Hobbyking Hesabı Hacklenmesi

A buyrun. Dikta her yerinde yurdun.
Sayın @Kaya Onur bey Forum kuralları, ki bu mantıkla diktanın alası oluyor, madde-12 tekrar bakmanızı öneririz.



12- Herhangi bir marka, model, ürün veya satış sonrası ilişkiler ile ilgili yaşanabilecek sıkıntılar, yaşanan kötü tecrübeler, ilgili başlık altında konu olarak paylaşılabilir. Bu tarz paylaşımlarda markanın itibarına direkt olarak saldırı yapılmaması esastır. Markanın kendisi, tüm ürünleri, bir ürünün bütün serileri veya belli bir serideki tüm ürünleri kapsayacak şekilde karalama yapılması yasaktır.
 
Forum ortamlari da (en azindan iyi olanlar) her turlu medeni topluluk gibi bir takim yazili kurallarla yonetilir. Ornegin adminimizin dikkat cektigi kural gibi.

Uyelerimize baslangicta bir secim hakki sunuyoruz. Kurallarimiz bunlar bunlar, kayit olmak icin bunlari kabul etmeyi secebilir veya (canin istemezse) kayit olmayabilirsin seklinde. Tabi bunu bilmek icin zahmet edip kurallari bir okumak gerekiyor...
 
Olay açıklığa kavuşmadan suçlama yapmak bence de doğru bir davranış değil.Ayrıca Hobbyking gibi bir firmanın böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorum.Eminim ki gereğini yapacaklardır.Önemli bir noktaya değinmek istiyorum.Yukarıdaki mesajlarda bazı ağabeylerim ve arkadaşlarımız Hobbyking'in Store Credit olarak iade yaptıklarını belirtmiş.Aslında doğru ilk olarak Store Credit olarak hesabınıza iade yapıyorlar çünkü bende de öyle olmuştu.Fakat müşteri hizmetleri ile iletişime geçip banka veya kredi kartına iade istiyorum diye talepte bulunursanız anında işlemi gerçekleştiriyorlar.Böylece ödeme anında hangi kartı kullanmışsanız o kartınıza iade geliyor.Ben şuana kadar normal denilebilecek gecikme dışında (yaklaşık 10 gün) hiçbir sorun yaşamadım tüm iadelerim sorunsuz geldi.Tüm ağabeylerimin ve arkadaşlarımın bilgilerine sunarım.Saygılar.
 
Hobbyking'i sevmediğimi dile getiririm malum, ama başıma gelen bu durumda doğrudan firma olarak Hobbyking in hırsızlığıdır demek biraz ileri gitmek olur bence de... Bir şekilde hobbyking'in güvenlik açığı olduğuna inanıyorum, ya bilgileri iyi saklayamadılar ya da hobbyking içinde müşteri bilgilerine ulaşabilen bir çalışan bu bilgileri sızdırdı. Ama Hobbyking'in firma olarak bu durumun arkasındaki tavrı belirleyici olacaktır.

48 saat gecmesine ragmen herhangi bir gelisme olmadi, su anda canli olarak musteri hizmetleriyle kontaktayim bakalim ne cikacak...
 
Evren abi gelişmeleri aktarırsanız seviniriz.Sonucu ben de merak ediyorum bakalım neler olacak.Selamlar.
 
Öyle görülüyor ki ben gerçekten yalnış bir yerdeymişim çünkü:

1) Üyesini değil markaları kollayan bir forum bana göre değil.
2) Gözünü açmaya çalıştığım insanlar tarafından uyku ilacı prospektüsü gibi forum maddelerinin gözüme sokulması da bana göre değil.
3) Yaşadığım olay tekil bir ürün değil, peşpeşe üç kez tekrarlanarak ard niyet düşüncelerinin oluşması için yeterli zemine sahip bir olaydır. Bu farkı göremeyen kişilerin çeşitli markalardan elde edecekleri çıkarlar için kurulmuş forumlar da bana göre değil.
4) Mafya kavramını dünyaya tanıtmış olan ( ve bunu başka milletlerin üzerine bırakacak kadar da akıllı olan ) bir milletin sitesinin korunduğu bir forum da bana göre değil.
Hesabımın silinmesini rica ederim.
 
an itibariyla hesabimi geri almis durumdayim.

Ama kredi ucmus gitmis, (geri koymaya calisiyorlar)

buarada siparis veren ve adresi her sey kabak gibi gorunuyor, tabi yuksek ihtimalle fake isim.

Siparis edilen seyler de hep multikopter urunleri! tobe tobe… bu meretleri bilincli bir sekilde kullanan tum dostlari bir tarafta birakarak dronelardan ve droneculardan nefret etmek icin bir sebep daha diyorum…
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ATICI
Krediyi de geri yuklediler.

Hesaba gecer gecmez hemen harcamam lazim...

simdilik olay cozuldu gibi gorunuyor arkadaslar. Hepinize de tesekkur ederim. Ama dikkatli olmakta fayda var. Ben onlara da belirttim, elinizde isim ve adres var bu adam musterilerinize zarar verme potansiyeli tasiyor, biseyler yapin diye…