Eachine DVR03 ile TS832 bağlantısı

alaattin sorgun

Yeni Uye
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
12
Tepkime puanı
5
Yaş
26
Konum
konya
İlgi Alanı
Multikopter
Selamlar. DVR03 FPV kameranın, OSD ve TS832 AV Transmitter'a bağlanması hakkında problem yaşıyorum. Kameranın güç kablosu hariç herhangi bir kablosu bulunmuyor. Böylelikle OSD ve Transmitter'a bağlayamıyorum. Youtube'ta Eachine TX03'ün AV transmitter ve OSD'ye nasıl bağlandığı ile ilgili videolar mevcut fakat DVR03 ile ilgili hiçbir paylaşım bulamadım. TX03'ün üstündeki sinyal pinlerini gövdeden ayırarak bir kablo lehimliyorlar ve o kablolarla bağlantıları yapıyorlar. DVR03 sinyal pininin yerini gösteren bir görsel veya paylaşımada maalesef rastlıyamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. ( APM )
 
Gördüğüm kadarıyla DVR03 dediğin kendi vericisi ve dvr ünitesi üzerinde bulunan paket bir ünite. Tüm işini kendi içinde yapan kapalı bir kutu gibi. Verici katından bir lehim bacağından görüntü sinyalini bulmak mümkün olabilir, olamayabilir de... Ancak ince lehim işçiliği gerektireceğini tahmin ediyorum. Ayrıca büyük ihtimalle verici katını da kapatamayacaksın ve iki verici aynı anda çalışacağı için parazit sorunu yaşayacaksın.

Osd ve ayrı bir verici ile kullanmak için yanlış bir kamera tercih etmişsin. Sadece kamera olan bir kamera almanı, bunu da başka bir şeyde kullanmak üzere kenarda bekletmeni öneririm.
 
Yardımınız için teşekkür ederim. Peki aksiyon kamerası olarak fpv’de kullanabileceğim kamera önerileriniz varmı ? Forumda okuduğum kadarıyla sjcam’lerde görüntü gecikmesi yaşanıyor. Ayriyeten elimde bir aksiyon kamerası mevcut. Aliexpress’te ucuz yollu satılan 4k kameralardan. Fakat ayarlarında fpv’ye dair bir özellik bulamadığım için sistemi dvr03 üstünden yapmaya çalıştım. Aksiyon kameramın fpv özelliği olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?
 
Son düzenleme:
Kameranın özellikleri arasında geçen tv-out, live tv-out, analog out ve benzeri terimlere bakman lazım. Çok ucuz, ucuzun da ucuzu kameralar dışında hemen her kameranın bir şekilde video out çıkışı oluyor. Bu çıkışın dijital mi analog mu olduğu önemli fpv için. Analog çıkış bizim istediğimiz. Dijital çıkış ile de fpv yapılabilir, ancak kullanılması gereken diğer cihazlar 3-4 kat pahalı hale geliyor.

En kolay yol Google dayımıza -kameranın markası- -modeli- -fpv out- gibi bir şeyler yazıp daha önce bu kemarayı fpv işinde deneyen olmuş mu bir bakmak.
 
ts832 alıcı ve verici bende de mevcut. bende tarot un gopro gimbal var. bende ayrıca ucuz tvout özellikli bi1080p aksiyon kameraSI VAR. mikro usb girişi olan kameraya ayrıca aparat bulup kamera bağlantısı yaptım. Ancak görüntü almam pek mümkün olmadı. Acaba desteklemedği kamera varda ben desteklemeyen kamerayımı taktım. bu konuda ne yapabilirim.
 
Oncelikle kameranizin ozelliklerine bakmaniz lazim. Bazi kameralar tv-out cikisini sadece kayittan oynatma modunda destekliyor. İkinci olarak tv-out cikisinizin analog oldugundan emin olmaniz lazim, zira goruntu alici vericilerinin cogunlugu (ucuz olanlari) sadece analog sinyal ile calisiyor. Ucuncu olarak, aldiginiz aparatin kameraniz ile uyumlu olmasi lazim. Kamera uzerindeki mikro usb cikisi standart gibi gorunse de, 5 degil 10 pinli bir cikis. Bu cikis pinleri kameradan kameraya, modelden modele degisiklik gosteriyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari