FS_THR_VALUE sorunu hk

mndrs

Yeni Uye
Katılım
10 Eki 2015
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Yaş
43
Merhabalar

Frame 450 üzerine Arducopter 2.6 uçuş kontrol kartlı quadcopteri topladım. APM mission planner uygulamasında sorunsuz bir şekilde tüm kalibrasyonları yaptım. Fakat compass motor testte sürekli "prearm check FS_THR_VALUE" hatasını ve bazen "bad velocity" hatasını alıyorum. Bendeki FS THR VALUE değeri 1100 pwm, bu değeri değiştirmeme rağmen yine de aynı hatayı alıyorum ve sistemden çıkıp bataryayı takınca arm etmeme rağmen motorlar çalışmıyor ( çalışmamanın bu hatadan olduğunu düşünüyorum).
Ayrıca
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

motor testte A-B-C-D sıralaması aşağıdaki gibi çıktı yönleri . motor numarası sıralamasının saat yönünde ya da tersi olması gerekmiyor mu ?
 
FS_THR_VALUE sorunu hk

Hocam merhabalar. Mission Plannerdan Mandatory Hardware altında Failsafe olacak oraya girin, kumandanızı açın Radio 3 barının kaç pwm olduğuna bakın. Sonra Kumandayı kapatın Radio 3 te kaç pwm yazıyorsa onun biraz altında bir değer yazın örn: Kumanda kapalıyken 950 pwm gösteriyorsa siz 920 yapın. FS_THR_VALUE bu yolla muhtemelen düzelecektir. Bad velocity için önce apm i usb ile bilgisayara bağlayın I2C portunun en iç kısımdaki pini pozitif (+) en dış kısımda kalan pini negatif (-) olacak şekilde multimetre ile ölçüm yapın. 3.3v yakın bir değer vermesi lazım, eğer bu değerden fazla ise muhtemelen voltaj regülatörü yanmıştır. Değerler 3.3v yakın ise, karta ardurover yazılımını yükleyin sonra tekrar copter yazılımını yükleyin bunu yapmak kartınızı sıfırlayacaktır. İnşallah sorunu çözersiniz. :saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Osman SEVİM
FS_THR_VALUE sorunu hk

Merhaba Özgür Bey

Voltajı ölçtüm 3.26 Volt çıktı. kanal 3 değeri 1090 onu da 1060 yaptım şu an sadece Bad velocity hatası kaldı teşekkürler. kart üzerindeki reset tuşu ile sıfırlayıp firmware yüklemem çözüm olur mu yoksa bilgisayardan tüm sürücüleri ve mission planner i kaldırmam mı gerekiyor?
 
FS_THR_VALUE sorunu hk

Menderes
Kart üzerindeki Reset
Sadece yeniden başlatır Yazılımı sıfırlamaz
Yazılımı sıfırlamak için
Quad kurulumunu (X) seçmişsin
Yeni kurulumu (+) olarak başlat bir önceki yazılım sıfırlanır
Daha sonra Gerçek kurulumuna başla (X) kurulumunu yap
 
FS_THR_VALUE sorunu hk

teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi yaptım , sorunum çözüldü , kumandadan motorlara bağlantı sağladım, pervanelere balans yaptıktan sonra ilk uçucu birkaç güne gerçekleştireceğim.
 
FS_THR_VALUE sorunu hk

Hadi bakalım
iyi uçuşlar
 
Merhaba ,
Bende prearm check FS_THR_VALUE hatasını alıyorum.Bunu nasıl düzelteceğim.Tam anlamadım.