ilk gerçek uçuşum :)

eguzelsoy

Bilgi paylaıtıkça değerlidir ...
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
109
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Web sitesi
www.dvtturkiye.com
Merhaba arkadaşlar bu gun forza 450 vemcpx aynı gunde geldı ve 10 gunluk sımulasyon sonunda ilk defa gerçek uçuşu denedım her şey harıka oldugunu dusunuyorum ama en sonunda ındırırken bıraz acele ettım ve canopy de ufak bir kırık ama bantladım , yedek canopy var bunu dagıtana kadar devam , koskoca cım sahada aşa dusurmekte ayrı bır olay olsa gerek :)

yorumlarınızı beklıyorum ucusla ılgılı bırde ufak bır soru kuyruk tıtrıyor normalmi , birde ufak sola cekme oldu dustukten sonra nedenı ne olabilir gercı sonrasında kapalı alan hover gayet ıyıydı ama oradada ufak bır saga cekme hıssettım , degerli yorumlarınızı bekliyorum , yarın kısmetse forza 450 yı havalandırıcam cidden buyuk heyecan , erhan bastırıyor sadece hover dıye ben ınvert diye dıretıyorum hadı hayırlısı :)

Bu arada sımulasyon ıle bana bıre bır aynı geldı hatta sımulasyon daha zor gıbı geldı bana , mcpx phonıx sımulasyonda cok agresıf burada cıdden uysaldı , 70-40 ayarlarla uctum kıtapta yazdıgı gıbı rasım kardeşime buradan ayrıca teşekkürleri borc bılırım :)

bu arada 6 tane gens almıştım 2 tanesınde sıkıntı cıktı bır tanesı hıc calısmıyor bır tanesı sevoları hareket ettırıyor ama gaz vermıyor anlamadım bununlada ılgılı yorum varsa saevınırım , cok uzattım işte vıdeo ceken arkadas acemı oldugu ıcın yan cevırmış ilerleyen kısımlarda bunun ıcın kusura bakmayın arkadaşlar ... :RCKolik:

bu arada ilk pil bozuk oldugu ıcın guc vermedım , biraz video izlerken baslar sıkıcı malesef :)



youtube linki direk verdım , cunku yotube lınklerı arasına koydugum zaman gecersız youtube lınkı gıbı bır hata msgı aldım
 
ilk gerçek uçuşum :)

Engin tebrikler ilk uçuşun çok başarılı %p
 
ilk gerçek uçuşum :)

Engin ilk ucus icin bence de gayet basarili :thumbup: Micro'nun boyle guzelbir tarafi var, insani simde,i rahatligi veriyor :)

Sadece sana tavsiyem tipki simde oldugu gibi asama asama calis. Mesela ilk ucus ama hemen nose-in gecmissin :D Yerinde olsam ki video sonunda sende belirtmisin ilk 3-5 pil sadece hover yaparim. Tam kontroller sana gecinde 5 pil side-in (saga dogru yan durus) .... Seklinde tum rahatlari asama asama yapip, modele ve gercek hareketleri alisirim. ;)

Unutmayalim ki biz bir yarismaya hazırlanmıyoruz, bu nedenle kontrollu ve emin adimlarla gitmekte buyuk fayda var.

Bu arada mCPx BL oyle siradan bir Micro degil, bazen cok rahatlıkla firlayip, kontrolden çıkabiliyor. Bu nedenle modeli hafife almadan calismalara aynen devam :halay:

Tekrar tebrikler :bravo: Bu arada buyuk keyif aldigin gozlerden kacmiyor. Artik sana da gecmis olsun diyoruz, sen de helici oldu :yuppi:
 
ilk gerçek uçuşum :)

Benim azimli kardeşim, tebrikler..
 
ilk gerçek uçuşum :)

arkadaşlar, engin arkadaşımızı fazla değil en fazla 3 ay sonra çok ilerlemiş olucak. büyük ihtimal 6 ay sonra bana haraket öğretmeye kalkıcak.

adam da allah vergisi yetenek var. bir kez diyosun ikinciyi dedirtmiyor. tabi bunda kendi karakterinin ve dünya görüşünün katkısı var.

ama mehmet abiye katılıyorum ve diyorum kademe kadema gitmesi en iyisi.

uçuşa gelince. açıkcası bunu bekliyordum. similasyonda birlikte uçtuğumuzda kontrollerin daha 2. gün den çok sağlamdı. bakalım 450 forza ile çok merak ediyorum.
 
ilk gerçek uçuşum :)

engin abi ilk olmasına rağmen gayet başarılı :thumbup: videoların devamını bekleriz. Birdahaki uçuşların kırımsız olur inşallah.
 
ilk gerçek uçuşum :)

Engin bu pazar kesin buluşalım bana bir kaç taktik ver:)

Tebrikler çok güzel uçuş gerçekten. Sim in faydaları :)

Yalnız forza yı uçururken bukadar yaklaştırma kendine. Biraz uzak durmakta fayda var güvenlik bakımından.
 
ilk gerçek uçuşum :)

Tebrikler Engin. :bravo:

Seni merakla takip etmeye devam ediyoruz. :RCKolik:
 
ilk gerçek uçuşum :)

tebrik ederim.. İlk uçuş bence gayet kontrolü (nacizane) :) başarılar diliyorum :)
 
ilk gerçek uçuşum :)

Engin tebrikler, ilk uçuş gibi durmamış hiç :)

Mcpx ile çim üzerinde kalmak ve hold switchini unutmamak kaydıyla kafana göre takıl ama Erhan a ve Mehmet abiye katılıyorum, forza konusunda. İlk pilde hoverla yetin bence.

Uçuşa göre farklı dr expo lar deneyebilirsin. Manualdekine alışamadım ben, switch leri biraz ortada kullanmayı seviyorum belkide, 40 expo çok gelmişti. Dr yi de 100 e kadar çektim. Yada hiç kurcalama bu haline alışıyor gibiysen.

Bir de şu switch atama işlerinde dx9 kullanıcıları yardımcı olurlar sanırım. Ben emektar dx7s kullanıyorum, a b c d falan yok, hangi switch neyse onun adı yazıyor fazla kişiselleşmiyor.

Daha çok piller uçuşlar olacak, sabırlı emin gitmek en güzeli... Hele ki başlarda kırımlar can sıkabilir soğutabilir. ;)
 
ilk gerçek uçuşum :)

Engin tebrik ederim , çok eğlenceli ve güzel bir ilk uçuştu... :D ...Arkadaşlar her türlü güzel yorum ve tavsiyeleri yapmışlar zaten , bana sadece alkışlamak kaldı :bravo:
 
ilk gerçek uçuşum :)

arkadaşlar gerçekten çok duygulandım , çok teşekkür ederim her birinize , aslında 1 degıl bır kac vıdeo cekecektım ama yagmur başlamıştı hemen arkasından , eve gelıp kapalı alanda hover yapayım dedim , onunda şimdi videosunu verıyorum , şu an bir şeyler yapabiliyorsam burada başta erhan ve rasim olmak üzere tüm ustadların yazmış ve paylaşmış oldukları bilgiler ışığında yolumu aydınlatıyorum , gene fazla uzattım işte ilk kapalı alan hover videom , siz izlerken ben helikopterimi alıp çoktan uçuşa gitmiş oalcağım ;D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

 
ilk gerçek uçuşum :)

Youtube linklerini paylaşırken;

Mesaj kutusunun üstünde bulunan youtube ikonuna tıklayıp;

Paylaşacağımız linkin tam adresi mesela; "http://www.youtube.com/watch?v=dtr2h4iAxyM" ise sadece "watch?v=" dan sonraki kısmı, yani küçüklü büyüklü harf rakam simgelerden oluşan kısmı, yani örneğimiz için "dtr2h4iAxyM" kısmını o köşeli parantezlerin arasına yapıştırıyoruz. :saygilar:
 
ilk gerçek uçuşum :)

teşekkürler dostum , az once ruzgarlı havada 4 pil uctum !!! ve no crash !!!!!!!!! yehuuuuuuu , ama dayanamadım bınaların ustu elektrık telllerının arasından falan gecırdım son gaz kokle bırak lar oynatmalar agresıf hareketler dayanamdım rıskı goze aldım ama sonuc NO CRASHHHH !!! :laugh:

Havada ciddi ruzgar olmasına ragmen bu alet nasıl tutunuyor gozlerıme ınanamadım , cok ama cok sevıyorum mcpx , bu bıle bana yetebılır o derece ,forza ruzgar kesılırse bu gun ılk kalkışını yapacagım ve vıdeo koyacagım ama ciddi ruzgar var ,

ruzgarda densem ? cok etkıler mı :RCKolik:
 
ilk gerçek uçuşum :)

engin guzelsoy' Alıntı:
Havada ciddi ruzgar olmasına ragmen bu alet nasıl tutunuyor gozlerıme ınanamadım , cok ama cok sevıyorum mcpx , bu bıle bana yetebılır o derece ,forza ruzgar kesılırse bu gun ılk kalkışını yapacagım ve vıdeo koyacagım ama ciddi ruzgar var ,

ruzgarda densem ? cok etkıler mı

Mcpx Bl rüzgara karşı iyi tutunuyor, aşırı rüzgar olmamak kaydıyla. Oldukça da çevik bir alet, idle-up açıp ani pozitif negatif açılar verirsen farkedeceksin.

Forza da iyi tutunur, mcpx in uçacağı rüzgarda o da güzelce uçar. Uçuşta burnu daha çok rüzgar yönüne vermeye özen göster. Rüzgarı arkadan alınca kanopinin içini yelken gibi doldurup, alıp götürebilir. Gerçi forzanın kanopisi de çok başarılı o konuda, arkadan da çok açık değil (trex 450ler gibi değil), güzelce kapatıyor, az rüzgar alır içine...