www.bilimselyuzme.com

Elrs Wifi Üzerinden Telemetri

CANKUT TAŞ

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Herkese günaydınlar.Elrs alıcı ve kumandalarda yapılan yeni güncellemelerden sonra elrs backpack; yani elrs alıcı ve kumanda üzerinden telemetri verilerini,uçuş kontrol programı olan bilgisayarımızı wifi üzerinden kumandamıza bağlayarak saniye saniye takip edebiliyoruz.Normal sik radio telemetri antenlerine gerek kalmadan kumanda menzilimiz kadar telemetri takibi yapabiliyoruz.Böylece bilgisayarımız,arazideyken bizim yer kontrol istasyonumuza dönüşmüş oluyor.Mission Planner üzerinden Mavlink 2 protokolü kullanıldığından ötürü çift yönlü bir protokol.Dolayısı ile yalnızca izleme ve takip değil,aynı zamanda oto modda uçarken harita üzerinde "buraya uç" diyerek girdiğimiz bir waypointe otonom şekilde uçmasını sağlayacak komutlar da verebiliyoruz.Ayarların arazide ilk denemesi:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Uçuş kontrol kartınız ne. Bende Speedybee f405 wing mini kart var Kumanda radiomaster edgetx16 mark ii. Alıcım Radiomaster er8+pwm. Mavlink backpack dahil tüm yazılımlarını güncelledim. Uçuş kontrol kartımda İnav 8 firmware yüklü. Mavlink'i Kumandamda ayarladım. Wifi mavlink backpack' i de aktif ediyorum, ama Mission Planer da bağlantıyı başaramıyorum.10.0.0.1 adresinde backpak'i görüyorum. Paket hataları veriyor. External vericim Radiomaster Ranger Micro. Saygılarımla .

Uçuş kontrol kartım Speedybee F405 Wing App.Serial Portlardan alıcının bağlı olduğu portun iletişim protokolünü Mavlink ve baudrate'i 460 yaptınız mı? Ben mission planner kullandığım için inav bilgim neredeyse hiç yok.Kumandadan elrs menüsüne girip backpack kısmını on yapıp,aşağıdaki kısmı telemetri yapmanız yeterli.Ayriyetten wifi connectivity kısmından tx enable yaparsanız bağlanamayabilirsiniz benim başıma gelmişti. 10.0.0.1'de paketler geliyor fakat uçuş kartı programına bağlanamıyordum.Bir de bilgisayarınızdan wifi noktalarını açtığınızda "expresslrs wifi backpack A56Y883" gibi son kısmında rastgele bir isim atanmış wifi adı olması gerek.Rastgele isim yoksa yukarıda dediğim gibi 10.0.0.1de paket geliyordu fakat uçuş kartı yazılımına bağlanamıyordum.

Uçuş kontrol kartım Speedybee F405 Wing App.Serial Portlardan alıcının bağlı olduğu portun iletişim protokolünü Mavlink ve baudrate'i 460 yaptınız mı? Ben mission planner kullandığım için inav bilgim neredeyse hiç yok.Kumandadan elrs menüsüne girip backpack kısmını on yapıp,aşağıdaki kısmı telemetri yapmanız yeterli.Ayriyetten wifi connectivity kısmından tx enable yaparsanız bağlanamayabilirsiniz benim başıma gelmişti. 10.0.0.1'de paketler geliyor fakat uçuş kartı programına bağlanamıyordum.Bir de bilgisayarınızdan wifi noktalarını açtığınızda "expresslrs wifi backpack A56Y883" gibi son kısmında rastgele bir isim atanmış wifi adı olması gerek.Rastgele isim yoksa yukarıda dediğim gibi 10.0.0.1de paket geliyordu fakat uçuş kartı yazılımına bağlanamıyordum.
Her ayarım doğru artık tek sorun Speedybee F405 Win minimde inav yüklü olması.Siz Mission planner firmvare yüklediniz anladığım kadarıyla. Kumandalarımız ve Expreslrs moldüllerimiz farklı sanırım. Mesajda belirttim. Bu cihazlarla yapılan backpack testi görmedim. İnat ettim 5-6 gündür uğraşıyorum