Elektrikli Motor

Eray bey konuyu biraz daha açarmısın 15 dakika uçaçak bir uçakmı yapmak istiyorsunuz? Yoksa ekstra ekipman mı var? Var ise bu ekipmanlar neler olacak. Neden 120 cm ? kanat boyu mu, uçak boyu mu ? 120 cm lik uçak derken hangisini kastettiniz? 120 kanat boyu neden 120? Tasarımcı arkadaşlarına sorsana 140 olsa olmaz mı ağırlığı kanat taşıyacak 15 dakika havada kalacak vs. Kısaca tasarım sanıldığı kadar kolay değil. Yarışma ise şayet şartlarını koşullarını ortaya koyarak konuyu biraz daha açarsan zorunlu olduğunuz kriterler belli olursa daha sağlıklı ilerlersiniz. Buradaki hocalarımızda net kriterleri bilir ona göre yardımcı olurlar.
Bana da kızma eleştiri var biraz yazımda fakat ben okuyucu olarak şunu farkettim sen birçok konuda yardım istiyorsun fakat yardımcı olmak isteyen kişiler hangi konuda yardımcı olacaklarını anlayamıyorlar gibi. Dıştan okuyucu biri olarak ne istediğini tam net ortaya koyamıyorsun ki istediğin gibi yardım alasın.
Neyse o uçak öyle yada böyle olacak sanırım, gelişme kaydettikçe fotoğraflarını da yüklersiniz takip ederiz en son uçuş videosuna kadar. Planlamanızı iyi yapın uçuracak kişi belliyse bir yandan similasyon çalışmalarına da başlasın.
Sana ve arkadaşlarına şimdiden kolay gelsin. Başarılar diliyorum.

Haklısınız biraz havada kalan sorular buda daha tecrübesiz olduğumuzdan