www.bilimselyuzme.com

Frsky X18RS Kutu Açılımı

Güzel özellik ben buna benzer bir özelliği Spirit ünite ile yapıyorum, DX8 kumanda da kalan boş kanalı kuyruk gaine atıyorum uçuyorum sonra inip trimpotla veya kumanda menüsünden ayarlıyorum, bu bana birazda ünitenin özelliği gibi geldi. Birde kardeşim senin tecrüben benden kat kat fazla naçizane minik birde uyarı yapayım uçarken ayar yapmak çok riskli, haa şöyle birşey yapıyorsan bilemem işte heliyi hold moduna alıp gps ile olduğu yerde quadlar gibi tutuyorsan olabilir, ama uçarken elde ayakta durmayan bir heliyle kumandaya bakıp ayar yapmak bence riskli bir hareket.
Abi bu özellik kbar ünitede bile var. Bende kuyruk gani bir kanala atamıştım. Sanırım gear kanalı idi. Gear kanalı travel menüsünden değerleri değiştirerek kuyruk gain değeri değişiyordu. Geçen hafta şu aparatı aldım. Telefondan hemen hemen her ayar yapılabiliyor. Hatta kurulum bile yapılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇOBAN
Abi bu özellik kbar ünitede bile var. Bende kuyruk gani bir kanala atamıştım. Sanırım gear kanalı idi. Gear kanalı travel menüsünden değerleri değiştirerek kuyruk gain değeri değişiyordu. Geçen hafta şu aparatı aldım. Telefondan hemen hemen her ayar yapılabiliyor. Hatta kurulum bile yapılabiliyor.

Abi gain mevzusu her ünitede var. Mesela aşağıda gördüğün ayar menülerinden hangisini kbar ile kumandadan yapabiliyorsun? Anlatmaya çalıştığım şey gain değil. Haricindeki ayarları deneme imkanının sana sunulması. Bunları uçuş anında değiştirerek ne işe yaradıklarını tecrübe etmek ve modeli daha güzel uçacak şekilde ayarlamak. Ve tabi bunu oldukça işlevsel şekilde yapabilmek :):saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Abi gain mevzusu her ünitede var. Mesela aşağıda gördüğün ayar menülerinden hangisini kbar ile kumandadan yapabiliyorsun? Anlatmaya çalıştığım şey gain değil. Haricindeki ayarları deneme imkanının sana sunulması. Bunları uçuş anında değiştirerek ne işe yaradıklarını tecrübe etmek ve modeli daha güzel uçacak şekilde ayarlamak. Ve tabi bunu oldukça işlevsel şekilde yapabilmek :):saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ali Haydar ben senin yazdıklarına birşey demedimki. Mustafa beyin yazdıklarına istinaden yazdım. Spirit ünitede var. Ünite özelliğinden sanırım deyince bende k barda da var dedim. Ünite özelliğinden kaynaklı.

• Beğen
Ali Haydar ben senin yazdıklarına birşey demedimki. Mustafa beyin yazdıklarına istinaden yazdım. Spirit ünitede var. Ünite özelliğinden sanırım deyince bende k barda da var dedim. Ünite özelliğinden kaynaklı.
Bana birşey diyorsun demiyorum ya :) Konu farklı yere kayınca toparlamak istedim. Evet belirli ayarları değiştirmek için ünitenin bunları desteklemesi gerekiyor. Ama konu bunun işlevselliği üzerine. Yoksa yıllardır bunu yapıyoruz zaten ünite izin verdiği ölçüde.

Yeni bir bilgi de vermiş olayım. Brain ünite tüm ayarları (belki 50 tane ayar var) yapmanıza izin veriyor uçuş anında. Fakat sadece 3 tanesinin çıkışını veriyor. Yani bir ayar yapacaksanız 3 tanesini seçip onları ayarladıktan sonra diğer ayarları yapmak için PC ile bağlantı kurmak icap ediyor. Yani aynı anda sadece 3 ayara erişim sağlıyor. İşin aslı çok da hoş değil. Daha fazla ayara aynı anda erişim daha güzel olurdu. Ve bunu yapmak aslında çok da zor olmasa gerek.

• Beğen
Hayırlısı olsun, ilk çıktığında almıştım 18rs'i, vbar'dan geldim ben de :halay:
Beni pil yüzdesi göstergesi uğraştırmıştı biraz, sonrasında çözdüm mantığını, şuanda vcontrol'den eksiği yok fazlası var.
oldukça da memnunum kumandadan, çok tavsiye ederim. Bir süredir bakmadığımdan unuttum biraz, kafa yorup ayarladım bıraktım :lollol:

konuyu görünce aklıma geldi, biraz kurcalayayım bu vesile ile :halay:

Hayırlısı olsun, ilk çıktığında almıştım 18rs'i, vbar'dan geldim ben de :halay:
Beni pil yüzdesi göstergesi uğraştırmıştı biraz, sonrasında çözdüm mantığını, şuanda vcontrol'den eksiği yok fazlası var.
oldukça da memnunum kumandadan, çok tavsiye ederim. Bir süredir bakmadığımdan unuttum biraz, kafa yorup ayarladım bıraktım :lollol:

konuyu görünce aklıma geldi, biraz kurcalayayım bu vesile ile :halay:
Teşekkür ederim. Vcontrolden iyi derken abi? Baya iddialı geldi :D Vcontrolle alakalı ciddi bir bilgim yok. Şöyle senin açından güzel bir kıyaslama yaparsan memnun olurum :)

Teşekkür ederim. Vcontrolden iyi derken abi? Baya iddialı geldi :D Vcontrolle alakalı ciddi bir bilgim yok. Şöyle senin açından güzel bir kıyaslama yaparsan memnun olurum :)

Bu konu uzar gider hangisi iyi hangisi kötü :)
biraz göreceli bir kavram, ben esnekliğini, kodlanabilirliğini sevdim, ancak öğrenme eğrisi daha dik.
vcontrol çok daha kolay öğrenilebilir, ancak daha kısıtlı,
tercih meselesi kısaca, benim için daha iyi olan senin için olmayabilir :saygilar:

bu arada; ayar konusuna değineyim, uçuş sırasında pot ile ayar yıllardır spirit ünitelerde var. Ancak bunu sadece maiden sonrası tuning aşamasında öneririm. Aldığın kumandanın birçok entegrasyon seçeneği var, omp ile var mı bilmiyorum, ama mesela spirit ile olan entegrasyon ile vbar-vcontrol gibi ayar yapmaya imkan veriyor ( o kadar user-friendly değil, kullanıcı deneyiminin ağa babası hala vbar, ama frsky vantac rf007 alırsan benzeri bir deneyim olabilir, ilk heli mağazası bulunan şehire seyahtimde alıp deneyeceğim kendisini :) )

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Bu konu uzar gider hangisi iyi hangisi kötü :)
biraz göreceli bir kavram, ben esnekliğini, kodlanabilirliğini sevdim, ancak öğrenme eğrisi daha dik.
vcontrol çok daha kolay öğrenilebilir, ancak daha kısıtlı,
tercih meselesi kısaca, benim için daha iyi olan senin için olmayabilir :saygilar:

bu arada; ayar konusuna değineyim, uçuş sırasında pot ile ayar yıllardır spirit ünitelerde var. Ancak bunu sadece maiden sonrası tuning aşamasında öneririm. Aldığın kumandanın birçok entegrasyon seçeneği var, omp ile var mı bilmiyorum, ama mesela spirit ile olan entegrasyon ile vbar-vcontrol gibi ayar yapmaya imkan veriyor ( o kadar user-friendly değil, kullanıcı deneyiminin ağa babası hala vbar, ama frsky vantac rf007 alırsan benzeri bir deneyim olabilir, ilk heli mağazası bulunan şehire seyahtimde alıp deneyeceğim kendisini :) )
Bende şuan brain ünite var. Henüz kumandayla tanıştıracak alıcım yok da bir iki haftaya gelecek inşallah. Ve vantac 007 de aynı şekilde bir iki haftaya gelecek. Henüz vantac konularını da okumuşluğum yok. İlk fırsatta detaylıca okuyacam ve ne yapabilir anlamaya çalışacam. Eğer brainden daha işlevsel ve hissiyatı da iyi olursa vantacdan devam ederim.