Gain ayarları, Titreşim sorunu, s500, Naza m Lite

grihava

Uye
İlgi Alanı
Multikopter
iyi forumlar

Naza m lite(v2ye yükseltilmiş) ile s500 modeli oluşturdum

Yaklaşık 2 aydır kan ter içinde hergün onla boğuşuyorum. O kadar emek verip sonucun hüsran olduğunu görmek gerçekten üzüntülü. insan o kadar paraya phantom alırdım diyor. ama işte elimiz lehim tutsun hobi budur diye giriştik. :embarras:

Sorunun bgc simple gimballe olduğunu düşündüm satıp tarod 2d aldım fakat yine aynı.

%50 (hover)da sabit dururken gayet güzel çekiyor fakat sağ, sol, ileri, geri yapınca aşırı titreşim oluyor

Gimbali, fpv'yi naza'yı 3s pil ile besliyorum. Sistemde tek pil var yani gimbali fpv'yi ayrı pil ile mi beslemeliyim ?

Ağırlık noktasını çok iyi ayarladım, her uçuştan önce modelin dengesini kontroll edip uçuyorum, eğer dengesiz ise pilin yeri ayarlı zaten ileri geri yaparak pilin yerini ayarlıyorum.

Kullandığım parçalar
-Sunnysky V2216 800KV
-Afro ESC 30Amp
-s500 Frame
-Lion Power 11.1V 4200mAh
-Naza m Lite (v2)
-Tarot 2d gimbal
-Karbon pervane

Gain ayarlarım

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Pervaneleri balansladım(karbon 10.45) s500 frame titreşimli frame diyenlerde var stabil uçuranlarda sorun hangisinde çözemedim
Öyle prof görüntü beklemiyorum zaten ama en azından şu titreşimler olmasın.

Gain ayarları nasıl olmalı bu quadın epey uğraştım konu açmamak için ama yok forumdaki bilgiler ile düzeltemedim. yardımlarınızı bekliyorum

Bu da bugün çektiğim uçuştan

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Emin değilim ama ben sizin probleminizin motorlarla alakalı olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada Sunnysky motorları asla banggood üzerinden almayın. Sahte Sunnysky satıyorlar. Goddluckbuy üzerinden alın.

Aliexpresten aldım, öyle sahte hissi vermiyor ama.

S500 framemin kendi karakteri.. kötü frame çok titrek ne kk da ne apmde nede nazada iyi çalışıyor... frame değiştirin düzelir en dengeli makinalar hexa yada octolar bence...

Kafam durdu artık hangisini değiştirip denemeliyim bilmiyorum. pervane değiştireceğim olmaz ise, frame dahada olmaz ise parçalayıp satışa sunacağım

sedat
videon güzel çekilmiş
ama quad sana birşeyler söylüyor
videonun motor seslerini dinle bir veya 2 motorun aşırı Titreşim veriyor
iyi sabitle ve altlarına titreşim onleyici koy
gimbal a bir kat daha çık ve arasına anti titreşim önleyicilerden koy
kesin çözersin quadın sesini iyi dinle ;)
+senin 2. asıl asıl sorunun Jello
Jello konusunu incelersen hem titreşimi hemde jelloyu halledersin

Kolay gelsin

teşekkürler Semih hocam motorların her birinden farklı ses çıkıyor motoru sıktığımız vida gibi olan farklı bi somun onu çıkarıp normal somunu ile sıkacağım bakalım motor balansı yapmadım. forumda balanslı olacağını söylemişlerdi tabi kontrol etmekte fayda var, onun için sistem kurmam lzım motor balansı kolay gözükmüyor videoda gelen ses gimbalin demir devreye çarpıyor sanırım aşırı titreşimden dolayı sabit dururken pek çıkmıyor o ses öne doğru vs gidince artıyor o ses, o gimbalin demiri neden öyle yapılmış hala anlamış değilim

Frame şüphelendiriyor beni artık bayramda deniyebileceğim tabi frameyi deniyemeceğim pervaneleri değiştirip 4 tane sıfır pervane takıcam bakalım umarım pervanedendir belki fabrika hatası falan olmuştur :D

jello konusunuda inceleyeyim bakalım, jello nd filtre vs halledilir ama bu bana jello gibi gelmedi bildiğiniz bariz titreşim var modelde gimballe alakalı olmadığını kesinlikle biliyorum bu 2. gimbalim çünkü

en kötü birde frame değiştireceğim, en kötü birde yedek motor alıp motorla denerim, yine düzelmezse yapacak bir şeyim kalmıyor :( :'(

850 metre bu arada videodaki mesafe aslında keyifli ama şu olayı bi çözsem :(

Sedat
Jello yu oluşturan
Aşırı titreşimdir zaten
1-gimbal ile frame arasına 3m benzeri çift taraflı yapışkanlı süngerli yalıtkan koy
(hırdavatçılarda var 3 mt 3 lira)
2-hoverda zaten tüm prop lar aynı devirde döndüğünden pek rezonans oluşmaz
ileri ve geri hareketinde 2 motor daha hızlı döner ve titreşim arttırır
3-hoverda göz hizasında pervanelere bak 4 ü de düz çizgi oluştırması gerekiyor
yalpa yapan varsa onu düzelt (hepsi düz çizgide ise Pervanelerle Oynama)
4-motor yataklarının altına çift taraflı bandı yapıştır motorları öyle monte et
vida kısa kalabilir uzun vida takarsın
5-frame bağlantı vidalarını Yağlı boya ya batırıp öyle sabitle
6-Gimbal frame ile quad frame arasına yine çift taraflı yapışkandan koy
7-Yeni Framde de Aynı titreşim ler Oluşacak az veya daha fazla
8-(JELLO Konusunu iyi incele)
iyi bayramlar

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖKMEN

Sağolun semih hocam bayramda onların hepsini yapacağım bakalım umarım düzelir. jello konusunuda bulamadım farklı konular çıktı sizede iyi bayramlar

Sedat selam.
Gain ayarları konusunda deneye yanıla yapacaksın kısaca olay şu;

Alet atti modda iken sürekli bir tarafa kaçma eğiliminde ise gainlerin düşüktür, basic pitch ve roll yükselt.
Alet havada düzgün duruyor ama olduğu yerde salınım-titreşim var ise düşüreceksin..

Şimdi aslında seni yanıltan olay şu; plastik kollar ile hiçbir zaman verim alamazsın. çünkü esnektir. Pervanenin balansı yoksa bile seni gain olarak aldatacaktır. s500 ile bende kapadokya'da aşırı titreşimden dolayı quadı düşürmüştüm plastik kol ile tecrübelerim kötü..

you tube

anti jello
drone jello
yaz incele

o zaman gps'de uçanlar için pek önemli değil o gain ayarları. ayrıca modelim sabit duruyor ve gainler %100 dahada düşüremiyorum sanırım. bi arkadaş s500'den diyor. f450 'li almayı düşünüyorum artık bayramda denemelerden sonra. Semih hocam, o jello olayını anladım ama benim sorunum başka gözüküyor. tek görüntüyüde düzgün almak işime yaramayacak. modelim titreşimsiz olsunistiyorum çünkü nazayada zarar verir diye korkuyorum o titreşim.

Uygun fiyatlı 450-500 sınıfında frame öneriniz varmıdır ? titreşim sorunu olmayan ya da beni az üzecek olan

gainlerle oynayamadım riske giremedim. pervaneleri değiştirerek deniyeceğim

bu pervaneler iyimidir