Elektrikli modellerde alıcı pili gerekli midir?

umiitt

Yeni Uye
Merhaba,

Daha önceleri forumu büyük bir keyifle okuyucu olarak takip ediyordum, birçok konuda da çok faydasını gördüğüme inanıyorum. Bu yüzden herkese teşekkür ederim.

Soruyu gerçi başlıkta sordum ama açıklığa kavuşturmak adına biraz detaya girmek istiyorum. İlk uçak olarak uçuşa hazır bir model almıştım, yanında gelen kumanda ve alıcı 35Mhz lik kristal kullanıyordu. Bu alıcıyı kullanırken, alıcıya harici bir besleme takmıyordum. Daha sonra Flysky 9x kumanda aldım, kumandanın yanında gelen alıcıda (2.4GHz) harici bir batarya girişi pini olduğunu gördüm manuelinde de batarya girişi yapıldığı görünüyordu. Benim alıcıda kullanabileceğim ilave bir bataryam yok bu elektrikli modeller için şart mıdır? Yoksa alıcı beslemesi önceki alıcıda olduğu gibi ESC üzerinden olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

ESC üzerinden elektrik alabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaz. OPTO esclerde bec çıkışı olmadığından harici elektrik girişi gerekiyor. O zaman o giriş kullanılıyor.

Hakan Yılmaz' Alıntı:
ESC üzerinden elektrik alabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaz. OPTO esclerde bec çıkışı olmadığından harici elektrik girişi gerekiyor. O zaman o giriş kullanılıyor.
ESC, BEC kavramları ile ilgili temel bilgileri aşağıdaki konudan okuyabilirsiniz :)

Cevaplariniz için tesekkur ederim:) özellikle bec ve ubec sistemlerinden haberim yoktu. Elimdeki iki esc de uçakların içinde gelen basit esclerdi. Bugünlerde yeni bir motor ve esc almayı planlıyordum verdiğiniz linklerdeki yazıları okuduktan sonra ubec özelliği olan bir esc siparişi verdim:)