F16 / Edf

kartal_abdul

Yeni Uye
Arkadaşlar selam.
F16 yapmayı düşünüyorum. Internette hazır planlar var bu konuda sıkıntı çekmem diye düşünüyorum. Yalnız sizlerin yardımınına ihtiyacım var. Motor olarak 120 mm edf kullanmayı planlıyorum. Bu motorları nereden bulabilirim yerli sitelerde bulamadım. Birde bu motor için uygun hangi boyutta gövde yapmam gerekir. Tecrübeli aradaşkarın yorumuna ihtiyacım var. Teşekkürler.

F16 / Edf

Abdul Kadir' Alıntı:
Arkadaşlar selam.
F16 yapmayı düşünüyorum. Internette hazır planlar var bu konuda sıkıntı çekmem diye düşünüyorum. Yalnız sizlerin yardımınına ihtiyacım var. Motor olarak 120 mm edf kullanmayı planlıyorum. Bu motorları nereden bulabilirim yerli sitelerde bulamadım. Birde bu motor için uygun hangi boyutta gövde yapmam gerekir. Tecrübeli aradaşkarın yorumuna ihtiyacım var. Teşekkürler.

120 mm edf sıradan bir model değildir ve ilk olarak yapılacak bir model gibi de gelmiyor bana.120 mm edf lerin ulaştığı en üst ölçü diye biliyorum yapacağınız uçağında 2 metre üstünde olacağını tahmin ediyorum.Yerli sitelerde 90 mm en üst bulabileceğiniz ölçü.Daha çok 70 mm modeller satışta.

120 mm edf de 160- 200 A 'e yakın bir esc kullanmanız lazım piller ise 12 s ve üzerinde olacaktır.Bu konuda en güzel kaynak youtube olacaktır.Orada bazı modellerde kaç s pille uçurduklarını donanımlarını paylaşıyorlar bazen de yapım aşamalarının paylaşıldığı linkleri veriyorlar.

F16 / Edf

Teşekkür ederim. O zaman 120mm den vazgeçiyorum hemen. 90mm bakacağım. Hangi ebatta bir uçak olmalı biraz kafam karıştı açıkcası.

F16 / Edf

50mm veya 70mm çift EDF %p ;D itiş kuvvetine göre hangi malzemeyi kullanıyosanız bi orantı yapın. en azından 110 cm kanat genişliği olmalı düşüncesindeyim

F16 / Edf

Açıkcası elimde f16 planı da yok. Önce bulmam gerekiyor. Sonra motor kısmına karar vermeliyim. f16 planı nereden bulabilirim sizce ? 90mm için

F16 / Edf

İsterseniz kendiniz yapmaya uğraşmayın. Şöyle bir alternatif önersem.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

F16 / Edf

Teşekkür ederim..
Bunu alıp kendi zevkime göre boyasam sıkıntı olur mu acaba ?

F16 / Edf

Abdulkadir Bey, bu işe yeni başlayacaksınız ve bu uçak tarzı gerçekten hiç uygun değil yeni başlayan biri için. yeni başlarken bu hobiden soğumamanız için üstten kanatlı bir model denemenizde fayda var. yine kendiniz yapabilirsiniz pektabi. fazla değil, başladıktan birkaç ay sonra daha hazır bi şekilde deneseniz çok daha iyi olur. illaki jet diyosanız, hazır kit kullanın. el yapımı jetler hazırlar kadar stabil ve kesin hareketli olmayacaktır, havaya bırakır bırakmaz yere çakılma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. linkteki jetide boyamanız havada net görebilmeniz için gereklilik arz edecektir.