Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

  • Konbuyu başlatan CAGDAS
  • Başlangıç tarihi
  • 3,024
C

CAGDAS

Guest
merhaba arkadaşlar, kumanda olayında hıtec'te karar kıldım. promodeli arayıp sordum klon alıcısı yokmuş. illa orjinal almak gerekiyormuş. en ucuz alıcısı 6 kanal ve fiyatı da 52$ ürünün linki klon alıcı olayını da araştırdım biraz. genel olarak bir memnuniyetsizlik söz konusu sanki. uçakların kontrolden çıktığından bahsedenler olmuş. yavuz abi de konuya değinmiş komuk forumda. sıfır alıcının bozuk geldiğinden ve hiç çalışmadığından bahsetmiş. 52$ orjinal bir alıcı için çok da pahalı değil aslında. uçurağım heliyi yada uçağı kafamda soru işaretiyle uçurmaktansa 52$ alıcı kullanmak mantıklı. promodelde hitec auroranın 2 modeli var. 1. modelin fiyatı 706 tl. 7 kanal alıcısı var. 2. modelin fiyatı 794 tl. 9 kanal alıcısı var. ben 7 kanal olanı almayı düşünüyorum. çünkü benim için yeterli sanırım. şimdiye kadar kullandığım uçaklarda en fazla 6 kanal kullanmıştım o da fpv yaptığımda. 9 kanala gerek yok gibi sanki. ilerde lazım olursa zaten 9 kanallı orjinal alıcısını alırım diye düşünüyorum, sonuçta kumanda uyumlu.. ürünün yurt dışı fiyatına da baktım. gümrük, kargo parası 2 haftalık ulaşım süresi vb. hususları göz önüne alınca riske girmeye değecek bir fiyat yok gibi. sipariş vermeden önce sizin de fikirlerinizi almak istedim. ne dersiniz ??? şimdiden teşekkürler....
 
Ynt: Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

Hitec olumlu yorumları çok olan bir kumanda.Kumanda konusunda tartışılmıştı , neye göre kumanda seçmemiz gerektiği.Optima 7 ve Optima 9 kanal olan 2 alıcısı mevcut.
Duyduğuma göre önümüzdeki yılda dünyanın en hızlı frekans sistemine sahip Hitec 9x çıkacakmış.
Promodeldeki fiyatlar ile yurtdışı fiyatlarında vergiler ve kargoları hesaplarsak çok büyük fark yok.Ayrıca promodel kaliteli ve dürüst bir firma , bir sorun yaşarsanız mutlaka bir muhatabınız da olacaktır.Bence alınabilir.Kumanda işi riskli olduğu için , o kadar parayı bir gümrük memurunun insiyatifine bırakmak pek iyi bir fikir de değil zaten kanımca.
 
Ynt: Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

Merhaba Çağdaş,

En başından beri Aurora 9 kullanıyorum, şimdilik modülü 7 kanallı olarak kullanıyorum ama FPV'de biraz daha ileri gittiğimde 9'a çıkaracağım.

Bu ürün çoooooook güzel ayarları yapmana imkan veren, dokunmatik ekranıyla göz dolduran, kullanımı çok rahat ve çok güzel bir ürün. Ben içinden çıkan Nicd pili söküp ufak bir modifiye ile 2S 2200mAh lipo taktım, çok uzun süre tek şarjla kullanıyorum, hele hele arka ekran ışığını kapatırsan süper ;)

Bununla birlikte 2 eksisi var:

- Head Tracking özelliği yok, en azından henüz yok ama sitesinde güncelleme ile sonrasında bu özelliğin aktif olacağı belirtiliyor.
- Modülü sebebiyle başka bir frekansa geçmek ve anten bağlantıları konusunda biraz uğraşmak gerekiyor, diğer modeller kadar kolay değil. Kolay olsun istenirse de biraz tuzlu oluyor..

Bugün bu kumanda ile Fatshark mesafe testi yapacağım, özellikle de kumandanın Head Tracker özelliği çalışmadığından dolayı kameraya bağladığım Pan/Tilt servolarını kumandanın yanındaki eşsiz Slider'larına atadım, bunun da çalışmasına aynı anda bakacağım :) Bu anlamda bu kumandanın sağ-sol sliderları ve 3 adet slider benzeri ileri-geri butonu mevcut, kullanmak hayal gücüne kalmış ;)

Özetle, ben kesinlikle tavsiye ederim, yukarıdaki eksilerine göre karar vermeni tavsiye ederim.

Yurtdışından almana hiç gerek yok, Hakan Bey'in de dediği gibi zaten aynı şeye geliyor. Promodel bu konuda gerçekten çok iyi bence, ben de araştırmalarım sonrası onlardan aldım.

Clone alıcı da kullanıyorum, daha çok yakında uçacak uçaklarda kullanıyorum, şimdilik sadece yeni yaptığım depron Yak-55'e taktım. HK'da $15 (normal) ile $21 (micro) civarı. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadım ama arada tepkileri arasında fark olduğunu hissettim, $15 olanı 1,3km imiş, $21 olanına da 300m imiş ama dediğim gibi yakın mesafedeki ucuz uçaklarda ender kullanıyorum, orjinalinden şaşmamak lazım. Bunun dışında New York'dan eBay üzerinde Nitro ve Go başlıklı 2 firma orjinallerini $40 civarına satıyor, 3'lü alırsan fiyatları daha da düşüyor. 6-7 ve Lite ve Telemetry özellikli model alıcıları mevcut. Ben genelde onlardan alıyorum..

Selamlar
 
Ynt: Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

Hakan Abi ve Tolga Abi yorumlarınız için teşekkürler. %p en kısa sürede sipariş veriyorum kumandayı. Tolga abi artık 3 kişiyiz bu kumandayı kullanan. 3 tane alıcı alınca ucuza geliyor demiştiniz. alalım diyorum.. :coolxf: ne dersiniz ????
 
Ynt: Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

Merhaba Çağdaş,

Öncelikle yeni kumandan hayırlı olsun.

Aslında benim elimde yedek alıcım var ama olabilir, alabiliriz.

Az önce eBay'de baktım, dediğim gonitro.. satıcısı şuanda TR de dahil bazı ülkelere gönderemeyeceğini yazmış. Ona en yakın 3'lü sete baktım, kargo ($7) dahil 210TL, yani tanesi de 70TL'ye geliyor. Promodelde ise kargo dahil 100TL'ye geliyor :)

Link:
 
Ynt: Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

Arkadaşlar, henüz herhangibir modelimde kullanmasamda bir Aurora sahibi de benim. Böylece kareyi tamamlamış olduk. :thumbup:
 
Ynt: Hıtec Aurora almayı düşünüyorum ???

Vay Ömer Abim vay :)