Hexa toplama

Gayet faydalı oldu. Teşekkür ederim. Son olarak Şakir Bey, bir uzman gözüyle aşağıdaki motor hakkında görüşünüz var mıdır? Varsa şayet paylaşır mısınız?
 
sevgili mehmet

bir uzman değil ama hobi düzeyinde kabul edilmesinin daha doğru olacağı bir anlayışla bahis olunan ürün konusundaki görüşlerim şu şekilde olurdu.

1. ürün özelliklerinde suya, toza, asite, sıcaklık ve bitkilere karşı koruma özelliklerin var olduğu şeklinde özellikler öne çıkarılmış
yorum: kullanılan magnetler rubidinyum demir olması suya karşı korumalı olduğunu destekler niteliktedir.
alt kısım sarımlarda sarım yerine kadar elektriksel izolasyon yapılmış olması bu hususun tasarım aşamasında düşünülerek yapıldığını destekler niteliktedir.

pervane altı bölümün tasarımı active cooling yapabilecek geometride olması ürünün öne çıkarılan bu özelliğini destekler yapısal özelliğe sahip olduğunu düşündürür niteliktedir.

motor mountlarının olduğu yer korumalı tipte olması olası bir düşmede kirlenmeyi azaltıcı yönde bir etkide bulunacaktır.
alt kısımda vida başı olması motor temizlik ve bakımını kolaylaştıracak bir özellik olarak düşünülebilir.

2. sarımların düzgün ve tek (single stranded) olması motorun daha verimli olmasını sağlayacak bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

3. rulmanların gerçek NMB olması durumunda motorun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak bir özelliktir.

4.iddia edilen iki ayrı anodizayon yapılmış olması korozyon , paslanmaya daha dayanıklı olmasını sağlayacak iyi bir özelliktir

5.rubidinyum magnetler kullanılmış olası bir anormal sıcaklık ta motorun demag olma ihtimalini fevkalade azaltıcı yönde bir özellik olarak düşünülebilir.

6 . motor verimliliği ile ilgili veriler tarımsal özellikte kullanılabilecek iyi verimde bir motor olduğunu destekler niteliktedir.

7. bu fiyat bandında bir motorda 6061 aluminyum kullanılması motoru bütçe dostu olacak şekilde bir özellik gözetildiği düşündürür niteliktedir.

8. rotor altında epoksilerin varlığı dinamik balanslamanın yapıldığına işarettir.

yukarıda izah etmiş olduğum ifadeler gerçek tecrübe ve gerçek ürün incelemesine dayalı olmayıp üreticinin ürününü prezente etmiş olduğu web sayfasındaki bilgileri ve fotoğraflarları üzerinden yapılmıştır.
her halükarda ifadelerim hobi düzeyindeki bilgiler ile şekillenmiş olup naçizane düşüncelerimden ibarettir. ürünün pozitif reklamını yapıyor olmadığım gibi ürünü değersizleştirecek de değilim.

umarım faydalı olabilmişimdir.

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
Ayrıntılı analiziniz için teşekkür ederim Şakir Bey. Bu motorda gözüm kalıyordu hep. 4 tane sipariş vermeyi düşünüyorum.
Aynı zamanda motor alırken, motorun resminden ne gibi veriler çıkartılabilir, buna dairde çok aydınlatıcı bir değerlendirme olmuş.