Ft explorer yapimi

son yolladığınız resimden sonra pervane yönünü değiştirdiyseniz sorun yok, yalnız o turuncu renkli malzeme ne tam anlayamadım(sanki resim dosyası malzemesi gibi geldi bana) ama motor mountun altında duran o turuncu renkli malzemenin kenarlarına biraz sıcak silikon sürerseniz kullandığınız köpükten kolay ayrılmasını engellemiş olursunuz, motor mount nereye vidalı acaba? ahşapamı yoksa direk o turuncu malzemeyemi? altında ahşap yoksa direk köpüğe vidaladıysanız sıkıntı olabilir. tam gazda motor zorlicaktır oraları biraz. sonuçta motor itiş vericek yani sökmeye çalışmıyacak ama garanti olsun az biraz sıcak silikon sıkın siz bence :D, tabiki de son karar her daima sizindir .
 
turuncu malzeme plastik bi levha 3mm civari kalinligi var motoru belki degistirmek icap eder diye henuz silikonlamadim biraz test edip gerekli saglamlastirmayi yapicam ucus oncesi , servolar icin henuz celik tel bulamadim thk nin satis ofisine gidicem musait zamanda.
motor pervane ikilisi oldukca yeterli itme gucu veriyor elimde zor tutuyorum , yalniz agirlik noktasini dengelemek icin biraz buruna agirlik koymam gerekecek
 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

evet tum kontrolleri ve eklentileri tamamladim yarin ucup ucmayacagini test edecegim, tek suphem motorun yeterli olup olmayacagi , elimde baska motor yok , umarim husranla sonuclanmaz , kanatlar icin paket lastigi bulmam lazim agirlik merkezini gozlemlemek icin evde buldugum ince lastikleri taktim ucus oncesi kalin lastiklerden temin etmem gerek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak ERDOĞAN
Model oldukca guzel olmus elinize saglik :) Umarim keyifle ucurursunuz. Mumkun olursa videosunuda gormek isteriz :)
 
malesef motor yetersiz geldi ve ucamadi , zarar goren bi yeride olmadi ancak motor konusunda fikirlerinize ihtiyacim var
 
900 gr. veya üstü uçuş ağırlığı, 140 cm kanat açıklığı ile pek küçük sayılmayacak bu model için rahat edebileceğiniz motor 1100-1300 kv , 250-300 watt civarı 9 inç pervane ile 1000-1200 gr thrust sağlayan, şu linktekinin ayarındabir motor olmalı diye düşünüyorum.
Bende 120 cm kanat boyu olan daha hafif modele 935 kv motor ve 8 inç pervane kullanıyorum, ama iki tane birden. :)


 
Pervane boyut sınırının olması işi zorlaştırıyor. Bunun için yüksek kv motor seçilebilir. Linkteki motoru bulabildim şimdilik, çok fazla karıştırma yapmadım ama teknik veriler doğrultusunda sizin model için yeterli bir motor. Başka sitelerede bakarsanız belki daha uyguna bulabilirsiniz.
 


cevaplariniz icin tesekkur ederim yukardaki motor yeterli olabilir sanirim
 
explorerimin son hali saglam olsun diye biraz agirlasti 1200 gr civarina cikti , kullandigim motor emax gt2215 /05 1180kv pervane 8×6 ,3 kanat ,
motor oldukca guclu ve yeterli oldu , ilk defa yaptigim bir ucak ucabildigi icin cok mutluyum sadece burun ustu cakilmasindan dolayi arka kuyruk kirildi evde yedegi oldugu icin yenisini taktim yenisinde servo telleri ve servolar aslına uygun olarak iceride olacak sekilde yaptim. ayrica yedek parca uretimine gecip biraz stok yapicam simdiden 1 adet yedek kanat uretimini tamamladim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


buda tamir edilmis hali yarin havanin musait olmasi durumunda video cekecegim onune aksiyon kamerasi koymayi dusunuyorum
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
explorerimin son hali saglam olsun diye biraz agirlasti 1200 gr civarina cikti
Bazen yapılan en büyük hata model sağlam olsun diye aşırı ağır olması oluyor. Burada ince bir çizği var ki o dengeyi kaçırmamak lazım :)

Videolardan görebildiğim kadarıyla model gayet güzel uçuyor, ellerine sağlık :bravo:
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682