Duyuru Forum Google Reklam çalışmaları hakkında bilgilendirme

Bu konu Yönetim tarafından bilgilendirme amacıyla açılmıştır.

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,459
Tepkime puanı
43,429
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Hepimizin bildiği üzere yaklaşık 2 yıldır hem firma tanıtımı hem de foruma destek olması amacıyla PILOT-TR firması sitemizin ana sayfasına reklam vermekteydi. RC camiasında yaşanan durgunluk sonrası, artık reklam veremeyeceklerini bildirdiler.

İlave olarak son dönemde GOOGLE, Reklam sisteminde bazı yeniliklere gitti. Bize bakan tarafı ise az da olsa damlayan GOOGLE Reklam gelirlerimiz ciddi oranda düştü.

Malum eskiden SMF gibi ücretsiz bir platformu kullanırken bu sene lisanslı bir ürün olan XENFORO yapısına geçiş yaptık. Forumu daha efektif hala getirmek için yine ücretli bir sürü eklenti aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu geçiş sonrası yeni platformun daha iyi çalışabilmesi için özel bir hosting firmasına taşındık. Ayrıca mobilden resim yüklemeyi kolaylaştırmak adına ilave resim server lisansı ve sunucu kiralaması yaptık.

Kısaca oldukça yoğun bir mesainin yanı sıra maddi anlamda da giderlerimizde eskisine göre ciddi bir artış oldu. Malum her güzel şeyin bir de maliyeti oluyor :D

Ama merak etmeyin :) , geçiş öncesi zaten bunların büyük bir çoğunluğunu öngörmüştük, ön göremediğimiz şey gelirlerimizdeki düşüş oldu ;D

Her ne kadar gelirlerimiz de ciddi bir düşme olsa da, yönetim bazında kişisel olarak bunları karşılayabilir durumdayız. Fakat burada esas olanın, tüm forumlarda olduğu gibi sistemin kendi giderlerini karşılaması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu nedenle ;

1- İlk aşamada mevcut google reklam yerleşimi ve sayısında ilave bir çalışma yaparak GOOGLE reklam gelirlerimizi arttırmayı hedefliyoruz.

Çalışma henüz tamamlanmadı. Ama yakın bir zamanda fark edeceğiniz üzere gerek PC, gerekse mobil üzerinden bazı ilave reklam alanları göreceksiniz (Çalışma tamamlanınca bununla da ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır)

Amacımız sizleri reklamlara boğmak kesinlikle değil. Bu yüzden bu konuda her zaman olduğu gibi bize anlayış gösterip, destek olacağınızdan eminiz.

2- Yakın bir zamanda yeni bir çalışmamız daha olacak. Bu çalışma sonrası isteyen arkadaşlarımıza foruma destek amacıyla yıl bazında bağışta bulunma imkanı sunacağız.

Bağışta bulunan üyelerimize biz de REKLAMSIZ kullanımın yani sıra bazı ilave kullanım özellikleri sunmayı hedefliyoruz. İlerleyen günlerde bununla da ilgili ilave bilgilendirme yapılacaktır.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizlerin yanında olacağınızı biliyor ve şimdiden teşekkür ediyoruz :saygilar:

Saygılarımızla

RCKOLIK Yönetimi
 
Evet, yıllık forum aboneliği iyi olur. :coolxf:
sorun para almak ta değil nasıl alınacağı
bu defada üye kaybı ve zoraki bilgi istekleri ve buna benzer cızırtısal seslerde çıkma ihtimalleri doğabilir
aslında bu konu burada değilde siz yönetim odasında yapılmalı diye düşünüyorum nedeni ise site Elitliği ile ilgili farklı düşüncelere kapılmamak için

(yönetim okuduktan sonra uygun değilse (silebilir))
 
sorun para almak ta değil nasıl alınacağı
bu defada üye kaybı ve zoraki bilgi istekleri ve buna benzer cızırtısal seslerde çıkma ihtimalleri doğabilir
aslında bu konu burada değilde siz yönetim odasında yapılmalı diye düşünüyorum nedeni ise site Elitliği ile ilgili farklı düşüncelere kapılmamak için

(yönetim okuduktan sonra uygun değilse (silebilir))
Bir konuda adım atmadan önce mutlaka Yönetim olarak gerekli değerlendirmeleri kendi içimizde hep yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Burada mevcut durum hakkında bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettik. Doğal olarak da siz değerli arkadaşlarımız da fikirlerini paylaşmak istediler. Şahsen ben bunda bir sorun görmüyorum.

Şimdiye kadar yaptığımız her şeyde, aldığımız her kararda mümkün mertebe konuyu enine boyuna düşünüp, başka bir değişle 40 kez ölçüp 1 kez biçtik. Bundan sonra da böyle olacak, o yüzden içiniz rahat olsun.
 
Son düzenleme:
Bir banka hesap no.su verilir ve üye bu hesaba yıllık abone bedelini öder. Üye kaybı olmaz çünkü abone olmayanlar için reklamlı seçenek var. Zoraki bilgi istekleri ve site elitliği nedir anlayamadım, açıklarsanız sevinirim. :saygilar:
Aynen abi buna benzer bir sistem olacak. Kesinlikler zorunlu olan bir sistem değil, tamamen gönüllülük esaslı.

Mevcut sistem aynen devam edecek. Foruma destek olan arkadaşlara biz de reklamları kaldırmak suretiyle (belki 1-2 ilave özellik sunarak) teşekkür etmiş olacağız. Bütün olay özetle bundan ibaret.
 
yönetim ve site ile ilgili eleştiri de bulunmadım tabiiki 40 defa düşünülmüş ve tartılmıştır şüphesiz
bir zaman önce programcılıkla ilgi çalışmalarımdan dolayı bilgi amaçlı kayıt olduğum ve çok sevdiğim bir kaç sitede de bu tip anket ve görüş bildirimlerinde
yukarıdakine anlattığıma benzer bir kaç vaka olmuştu
tabii burada da aynı mantelite olur demedim


Elit (seçkin,temiz,ahlaklı,sakin,bilgili, akl-ı selim gibi anlamlara gelir)
site yaş ortalamasına ve konulardaki hitap tarzına bakıldığında bu terime tamamen uyuyor