Esc sorunu

ÖNCELİKLE MERHABA ESC YANDIĞI SIRADA MOTORRUN İÇİNDE YER ALAN SARIM OLARAK GÖRÜLEN NÜVE ADI VERDİĞİMİZ BAKIR TELLERİN BAZILARI OKSİTLENMİŞ OLABİLİR VE ERİME NEDENİNDEN DOLAYI ARA ARA AKIM GEÇİRMEME GİBİ SORUN GÖSTEREBİLİR. MOTOR DEĞİŞİMİ GEREKLİDİR.
Öncelikle bu forumda LÜTFEN BAĞIRMAYIN.
Sarımlardaki bakır tellere nüve adını vermiyoruz. Nüve yani Türkçe tanımıyla "çekirdek", bobinin üzerine sarıldığı manyetik ortamın adıdır.
Motordaki teller aşırı akıma maruz kalırlarsa oksitlenmez, bayağı yanarlar. Yanan tel ise akımı ara ara değil hiç geçirmez. Bazen tel sağlam kalır ama izolasyonu yandığı için komşu sarımla kısa devre oluşturur.
Ancak bunları, ESC'ye pili ters bağlayarak yapmanız oldukça zordur.
 
Sorun lehimdenmiş iyi lehim yapamamışım lehimleri tekrar yapınca düzeldi sorun teşekkür ederim
Merhaba bende de bugün aynı sorun oluştu bende sizin gibi yanlışlıkla ters bağladım ve esc yandı ve birkaç gün önce sizin gibi sarı renkli ucuz marka 30A esc aldım ve birkaç uçuşta yere çakıldıktan sonra az güç almaya başladım inşallah pilde zarar yoktur diye düşünüyorum. Bu konuya gelmeden önce bende motor ile esc arasında (uçak düştüğünde ani akım kaybı vs. den dolayı) konnektörlerde oksitlenme olduğunu düşünmüştüm. (2.5 mm konnektör kullandım). İnşallah yeniden lehimleyip tekrar deneyeceğim.
?Bu daha önce konnektörlerde görmediğim bir durum bundan olabilir acaba?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme: