Bu konu aşağıdaki mesaja istinaden açılmış ve şu soru hakkındaki fikirlerinizi merak etmektedir.
SORU : Modelliciğe başlayan bir arkadaşımız illa ilk model olarak klasik bir Trainer model mi toplamalı ya da yapmalı ?
Mesela şu tarz farklı modeller sizce ilk model için uygun mudur ?
Uçan / yüzen / karada giden
--------------------------------------------------------------
Orjinal Mesaj linki :
Mesaj Sahibi : @Mehmet Sarıkaya
"İlk model olarak uygun bir model değil" nitelemesine katılmıyorum. Nedenine gelince; Yeni başlayan biri için yeri geldiğinde similatör için harcanacak zaman kaybı ve hataları telafi etmesi. Sim çalışmasının daha karmaşık ve detay kontrollerin olduğu uçuşlarda başarı oranını yükseltse bile basit uçuş prensiplerinde bire bir model ile çalışmak kadar çabuk ve kesin sonuçlar vermediğine inanıyorum.
Ayrıca başlangıç için "Trainer" tarzı model diye bildiğimiz standart üstten kanatlı (detaylara girmiyorum) bir model olması gerektiği fikrine de katılmadığımı belirtmek isterim. Bu konuda yararlı olacağına inanıyorsanız forumda bir tartışma başlığı açabilirsiniz...
Selcuk bey'in yaptığı yanlışları model'in kusurları olarak görmek bence makul değil.
SORU : Modelliciğe başlayan bir arkadaşımız illa ilk model olarak klasik bir Trainer model mi toplamalı ya da yapmalı ?
Mesela şu tarz farklı modeller sizce ilk model için uygun mudur ?
Uçan / yüzen / karada giden
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
--------------------------------------------------------------
Orjinal Mesaj linki :
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Mesaj Sahibi : @Mehmet Sarıkaya
Mehmet bey, Model amfibian olarak tanınan bir modeldir. Yani sadece yerde değil havada uçmak için de tasarlanmıştır.Ben bu çalışmayı uçan bir model olarak değil de, yerde giden araç olarak değerlendiriyorum ve sonucu oldukça başarılı buluyorum
Uçmasına uçursun Selçuk da, şimdiye kadar nasıl söylenmedi bilemiyorum, Snowball ILK model olarak uygun bir model değil.
Tamam güzel ve eğlenceli bir model ama ILK model ve pilotaj anlamında sana çok bir katkısı olmayacaktır. Çünkü model farklı olunca tepkiler de standard dışı oluyor.
Sen bunu uçur ama acilen klasik TRAINER tarzı bir model de yapmaya başla![]()
"İlk model olarak uygun bir model değil" nitelemesine katılmıyorum. Nedenine gelince; Yeni başlayan biri için yeri geldiğinde similatör için harcanacak zaman kaybı ve hataları telafi etmesi. Sim çalışmasının daha karmaşık ve detay kontrollerin olduğu uçuşlarda başarı oranını yükseltse bile basit uçuş prensiplerinde bire bir model ile çalışmak kadar çabuk ve kesin sonuçlar vermediğine inanıyorum.
Ayrıca başlangıç için "Trainer" tarzı model diye bildiğimiz standart üstten kanatlı (detaylara girmiyorum) bir model olması gerektiği fikrine de katılmadığımı belirtmek isterim. Bu konuda yararlı olacağına inanıyorsanız forumda bir tartışma başlığı açabilirsiniz...

Selcuk bey'in yaptığı yanlışları model'in kusurları olarak görmek bence makul değil.