Son iki gündür yeniden inşaata dönme şansım oldu. Dün gövdenin sarılmasını %99 a kadar getirebildim. Tüm gövde sarıldı, büyük boşluklar dolduruldu. Şu an sadece küçük boşluklar kaldı. Bunların bir kısmı iyice ince balsa şeritlerle doldurulacak daha da ince olan kısımlar macunla...
Hem macun görevi görecek hem de biryandan da çıtaları birbirlerine yapıştırabilecek alternatifleri düşünürken aklıma nitroselüloz esaslı dolgu verniği geldi. Zaten bihayli koyu kıvamlı birşey, bir de içine balsa tozu katıp macun kıvamına getirmeyi deneyeceğim. Bu aynı zamanda cam elyafı kaplama öncesinde ahşabı da doyurup daha az epoksi emmesini böylece de kaplamanın daha hafif olmasını sağlayacaktır, ama bunların hepsi şu an için sadece teori
bu gece hava az biraz serin olacak gibi (37 lerde) cesaretimi toplayıp balkona zımparaya çıkabilirim belki
Gövde için henüz foto yok malesef...
Bugün de yatay kuyruğu yapmaya başladım.
kuyruk klasik yöntemle tezgah üzerinde inşa edildiği için yeniden mutfak tezgahını işgal ettim
alçıpanımı koydum, planı serdim ve naylon ile korumaya aldım. Sonra lazer kesim parçaları teker teker çıkartım plan üzerine dizdim ve o arada farkettim ki 5 numaralı sinirden sadece tek bir tane kesilmiş... bütün kutuyu boşaltıp aradım ama yok. Lazer kesim kitinin çizim hatası, bir siniri araya sıkıştırmışlar ama diğer siniri unutmuşlar
neyse ki zor birşey değil ve elimde 2.4mm lik balsa var. Hemen kesilmiş olan siniri levhaya iğneleyip şablon olarak kullanıp siniri levhaya çizdim ve 11 numara bıçak ile kestim...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
sinir meselesi hallolunca serenlere geçtim. Planın orjinali 3.2x6.4mm lik balsa serenler öngörmüş, malum biz türbin motorlu yapacağımız için bu haliyle fazla zayıf ve riskli olur. Hazır elimde hurricane inşaatından kalan aynı ölçüde ıhlamur çıtalar olduğu için serenler için bu çıtaları kullanmaya karar verdim.
Hücum kenarı da 4.5x4.5 mm lik balsa çıta olarak düşünülmüş ama merkezdeki sinirler için bu ölçüler küçük geliyordu, ben de 6.4x6.4mm lik sert balsa çıta kullanmayı tercih ettim. Uçlara doğru biraz inceltmem gerekecek sadece.
manueli takip edip sinirleri, üst serenleri ve hücum kenarını yapıştırdım.
Arkadaki serenlere elimdeki çıtaların boyu yetmedi, ben de çıtayı ortalayarak ek yerlerini en uçlara denk getirdim.
Yükseliş dümenininüst sereni olarak da sert balsadan bir çıta çıkarıp yerine yapıştırdım.
üst taraftaki tüm serenler yerlerini alınca iskeleti tezgahtan söküp alt tarafını çevirip alttaki serenleri yerlerine yapıştırdım. Tek fark burda yükseliş dümenlerinin serenlerinde de ıhlamur kullandım...
Arka serende uçlara doğru olan ek yerlerini de az biraz kaydırarak hizaladım (ek yerleri tam aynı hizada olmasın diye) ve aralarına balsa koyarak destekledim.