İHA projemiz hakkındaki gorusleriniz

Onaylı Ve Sponsorlu Bir Proje Arkadaşlar Gozünüz Korkmasın

Halimcan kardeşim merhaba,
projenizin "ONAY" ve "SPONSÖR" kısmı sizi ilgilendiren meseleler "GÖZ KORKACAK" bir durum yok.:coolxf:
Bu arada mesajlarınızda bazı değişiklikler yapmışsınız aslında iyi de olmuş zira işin içine ticaret girince
zikredilen bazı isimler ve fotolar daha sonra can sıkabilir.;)
Yukarıda ki çizim de ölçeklendirilmiş uçak, şu an hem kit, hem de hemen hemen uçuşa hazır vaziyette satılıyor
ve ürünün imalatçısının sitesinde de aynı çizim yayınlanıyor.
Diyorsun ki biz bu işi yapacağız ve sonunda da ticari kazanç elde etme ihtimalimiz var, o zaman;
bana sorarsan öncelikle yazılımınıza ve bu yazılımı çalıştıracak otopilot platformuna yoğunlaşın, uçak modelleme kısmı en kolay kısmı bu işin.
yani bahsettiğiniz gibi askeri amaçlarla da kullanılacak bir tasarım yapacaksanız tavsiyem ekibinize bir tanede uçak mühendisi yada sizin gibi öğrencisi bir arkadaş katın. Ayrıca askeri maksatla kullanılacak İHA ların teknik şartnameleri, sivil kullanım için olanlardan oldukça farklı, yani bu iş de kanadın gövdeye oranı yada yatay stab ın boyu ve eni gibi meselelerden daha çok yazılımın başarısı önemli, hani bu işler pixhawk yada apm gibi kartlarla malesef olmuyor.

Zaman zaman Savunma bakanlığının ihaleleri olur, bunları takip edip teknik şartname edinebilirseniz, projenizi geliştirmenize ve bakış açınıza müthiş katkı sağlar.
Başarılar dilerim.:saygilar:
 
Hocam öncelikle dönütünüz için teşekkür ederim Aslında biz bu işe başlayalı daha 20 gün gibi bir süre oldu. Herkese görev dağılımı oldu makinacılar motor aerodinamik yapı tasarım, elektronikçiler servo kumanda kontrol , yazılımcılar oto pilot veya gerekli kod yazılımı ile ilgili araştırma evresindeyiz şuan için. Zira ben zaten belirttim gibi mugin 4450 hali hazırda bulunan bir model bu modeli bulmadan önceki bizim kafamızdaki ve planladığımız boyutlara çok yakın ki sıfırdan bir araç tasarlasak yine bu hatlara olacaktı. Ki biz zaten direk klonlamayı düşünmüyoruz kendimizi kandırmıyoruz çok şeyi değişecek benim amacım sadece uygun kanat yapısı aileron kanat uzunluğunun kaçta kaçı yatay stabilizer kanat alanının kaçta kaçı bunları kafadan yapamayız amacım teknik detayları öğrenmek . Bakarsanız IHA ların büyük çoğunluğu birbiren benzer V-Tail, H Tail, Ki şunuda söyleyeyim şuan TAI tarafından üretilen ANKA, Amerika menşeili MQ-9 İHA nın tasarım olarak aynısıdır. Biz herhangi bir aracı kopyalamayacağız.Kendi yazılımımıza gelirsek bu işe deneyimli arkadaşlara sahibiz daha önce bu amaçla kod yazmış arkadaşlarımız var fakat bu kodlari denemek için malumunuz bir uçağa ihtiyacımız var ve biz kumandalara bu kodları entegre etmeden önce FUTABA gibi RC platformdaki Kumandalar Ile Bu Aracı Hazı Yazılımlarla Test Edeceğiz. Ucağın sorunsuz uçtuğundan emin olduktan sonra yazılan kodların entegrasyonu için uğraşacağız.
sizden istediğim bana modeldeki uçağın sizce sorunsuz calışıp çalışmadığı bu çizimlerde bütün ayrıntılar verilmiş değil zaten kanat yapısı ne yatay stabilizer nasıl olmalı aspecito ratio oranlamaları reynold değeri dikey stabilizerin alanı bize teknik bilgi lazım biz bunları deneme yanilma ile buluruz fakat oğrenciyiz ve para bir yere kadar ki biz zaten ölçekli küçük bir model yapacağız
 
Bu aerofoil hakkındı bilgisi veya daha önce bu yapiyla model yapmış olan var mı flat battom. düşük hızlarda ideal lift yaratan tip olduğu söyleniyor tecrübesi olan var mı ?
 
Arkadaşlar Kanadın Gövdeye Sabitleme Monteleme Açısı Kaç Derecedir [ Angle Of Attack(hücüm açısı değil)].
2 3 derece gibi sabit pilotun değiştiremediği pozitif olan açı