[Duyuru]: SCALE Bölümü

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,452
Tepkime puanı
43,427
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Gün geçtikce ihtiyaçlara bağlı olarak YENI BÖLÜM ilavelerimiz devam ediyor. ;)

Bugün itibari ile "SCALE Ucak ve Heli ile ilgili tüm bilgi ve videoların paylasilabilecegi", bölümü forumumuza ilave edilmiştir.

Özellikle değerli üyemiz, SCALE tutkunu kardeşimizin güzel paylaşımlarını bekliyoruz :)
 
Ynt: [Duyuru]: SCALE Bölümü

:D......Mehmet kardeşim bana böyle bir şerefi bahşettiğin için çok teşekkür ederim ancak aramızda o kadar eski ve usta modelci arkadaşlar var ki , bizim için çok ağır bir yük oldu bu şimdi.

Elbette elimden geldiğince katkıda bulunacağım , zira biliyorsun bu hobiye beni başlatan en önemli sebep scale helikopterler.3 D uçan arkadaşlara imreniyorum , ama yaşımız itibariyle olsa gerek sakin uçuşlar ve gerçekçi görünüm beni daha çok cezbediyor.

Üstümüze haddimiz olmayarak böyle bir görev düştü ise seve seve yaparım , programımda zaten mini titanın EC-135 Eurocopter fusulege giydirilerek bir uçuş yapma hevesi zaten mevcut.Mehmet kardeşimin de Trex 450'lerinden birisine Augusta A-109 fusulage giydirme planı var.

Bu scaleleri olabildiğince imkanlarımız elverdiği ölçüde ve helilerin ergonomik, mekanik ölçülerinin de müsade verdiği ölçüde , mümkün olan gerçekçiliği sağlamak için çaba sarfedeceğiz.(Fusulage görünümü , kokpit detayları , navigasyon ışıklandırmaları gibi vs ... )

Bu arada sadece Helikopter bilgimizi değil "boya yapmak gibi , silikon kalıp alma , polyester veya resin döküm" gibi değişik faaliyetlerle de el becerimizi sınamış olacağız inşallah.Eh !

Hadi bakalım.Allah utandırmasın , hep yabancı arkadaşların yaptıklarını izleyecek değiliz ya, dilerim kendi yaptıklarımızı da buradan göstererek , hem öğrenip hem öğretmeye vesile oluruz inşallah.Herkese keyifli forumlar :saygilar:
 
Ynt: Ynt: [Duyuru]: SCALE Bölümü

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Mehmet kardeşim bana böyle bir şerefi bahşettiğin için çok teşekkür ederim ancak aramızda o kadar eski ve usta modelci arkadaşlar var ki , bizim için çok ağır bir yük oldu bu şimdi.
...............................
Bu arada sadece Helikopter bilgimizi değil "boya yapmak gibi , silikon kalıp alma , polyester veya resin döküm" gibi değişik faaliyetlerle de el becerimizi sınamış olacağız inşallah.Eh !
Estağfurullah kardeşim. Şu ana kadar özellikle "HELI SCALE" konusunda senden daha meraklı ve araştırmacı bir modelci ile karşılaşmadım.

Özellikle "Heli SCALE Uçuş Videoları", "SCALE Montaj Videoları" ve yapacağımız kendi SCALE çalışmaların ait ""boya yapmak gibi , silikon kalıp alma , polyester veya resin döküm" çalışmalarında (Tabii ki meslek sırları ve tiyoları gizli olmak üzere :laugh: ) çok güzel paylaşımlarda bulunacağına inanıyorum
 
Ynt: [Duyuru]: SCALE Bölümü

Eminim çok güzel şeyler göreceğiz, bir dünyada yeni şey öğreneceğiz buradan.
Vesile olanada, paylaşımda bulunan herkesede çok teşekkürler şimdiden.
Modelci camiasına hayırlı uğurlu olsun :bravo: