www.bilimselyuzme.com

ELRS Yasal Sınır Hakkında

Alp Nuri Akdağ

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar ELRS transmitter satın almadan önce yasal çıkış gücü sınırını öğrenmek için resmi gazetede yayınlanan 11 Eylül 2012 Tarihli Kısa Mesafe Erişimli Telsiz (KET) Cihazları Hakkında Yönetmelik'i okuyunca aşağıdaki bilgilere ulaştım.

Aşağıdaki maddelere göre hobi amaçlı amatör uçuşlarda kullanılabilecek çıkış gücü maksimum 10mW gözüküyor. Atladığım birşeyler var mı yoksa maalesef doğru bilgiye ulaştım diyebilir miyiz?

Genel amaçlı KET cihazları

MADDE 6 – (1)
Uzaktan kumanda, uzaktan ölçüm, alarm, oyuncak telsiz ve araçları, video-kamera, eş zamanlı tercüme ve benzeri uygulamalarda kullanılan sayısal veya analog her türlü ses ve veri iletimini sağlayan cihazlar; Tablo-1’de belirtilen teknik kriterlere uygun olmak kaydıyla kullanılır.
Tablo-1'de kırptığım, sadece ELRS'yi kapsayan frekans bantlarını gösteren görsel:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Genişband veri iletim sistemleri

MADDE 8- (1)
Veri iletimi, bilgi işlem, kayıt, çevirme, dosyalama, depolama, aktarma amacıyla Tablo-3’te belirtilen teknik kriterlere uygun olmak kaydıyla kullanılır. Ancak, Kurum tarafından, Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilen ve KET cihaz ve sistemleri kullanarak elektronik haberleşme hizmeti sunma ve/veya şebekesi veya altyapısı kurup işletme hakkına sahip olan işletmeciler, Tablo-3’te belirtilen kriterlere uymak kaydıyla, anılan Yönetmelikte yer alan hükümlere tabidirler.

Selamlar ELRS transmitter satın almadan önce yasal çıkış gücü sınırını öğrenmek için resmi gazetede yayınlanan 11 Eylül 2012 Tarihli Kısa Mesafe Erişimli Telsiz (KET) Cihazları Hakkında Yönetmelik'i okuyunca aşağıdaki bilgilere ulaştım.

Aşağıdaki maddelere göre hobi amaçlı amatör uçuşlarda kullanılabilecek çıkış gücü maksimum 10mW gözüküyor. Atladığım birşeyler var mı yoksa maalesef doğru bilgiye ulaştım diyebilir miyiz?

Genel amaçlı KET cihazları

MADDE 6 – (1)
Uzaktan kumanda, uzaktan ölçüm, alarm, oyuncak telsiz ve araçları, video-kamera, eş zamanlı tercüme ve benzeri uygulamalarda kullanılan sayısal veya analog her türlü ses ve veri iletimini sağlayan cihazlar; Tablo-1’de belirtilen teknik kriterlere uygun olmak kaydıyla kullanılır.
Tablo-1'de kırptığım, sadece ELRS'yi kapsayan frekans bantlarını gösteren görsel:

Genişband veri iletim sistemleri

MADDE 8- (1) Veri iletimi, bilgi işlem, kayıt, çevirme, dosyalama, depolama, aktarma amacıyla Tablo-3’te belirtilen teknik kriterlere uygun olmak kaydıyla kullanılır. Ancak, Kurum tarafından, Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilen ve KET cihaz ve sistemleri kullanarak elektronik haberleşme hizmeti sunma ve/veya şebekesi veya altyapısı kurup işletme hakkına sahip olan işletmeciler, Tablo-3’te belirtilen kriterlere uymak kaydıyla, anılan Yönetmelikte yer alan hükümlere tabidirler.

Sizin uçuş yapmanız bile yasal değil normal şartlarda o sebeple böyle şeyleri çok düşünmüyoruz