğmeye basmanız gerekiyor,ama çekimler muhteşem ,uğraştığımıza değdi,en kısa zamanda kayıt tuşunu,kamera kurulumunu,ve çekim videolarını paylaşacağım, :RCKolik:
 
dji phantom fatshark

adnan kaptan' Alıntı:
merhabalar,kameranın üzerine koydukları kayıt başlatma düğmesi mercimek kadar,hadi onu gördük ,içindeki micro kartta bozuk olunca,zaman alıyor tabiki,fatsharkta kayıt başlatmak için ,en az 1 gb micro sd kart,ve kartın hemen sağındaki . (NOKTA)kadar siyah düğmeye basmanız gerekiyor,ama çekimler muhteşem ,uğraştığımıza değdi,en kısa zamanda kayıt tuşunu,kamera kurulumunu,ve çekim videolarını paylaşacağım, :RCKolik:
Bulunca / öğrenince her şey çok kolay oluyor ama işte bu aşamaya gelmek her zaman çok kolay olmuyor. Çözüm bulmanıza ve özellikle çekim kalitesinin güzel olmasına çok sevindim :) Konuyu da merakla bekliyoruz ;) Bilgilendirme için de ayrıca teşekkürler %p

Bu arada DJI ile Fatshark arasında hangi FPV sistemini kullanıyorsunuz acaba ? Şu ana kadar ne kadar bir mesafede test ettiniz ? Sistemden ve iletişimden memnun musunuz ?
Malum epey bir DJI kullanıcı üyemiz var, eminim onlar benden daha çok merak edeceklerdir ;)
 
Dji phantom Fatshark Gözlük kayıt işlemi

FatShark Predator V2 ürünü ile ilgili incelememiz ;)

 
Dji phantom Fatshark Gözlük kayıt işlemi sanayi sitesine farklı bir bakış,,,

:RCKolik:güzel videolar devam edicek,, :saygilar:http://youtu.be/IwqRwMBeeHo
 
Dji phantom Fatshark Gözlük kayıt işlemi

saygılarımla
 
Dji phantom Fatshark Gözlük kayıt işlemi

dji phantomla ilgili elzem bilgiler,bu arada hilalhobylanda çok teşekkür ederim,,
DJI PHANTOM GPS QUADCOPTER ürününün incelemesini dilimiz döndüğünce yapmaya çalışalım.

DJI firmasının NAZA-M GPS sistemi ile donattığı tamamen uçuşa hazır Phantom modeli ister yeni başlayan, ister profesyonel modelciler için çok ideal bir modelidir.

Görsel olarak ta, çok şık bir tasarıma sahiptir.Neredeyse gerçek bir UFO'yu andıran görüntüsü, üzerindeki Led ışıklandırmaları sayesinde ister gündüz, ister alacak karanlıkta çok rahatlıkla aracın yönünü anlayabiliyorsunuz.Tabi ki bu led ışıkların vazifesi sadece, görsen güzellik veya karanlıkta cihazın görünmesi değil, GPS, batarya durumu, sinyal durumu veya diğer önemli uyarıları görmemizi sağlıyor.

Aracın en güzel yanlarından birisi tamamen kullanıma hazır bir halde olması.(Sadece 4 adet kalem pil kumandaya takmak yeterli) Bu durum, bu tarz cihazlarda ender gözüken bir durum. Örneğin : "ar-drone" aldığınızda akıllı bir telefona sahip olmanız gerekmekte....







Eğer görüntüleme için bu ürünü düşünüyorsanız kutu içinden çıkan dahili Go-Pro bağlantı aparatı ile kameranızı çok kolay bir şekilde ürüne monte edebiliyorsunuz.


Aracın içerisinde çıkan 11.1 v li-po bataryası ile ortalama kamera gibi extra bir ağırlık bağlamadan ortalama 14-16 dakika civarı bir uçuş yapabiliryorsunuz. Eğer kamera veya başka bir ağırlık bağlarsanız ortalama 9-11 dakika bir uçuş sağlanıyor.Ayrıca cihazın bataryası 1/16 traxxas araçlar için kullanılan (1/16 e-revo-slash-ken block VS.) veya 450 serisi helikopterler için kullanılan 11.1 v bataryalar ile de kullanabilirsiniz.(tabiki batarya yuvasına girmesi şartı ile)




Ürünü ilk olarak kutudan çıkardığımızda pervaneler ve iniş takımları takılmamış olarak gelmektedir.
Özellikle pervaneleri takar iken pervanelerin üzerindeki yön işaretlerine ve cihazın üzerindeki yön işaretlerine çok dikkat ederek palleri takıyoruz.Aynı şekilde iniş takımlarını da dikkatli bir şekilde yerlerine monte ediyoruz.GPS kumpas ünitesinin soketini cihazın soketine takarken biraz hassas davranmamız gerekmekte.






Cihazı dikkatle ve sabırla monte ettikten sonra, bataryamızı şarj ediyoruz. Yine kutu içinden ; Li-po veya Li-fe bataryaları şarj eden basit ama güvenilir bir şarj ünitesi ve adaptör çıkmakta.
Şarj aletinde 1 - 2 - 3 amper şeklinde şarj edebilmek için anahtar mevcut.
Ayrıca bu şarj aleti ile 1s - 2s-3s-4s bataryaları şarj edebilmektesiniz.Ha tabi profesyonel balancerli bir şarj aletiniz var ise o daha da sağlıklı olacaktır. Ancak bizim yaptığımız denemede, kutu içinden çıkan şarj aleti ile yaklaşık 7 defa şarj etmemiz sonucu bataryanın hücrelerini ölçtüğümüzde, hücrelerin gayet iyi durumda olduğu gözlendi.


Bataryayı şarj ettikten sonra üreticinin de belirttiği gibi Kalibrasyonun mutlaka yapılması gerekir.Kalibrasyon çok basit bir şekilde yapılabilidiği gibi, cihazı bilgisayara da bağlayarak yapabilirsiniz.Biz en kısa yoldan manuel olarak basit bir şekilde yaptık. kalibrasyon yapmak için uygulanan yöntem şu : ilk olarak cihazın kumandasında sağ üst köşedeki GPS/ATTI/ATTI stick'ini 10 defa ileri geri oynattıktan sonra cihazın üzerindeki ışık : sarı sürekli yanmaya başladı.


sonra cihazı yatay eksende 360 derece etrafımızda çevirdik.Işık sabit yeşil yanmaya başladı.
Daha sonra Bu işlemi cihazı dikey konumda iken tekrarladık.

İşlemi başarılı olarak tamamladığımızdan dolayı, cihaz kalibrasyon modundan çıktı. Ve normal moda geri döndü.
Cihazı düz bir zemine koyduk.(Biz kapalı bir mekanda yaptık, ama yeni kullanıcılar ilk uçuşu kesinlikle açık ve rüzgarsız bir alanda yapmalarında fayda var.)


daha sonra kumanda sticklerini , iki stick de içe doğru gelecek şekilde çekiyoruz. (2 saniye kadar)

birden phantom'un pervanelerinin döndüğünü görüyoruz. Bu durumu rölantide çalışma olarak değerlendirebilirsiniz.
NOT: Eğer , motorlar rölantide çalışırken eğer 3 saniye içinde gazı arttırmazsanız motorlar otomatik olarak duracaktır.Aslında model kullanan kişiler için biraz saçma bir burum gibi gözükse de güvenlik için düşünülmüş güzel bir durumdur.Bu güvenlik sayesinde kazara gaz koluna dokunma olayına karşılık güzel bir sistem.

yerden yavaşça kaldırılan phantom gayet stabil bir uçuş sergilemektedir.


Tabi bu yapılan uçuş manuel bir uçuştu.

Bu arada şunu da belirtmek gerekir ki , acemi kişilerin , "nasıl olsa bu cihazda fail safe var" şeklinde kesinlikle ATTI veya GPS modunda kullanmalarını tavsiye etmiyoruz. Manuel mod acemiler için daha güvenli olacaktır.

Bu arada cihazın bilgisayar bağlantısını yapmak istediğinizde; linkinden cihazın ilk olarak driverini indirmeniz gerekir.daha sonra arayüz programını indirdikten sonra, dji sitesinden bir kullanıcı adı ve prola istemektedir.
Kendinize göre bir kullanıcı hesabı açtıktan sonra programı çalıştırabilirsiniz.




Programda yapılan fabrikasyon ayarlarını görebilirsiniz.Bu ayarlar içinde değişiklik yapabilirsiniz.Fail safe pozisyonlarını ayarlıyabilirsiniz.Yani cihazın kalbine giriş yapabilirsiniz
Yalnız ileri seviye kullanıcı değilseniz bu ayarlar ile oynamamanızı tavsiye ederiz.







Düzgün yapılan bir kalibrasyon sayesinde , uçuşlarınız gayet başarılı olmaktadır.
Cihazın kumanda sistemi 2,4 GHz olmakta ve frekans problemlerine karşı gayet güvenlidir. Ortalama kumanda menzili 300 metre civarıdır. Eğer istenilirse Futaba - Spektrum gibi farklı kumandalar ile sistem upgrade edilmektedir. Daha uzun mesafe için bu şekilde kullanıma müsait bir sisteme sahiptir.
Cihazı GPS modunda kullanmak için kesinlikle kapalı bir mekan olmaması gerekiyor.Ağaçlık yerlerde, elektrik direklerinin bulunduğu yerlerde kısacası GPS sinyalinin alınamayacağı yerlerde GPS modu problemlere yol açacaktır.Özellikle kapalı / bulutlu havalara çok dikkat edilmesi gerekir.Aksi takdirde GPS sinyali tam olarak alınamaya bilir.

Eğer yeteri kadar GPS sinyali var ise sistem fail safe ayarları doğrultusunda kalkış yaptığı noktaya geri dönmektedir.Ayrıca GPS modundan ATTI moduna geçiş yapılırsa fail safe modu devre dışı kalır.

Yapılan denemede kumanda kapatıldığında 15 saniye içinde sinyal almadığından dolayı cihaz iniş gerçekleştirmiş, 1 metrelik fark ile güvenli bir şekilde iniş sağlanmıştır.

Phantom'un en iyi yanlarından bir tanesi de içerisinde bulunan dahili NAZA-M ve GPS sisteminin ileride farklı multikopterlerde de kullanıma müsait olmasıdır.
Yani ileride DJI-phantom'unuzu tamamen dağıtıp, farklı ve daha büyük bir multikopter yaparsanız içerisindeki NAZA sistemini yeni yapmış olduğunuz multikopterinizde de kullanabilirsiniz.
Bu da sistemin kısır döngü bir sistem olmadığının göstergesidir.

Sonuç olarak DJI-PHANTOM yeni kullanıcı ve ileri seviye kullanıcı için gayet başarılı bir model olup, Estetik görünümü, kullanım kolaylığı, fonksiyonelliği açısından gayet başarılı bir modeldir.
Tavsiye olunur...


Bu üründen hemen sipariş verip, hemen sahip olmak için tıklayınız.

Bu makale başlangıçta forumdaki konuda yayımlandı: DJI PHANTOM Rtf Quadcopter RTF İnceleme başlatan yazar hilalhobby Orijinal mesajı görüntüle
Kategoriler: Quadcopter/Tricopter
Yorum 3 Yorum
tothenkop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tothenkop - 03-09-2013, 16:50 Cevapla
fpv bi set aldım ona güvendim baya bi yükselttim sinal gitti görüntü kayboldu uçak kayboldu sonra sinyal gidince geri gelme özelliğini kullanmak için kumandayı kapattım uçak 4 dk sonra geldi benim bulunduğum yere kendi indi ama banada inme indi tabi çok başarılı bi ürün
proweblabs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
proweblabs - 13-11-2013, 16:30 Cevapla
Gerçekten mükemmel bir ürün.. Bu tür ürünlerin kanunlar nezdinde herhangi bir sakıncası olup olmadığını da öğrenmek istiyorum. Telsiz frekansları konusunda devletin oldukça sıkı olduğunu söyleyebiliriz. Yarın aldığımda birinin gelip aracımı elimden almasını istemem. Olay çıkartırım vallahi
100kmh2sn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
100kmh2sn - 13-11-2013, 17:30 Cevapla
Şuan için bir sorun yok, ancak; bu konuda bir kanun hazırlanıyor, fakat; hazırlanan bu kanun kapsamına almayı düşündüğünüz bu ürün girmiyor.