Eachine 120 BO 105 SCALE Micro heli

Mehmet YILMAZ

Çalışkan Uye
Katılım
25 Ara 2015
Mesajlar
300
Tepkime puanı
648
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; pireler berber dolar 5TL iken başlamaya çalıştığım helikopter işine uzunca bir ara sonra tekrar bir sans vermeye karar verdim.
Yaptığım kısa arastırma sonucunda da Eachine 120 Messerschmitt-Bölkow-Blohm Bo 105 modelinde karar kıldım.
Bu tercihi yapmamdaki en buyuk nedenler fiyatı ve de işin içinde Messerchmitt olması.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Eachine 120 cok guzel bir fuselage ile geliyor. Govde sert plastik ve rotor 4 palli. Pil govdenin altındaki bolume oturuyor ve pili değitirmek çok zahmetsiz. Pil akıllı pil denilen cinsten. Sarj devresi, pilin ustunde ve ayrıca pil seviyesini gosteren ledler mevcut. Ayrı bir saj cihazı olmadan mikro usb kablosu ile sarj ediliyor.

Bo105in gorunusu okadar hosuma gittiki kutuyu acar acmaz manual vs okumadan ucusa gectim. RTR heliler ben bırakalı cok yol katetmişler. E120 stabilizasyon için 3 eksenli gyro/ivme olcer yanında bir de optical flow sensor kullanıyor. Bu sayede duron kullanır gibi kumandayı bırakıp cay içmek mumkun. Speed denilen tus uzerinden high/low rate ayarı yapılıyor. Otomatik iniş kalkış için de kumanda uzerinde ayrı bir tuş var. Normal kullanım için duronlarda olduğu gibi stickleri capraz yonlere iterek arm etmek gerekiyor.

Heli kullanma bilgim ve tecrubem cok kısıtlı olduğu akrobatik performanstan bahsedemeyeceğim ancak hem scale olması hem de stabil olması bence buyuk artılar. İlk ucusu dısarıda hafif ruzgarlı bir havada yapmama ragmen ne kadar kolay ucuruldugunu gorunce helikopter hevesim biraz daha arttı. Normal hover calısırken pil suresi yaklasık 12 dakika. Kucuk pil ve agır plastik bir fuselage ile bu sureyi nasıl sağlamışlar merak ediyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bir sonraki dusuncem e120yi 4in1 kumanda ile eşlemek. Bu sekilde pitch , motor devri ve sero atımları uzerinde daha fazla kontrol saglamayı umud ediyorum.
 
Öncelilke yeni model hayırlı uğurlu olsun @Mehmet YILMAZ hocam. :thumbup: Model gerçekten de gerek SCALE olması gerekse teknik özellikleri güzel bir micro heli. :thumbup: @Özgür Evren Varol kardeşim görmesin bu modeli. :D

Merak edenler için hemen bir link verelim :
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; pireler berber dolar 5TL iken başlamaya çalıştığım helikopter işine uzunca bir ara sonra tekrar bir sans vermeye karar verdim.
Evet ya doların 5 TL olduğu günler masal gibi geliyor insana. :embarras:

Bo105in gorunusu okadar hosuma gittiki kutuyu acar acmaz manual vs okumadan ucusa gectim. RTR heliler ben bırakalı cok yol katetmişler. E120 stabilizasyon için 3 eksenli gyro/ivme olcer yanında bir de optical flow sensor kullanıyor.
Evet alışıla gelmiş olan 6 eksen gyro ilave olarak barometre koymaları güzel olmuş. :heartxf: Böylece hazır quad olduğu gibi otomatik iniş, kalkış... gibi ilave özellikler gelmiş

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Pil akıllı pil denilen cinsten. Sarj devresi, pilin ustunde ve ayrıca pil seviyesini gosteren ledler mevcut. Ayrı bir saj cihazı olmadan mikro usb kablosu ile sarj ediliyor.
Pili de tam DJI pillerine benzemiş. ;D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Gerçekten çok yol kat etmişler geçen zaman içerisinde. Görüntüsü ve özellikleri bütçesine göre gayet iyi duruyor. :coolxf:

Çinlilerde olmasa nice olurdu acaba bizim bu halimiz. :embarras:

Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bunu görünce zamanında Blade firmasının çıkarmış olduğu benzer micro heli "Blade Red Bull BO 105 130X" aklıma geldi. Bu model Eachine kadar teknik özelliğe sahip değildi elbette. Ama rafımda hala çok güzel duruyor. :D

Bu arada @Türker Akgün kardeşimle karlı bir günde yaptığımız maiden videosunu da paylaşmak istedim.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol