F3 Kontrol kartı Cleanflight recevier sorunu

Cleanflight recevier sorunu

sevgili koray

pil ile ilgili seçimin çok yerinde olmuş.

genel kabul pilin C değeri ile mah/1000 değerinin çarpımının sürekli olarak sağlıklı bir şekilde pil tarafından sağlanabileceği amper değerini verdiği şeklindedir. anlık ani artmış amper isteği karşısında verilen burst değeri süresi hususunda ise kabul gören görüş bu sürenin 10 saniye civarında olduğu şeklindedir. free style fpv ve racing için de bu süre çoğu zaman yeterlidir. genel olarak bu şekilde ani güç gerektiren manevralar uzun zaman dilimine ihtiyaç duymamaktadır. sistemi insan kullandığı sürece genellikle pek sorun çıkmaz.

dron ve pilden istenilen performansın insani sınırlarda olması gerektiğini herkes bilir. Pile ve sisteme gereksiz fazladan eziyet eşittir pilin erken yorulması ve yaşlanmasıdır.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
Cleanflight recevier sorunu

Sonunda piller geldi ve birkaç denemeden sonra (bu denemeler sırasında bir kez düştü ve antenleri bağladığım plastik aparat kırıldı video vericininde anten ile bebarber yuvada çıktı. Küçük bir müdahale ile yeniden düzenledim.) uçuştan bir video çektim şu an acemiliğimden dolayıda pek manevra kabiliyetim yok bir sıkıntı yokmuş gibi görünüyor ama çokta stabil olduğu söylenemez. Sağa çekiyor trimlerden hallettim ama bu seferde tam stabil havada kalmıyor biraz müdahale gerekiyor. Angle, horizon ve air modelarını aktif ettim tüm modlara air modu dahil ettim. Şakir bey verdiğiniz bilgiler için yeniden teşekkür ederim. Bir çok sorunumu sayenizde çözdüm.

 
Cleanflight recevier sorunu

Herkese günaydın

Dün farkettim ki elimdeki lipo tam dolu şekilde 16.8 volt ama cleanflight bu değeri 16.1 olarak görüyor tabiki bu durumda alarm vermesine etki ediyor akşam biraz araştırdım cleanflightın power and batteries sekmesinde scale kısmında 110 verilen değer ile oynayarak bunu değiştirebileceğimiz bilgisine ulaştım. Ama nedense bende sekmenin üst kısmı aktifken diğer kısımları pasif durumda yani müdahale etmeme izin vermiyor scale kısmına, neden olabilir? İkinci olarakta bildiğim kaide lipoların 1C değerinde şarj edilmeleri lakin aldığım pilin özellikleri bölümüne baktığımda 10C ye kadar şarj olabilir diyor (Yada ben öyle anlıyorum.) bunu doğrulayabilecek kullanan biri varmıdır. Herkese kolay gelsin.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
abicim f3 kontrol kartımın 1 ve 2 ıncı sınyal kanalları bozuldu 3 ve 4 calısıyor alternatif çözüm nedir .motorlardan sadece 2 si çalısıyor