Elrs sbus ayarı ve birkaç soru

ekrem m.

Uye
İlgi Alanı
Uçak
Yakın zamanda kumandamı değiştirdim elrs ye geçtim. İki tane nano receiverim var ancak hiç pwm receiverim yok. Uçakta kullanmak için pwm converter tarzı birsey lazım. Elimde eskiden kalma byme-a gyro var. Bari onu kullanayım dedim. Sbus üzerinden çalışıyor. Elrs 3.0 sonrası crsf dışında sbus desteği de sunuyor ancak nereden nasıl yapacağımı bulamadım. YouTube da videolarda betaflightdan rx ayarlayıp, tx dan protokolü değiştiriyor ama bende öyle bir ekran çıkmıyor. RM pocket kumanda için bilen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

2. olarak inişte pervane kırıldı spinner fırladı kayboldu. Baska motor var ancak 2.3mm shaftin üstüne biraz makaron geçirsem 3mm spinner ile sıktırsam idare eder mi? Yada alternatif çözümü var mıdır?

3.olarak elimde de quaddan kalma serisi olmayan 5*3 pervaneler var. Ccw olanını çevirip pusher olarak kullanabilir miyim?

4. Olarak elimde 250lik ghost v4 frame var. Zamanında ucuz görünce almistim öylece kalmış. Gece ışıklı bir şey olsun, kamerasız sadece eğlencelik toplayayım dedim. Üzerindeki LED’leri programlamak istiyorum. Led desteği olan en ucuz fc alternatifleri neler acaba? Yada boşta uart var, onu kullanabildiğim bir aparat falan var mıdır?

5.olarak flywoo goku nano 405 v3 35A stack aldim. Sayfasında manuel falan yok kutudan da bir şey çıkmadı. Bir yerde 2-4s yazıyor bir yerde 2-6s yazıyor. 6s ile kullanmak için aldım. Adamların desteğe yazdım bir haftadır dönen eden de yok. Fc yada esc yi kızartmadan nasıl anlayabilirim 6s destekleyip desteklemediğini?

6. Olarak pilleri gruplarken iç direncine göre mi gruplamak lazim, ve de doluyken mi yada belirli bir voltajdayken mi bakmak lazım?

7. Olarak shaft yada çan yamulmuş gene, biraz balans var. 3mm kaliteli çelik shaft önerebilir misiniz? Orijinali eflm1151 bulunmuyor. Ebay de falan var onlar da motor parasına denk geliyor.

Son düzenleme: