ESC ile Motoru süremiyorum!

[Acil Yardım] ESC ile Motoru süremiyorum!

Cahit Kaş' Alıntı:
Sana şunu yap bunu yap diyorlar. Sen yapıp yapmadığın hakkında geri bildirimde bulunmadan modeye takılıyorsun. Kumandanın içini açmana gerek yok. Anladığım kadarı ile kumandan zaten mode2.
Ama yazılımda mode değişebiliyorsa o da mode2 olsun.
Turnigyde 3. Kanal gaz ganalı ise o kanala bir servo bağla. Sonra gaz kolunu yukarı aşağı hareket ettir. Eğer servo hareket ediyorsa sorun yoktur.
Sonra pili esc den ayır. Gaz kolunu en yukarı al. Pili tak ve fazla beklemeden gaz kolunu aşağı indir. Bu durumda esc nin throttle kalibrasyonunu yapmış olursun.
Bir de şu var. Alıcıyı bind etmemiş de olabilirsin. Öncelikle bind işlemini yapmış olduğundan emin olmalısın.

Şöyle hemen video yükledim, görüntü kalitesi düşük ama anlatmak istediklerimi göstermek amacıyla umarım faydalı olur. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İnanın söylediklerinizi yapıyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Eğer hep ESC'ye pil zaten takılı iken, yani enerji varken ESC'nin soketini alıcıya takıyorsan, güvenlik için böyle yapıyor da olabilir. Çünkü soketi alıcıya taktığın anda motor çalışırsa tehlike yaratabilir. Her zaman sırasıyla yap. Yani soketleri alıcıya tak, radyoyu aç ve öyle enerji ver.

yukarıdaki linke bakarsan benim anladığım senin sorunun sağ en üstteki tablonun 4. satırında bahsedilen sorunla aynı. her bip 0.25 saniye.
Açıklamasında throtle stiğinin en altta olmadığını söylüyor. eğer en alta getirdiğin halde hala biplemeye devam ediyorsa bence kumandanın menülerinden yapman lazım. aşağıdaki videoları inceleyebilirsin.

Cahit Kaş' Alıntı:

yukarıdaki linke bakarsan benim anladığım senin sorunun sağ en üstteki tablonun 4. satırında bahsedilen sorunla aynı. her bip 0.25 saniye.
Açıklamasında throtle stiğinin en altta olmadığını söylüyor. eğer en alta getirdiğin halde hala biplemeye devam ediyorsa bence kumandanın menülerinden yapman lazım. aşağıdaki videoları inceleyebilirsin.

Sağolun hocam sorun tam olarak böyle fakat başka esc'nin kalibrasyonu tam değilmiş ve kumandayı tekrar kalibre edip reverse yaptım. Çalıştı. Konuyu kapatabiliriz. Yardım eden herkese çoook teşekkür ederim. :saygilar: :bravo:

Sorunu çözmüşsünüz ama görmüşken yazayım yinede. Kalibrasyon yapmanız lazımdı. Yeni model açıldığında kumanda da gaz kolu ters oluyor. İlk önce reserve menüsünden gaz kanalını ters yapmanız lazım sonra esc kalibrasyonu yapılacak. Kumanda kapalı iken esc ye pil bağlanır.(pervane takılı olmamalı!)Sonra gaz kolu en yukarda olacak şekilde kumanda açılır escden ses gelir. Yavaşça gaz kolu en aşağı indirilir sonra pil çıkartılır. İşlem bu kadar basitçe anlatmak istedim

Umit Bulut' Alıntı:
Sağolun hocam sorun tam olarak böyle fakat başka esc'nin kalibrasyonu tam değilmiş ve kumandayı tekrar kalibre edip reverse yaptım. Çalıştı. Konuyu kapatabiliriz. Yardım eden herkese çoook teşekkür ederim. :saygilar: :bravo:

Aslında baştan belliydi ya kalibrasyon ya reverse olduğu. Ki önceki mesajlarda bu yazılmıştı.
Ama bazen çok basit şeylerde de hata yapılabiliyor. Gözden kaçabiliyor. Sorun çözülmüş önemli olan bu.

Ustalar Merhaba. Forumda sorunum için biraz dolaştım ve buraya yazmaya karar verdim. Modelciliğe yeni başladım. Depron Eurofighter modelim var. Kumandam Radiolink AT10. Önce kumanda ile alıcıyı bind yaptım. Daha sonra esc ye gaz kalibrasyonunu yaparken heyecandan gaz çubuğu aşağıda iken kalibrasyon yaptım. Haliyle gaz çubuğu yukarıdayken o aşağıya çekince gaz artıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Esc yi yeniden nasıl tanıtabilirim. Kumandadaki reverse menüsünden gaz kanalını ters yapıp sonra esc kalibrasyonu yapabilirmiyim. selamlar... :embarras:

Necmettin Elün' Alıntı:
Ustalar Merhaba. Forumda sorunum için biraz dolaştım ve buraya yazmaya karar verdim. Modelciliğe yeni başladım. Depron Eurofighter modelim var. Kumandam Radiolink AT10. Önce kumanda ile alıcıyı bind yaptım. Daha sonra esc ye gaz kalibrasyonunu yaparken heyecandan gaz çubuğu aşağıda iken kalibrasyon yaptım. Haliyle gaz çubuğu yukarıdayken o aşağıya çekince gaz artıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Esc yi yeniden nasıl tanıtabilirim. Kumandadaki reverse menüsünden gaz kanalını ters yapıp sonra esc kalibrasyonu yapabilirmiyim. selamlar... :embarras:

zaten büyük ihtimal ters kalibre etmissiniz. kumandandan reverse yapın. ardından tekrar calibre yapın sorun büyük ihtimal çözülür. bu nu yaparlen sizin ve etrafınızdakilerin muhakkak güvenliğini alın.

Necmettin Elün' Alıntı:

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
zaten büyük ihtimal ters kalibre etmissiniz. kumandandan reverse yapın. ardından tekrar calibre yapın sorun büyük ihtimal çözülür. bu nu yaparlen sizin ve etrafınızdakilerin muhakkak güvenliğini alın.

Bir de size gönderilmiş olan özel mesajı ve forum kurallarını bir gözden geçirin lütfen