FrSky X8R SmartPort Alıcı Problemi

Tamer Öztürk

Kıdemli Uye
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
2,152
Tepkime puanı
1,592
Yaş
28
Konum
Gazimağusa/KKTC
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba.Phoenix Alpha Trainer 46 - 55 ARF modelim için Banggood.com'dan X8R alıcı satın almıştım.Model üzerine monte ettikten sonra farkettim ki bir problem var.İlk başlarda "Telemetry Lost-Telemetry Recovered!" uyarıları alıyordum sonra "RF Signal Critical!" uyarısı aldım.Aşağıdaki eklediğim videoda sinyalin anlık olarak 10dbm'ye düştüğünü görebilirsiniz bu olay modelin yanındayken meydana geldi.Daha sonra Banggood müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim.Alıcı'nın böyle bir problem olduğunu söyledim ve video göndermemi talep ettiler.Videoyu gönderdim 24 saat içinde inceleyip email gönderdiler ve para iadesi yapacaklarını söylediler.Birkaç gün içinde para iadesini gerçekleştirdiler ve sorunsuz bir şekilde iade aldım.Elbette bu haliyle uçuş yapmak istemiyorum.Sorum ise şu bu alıcıda PCB plaket tarzı anten kullanılmış acaba problem neden kaynaklanıyor olabilir? Tamiri olabilir mi? Ne yapmam konusunda öneride bulunursanız çok sevinirim.İnşallah tamir olur.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Şimdi forumu aradım, vericinde DJT modül varmış. Internal RF nin OFF olması gerekiyor mu bilmiyorum, bir dene istersen. Olmazsa alıcı antenlerinin bağlantılarını kontrol et.
 
Levent abi ilginiz içiniz teşekkür ederim. Kumandam FrSky Taranis QX7 hem harici modül hem de dahili modül desteği mevcut.Ben dahili modülü ile kullanıyorum.Diğer alıcıda herhangi bir problem yok dolayısıyla problem alıcıda.

Anten kablolarını değiştirdik diyelim. Anten ucu açıklığı kaç mm olmalı?
 
Bu konuda anten ucu açıklığından bahsedilmiş:

 
Koaksiyel kablonun üreticisine göre bu açıklık değişebiliyor. Kablonun empedansı değiştiği nedeniyle. 26 mm ila 32 mm arasında bir uzunlukta. Orijinal anten ucu açık olarak satılıyor diye biliyorum. Mikro koaksiyel kablo ve konnektor yurtiçinde bulamadım. O nedenle hazır kablo anten almak daha iyi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Bütün frsky kumanda ve alıcılarımda aynı şey ile karşılaşıyorum: kumanda çok yakınken sinyal uyarısı (tarif ettiğin ile aynı) veriyor. Eğer sen de kumandayı alıcıya en az 60cm'den daha yakınken bu uyarıyı alıyorsan ve daha uzağa gittiğinde sorun yoksa bu normal.
 
Bütün frsky kumanda ve alıcılarımda aynı şey ile karşılaşıyorum: kumanda çok yakınken sinyal uyarısı (tarif ettiğin ile aynı) veriyor. Eğer sen de kumandayı alıcıya en az 60cm'den daha yakınken bu uyarıyı alıyorsan ve daha uzağa gittiğinde sorun yoksa bu normal.
Evet Deniz abi doğrudur modelin yanındayken tarif ettiğim uyarıyı veriyor fakat herzaman olmuyor.Henüz açık alanda test etme şansım olmadı fakat ister istemez insanda tedirginlik oluyor.