www.bilimselyuzme.com

Eski helikopterimin elektroniğini yeni modele aktarabilir miyim

kaan bulut

Yeni Uye
İlgi Alanı
Heli
Herkese kısa bir aradan sonra merhaba,

Eski helikopterim (Align Trex 470L) kırım sonrası o kadar basit bir parçanın tedarik sorunu yüzünden rafa kalktı, çok uğraştım fakat maalesef ne muadil bir parça uydurabildim ne de yurt içi yedeğini bulabildim, o yüzden farklı bir rota çizip yeni bir modele geçiş yapmak istiyorum,
Evet uzun lafın kısası bir adet Align tb40 buldum, sıfır model servolar ve motor dahil bir kit, elektronikleri tb40'a aktarsam tüm ayarları tekrar yapmam gerekir mi, setup ayarlama konusunda bilgisizim,
Teşekkürler.

Kaan fbl unitesi ve alıcıni yeni tb40 a takarsan eğer tekrar ayar yapman gerekiyor. Hangi kumanda ve fbl ünite sistemin var?

Çok zor bir zaman Kaan kardeşim. Kaç tane helikopter kırdım inan hiç hatırlamıyorum. Ve bu kırım frekansının en yüksek olduğu zamanlar da ilk öğrendiğim zamanlar. Hasılı bence tb40 da hiç doğru seçim değil. Veya şu aşamada helikopter öğrenmek de hiç doğru seçim değil. Uçak yapmanı ve uçurmanı tavsiye ederim. En azından keyif alırsın..

Kaan yapma etme eyleme;)
Karanlık tarafa geçme:lollol:
Ali Haydar kesinlikle hakli. Başlangıçta Kırım ihtimali daha yüksek oluyor. Eğer ist ve yakınlarında modelcilerden birine denk gelirsen bazı şeyler daha hızlanır. Uzaktan bazı şeyleri anlatmak daha zor olabilir. İstanbul'dan İzmite bilet alıp gelsen. Seni izmit otogardan karşılayıp sahada misafir edebiliriz. Başka modelcilerle de tanışabilirsin. Modelini de getirirsin. Bı inceleme yapabiliriz. Tb40 model seciminile yorum yapamıyorum. Ülkede model sayısı az iken ahkâm kesemiyorum.
Düzenleme not: haftaya pazar buluşma yapabiliriz.

Öğrenme aşamasında olsa idim , kesin omphobby m2 alırdım. Sizede onu tavsiye ederim.

Öğrenme aşamasında olsa idim , kesin omphobby m2 alırdım. Sizede onu tavsiye ederim.
Abi uçuş konusunda bir problemim yok 3d uçuş yapabiliyorum, yaşadığım kırım teknik bir problem yüzünden oldu, kuyruk kontrolden çıktı. Setup ayarlarını da yapmayı bilmiyorum, malumumuz helikopterin (tb40) kiti var elektronikleri temin edemiyoruz, tamir edemediğim modeli aktarmak geldi aklıma,
Yine durumlar ortada ki türkiye de model bulmak çok zor, en temiz seçeneğim bu gibi duruyor, sıfırdan masrafa girmek istemediğimden böyle düşünüyorum, soft 3d de beni yeteri kadar tatmin edecek bir model diye düşünüyorum.

Başka bir taraftan bakarsak bence ayar yapmayı öğrenmen lazım hem her zaman lazım hemide sendeki ünite kumanda öğrenmen için temel oluşturur, eğer imkanın varsa modelden önce kumanda alıcı gurubunu değiştir rescue li bir alıcıya geç rahat edersin kuyruk bıraksa bile rescue çoğu durumda skidler üzerine düşürür modeli.

Yol karanlık ama çok güzel be abi :p
Dün okuduğum bir yorumu paylaşayım seninle.
Rule 1, never fall in love with an airplane, like a cheap woman, someday they will break your heart.
Aşık olmadığın bir uçak-helikoptere ihtiyacın var. Diğer bir deyişle kırdığında fazla dert etmeyeceğin. Senin durumunda kıytırık bir karbon çubuk ve avanelerini elde edemeyişin üzerine komple yeni bir kit alma çabası var. Elektroniğin tamamıyla sağlam mı muamma. 3d uçuş yapabildiğini söylüyorsun fakat setup noktasında bilgin yok. Bunların sonucunda bu karanlık yolun sonunu tahmin etmek hiç de zor değil. Biliyorum heli uçurmak sadece hover yapmak bile sana keyif veriyordur. Helici yanım seni gayet iyi anlıyor. Fakat doğru bir zamanda değilsin heli için. Uçak sevmiyorsan quaddan devam et. Biraz daha imkanın var parça vs noktasında. Yada hepsini boş ver. Paran cebinde otur evindeee yeeaa :thumbup:

• Haha
Tepkiler: Ömer Erkan