Eachine E58 WIFI FPV Quadcopter RTF

Kaldığımız yerden devam edelim, bugün quad ı tekrar elime alma fırsatım oldu. İnternetten bulduğum bir videonun yardımıyla tekrar baştan ayarları gözden geçirdim. Kumanda quad bağlantısını resetledim, kumanda trimlerini sıfırlayıp baştan ayarlamayı denedim, kısmen işe yaradı diyebilirim ama trim ayarları bu işi çözemeyecek gibi, hala uçuş bir quad stabilitesinden çok uzak.

Gözlemdeğim bir konuyu bilenlerden yardım almak adına burada paylaşayım belki bilmediğim bir noktada fikir veren olur. Quad ilk uçuş anlarında kumandadan kontrol edebileceğim kadar sağa sola kayma yapıyor ancak, kısa bir süre sonra dengesizlik artıyor, kontrol zorlaşıyor. Yani öne sola doğru hareket ettiğini düşünürsek geri sağa doğru kumandadan kontrol verdiğim zaman, bir miktar dengeye gelsede kumandayı bıraktığım an salıncak misali tekrar öne sola doğru kendini atıyor. Sanki ben geriye çektikten sonra tam tersi yönde komut vermişim gibi atılım yapıyor, halbuki ben sadece stickleri ortada bırakıyorum. Durum böyle olunca tabi uçuştan çok salıncak misali sallanan bir alet çıkıyor ortaya sonra ya bir duvara eşyaya çarpacak, ya acilinden inecek. Bunlar tabi 30-40 sn içerisinde gerçekleşen durumlar. Bunun için fikri olan var mı?
 
  • Şaşırdım
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Durum böyle olunca tabi uçuştan çok salıncak misali sallanan bir alet çıkıyor ortaya sonra ya bir duvara eşyaya çarpacak, ya acilinden inecek. Bunlar tabi 30-40 sn içerisinde gerçekleşen durumlar. Bunun için fikri olan var mı?
Bu oyuncak tarzı cihazların da en büyük sıkıntısı bu kardeşim :embarras: Nedensiz bir şekilde sapıtmaya başlayınca yapacak hiç bir şey kalmıyor :undecided: Kartına bağlanıp ayar yapma ya da kontrol imkanı da vermiyorlar ki :cry:
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi