www.bilimselyuzme.com

Ilk Modelim 3D printer Piper j3 yaşadığım sorunlar

Veli Nafi YILMAZ

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Abiler
motor- sunnysky x2216 1400kv
Esc- skywalker 30A
Pil- 850mah 80c pili var
Piper j3 modelini 3d bastım
Uçağımı kaldırmak üzere toprağa indiriyorum çok güzel hızlanıyor Fakat kalkmadan sağa sola dönüp çarpıp kırılıyor 5.kez yapıyorum her seferinde aynı son.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İkinci elden attığınız Videoda gördüğüm kadar motorun çekiş gücü çok iyi.Yani o modeli rahatlıkla uçurur.Sizin modeli bırakmanız yanlış ve ardından sanki pilotajınız da yetersiz kalıyor.Tabi bunlardan önce modelin cg ayarı yerindemi bilmiyorum.Daha önce hiç model uçurdunuzmu onuda bilmiyorum.Yani buradan ne yazsak boş.Elevatör ve eleronlar doğru yöndemi?Buna benzer bir çok neden var.Ama usanmak yok,yola devam

İkinci elden attığınız Videoda gördüğüm kadar motorun çekiş gücü çok iyi.Yani o modeli rahatlıkla uçurur.Sizin modeli bırakmanız yanlış ve ardından sanki pilotajınız da yetersiz kalıyor.Tabi bunlardan önce modelin cg ayarı yerindemi bilmiyorum.Daha önce hiç model uçurdunuzmu onuda bilmiyorum.Yani buradan ne yazsak boş.Elevatör ve eleronlar doğru yöndemi?Buna benzer bir çok neden var.Ama usanmak yok,yola devam
Erdoğan bey günaydın merhaba, pilotluğum simülatörden öteye gidemiyor maalesef,
Ağırlık merkezi olması gereken yerde bu uçak kanadın hücum kenarına yakın bir yere ağırlık merkezi çizgisi koymuşlar ordan kaldırıyorum ve dengede. Elevatör ve eleronlar doğru yönde araştırarak yapıyorum. Ama benim anlayamadığım kısım şu;
Bu uçak yerde hızlanırken düz bir şekilde ilerlemediği için ya erken kaldırmaya çalışıyorum ya da ruder veya eleronlarla yön verip düzeltmeye çaluşıyorum ve uçak yerde. Kalkmadan kırılıyor bu durumda iki soru geliyor aklıma

Tekerlek sistemi düzgün değil mi ? Uçağın düz ilerlemesini engel olan bu mu?

Kanat yamuk veya eleronlar ayarsız olması mı düz gitmesine engel oluyor?

3D baskılı uçaklar ilk model olarak ne yazık ki uygun değil. Pilotajınızı geliştirmeniz için Köpük uçak yaparak onunla gerçek uçuş denemeleri yapmanızı öneriyoruz. :saygilar:

NOT: Bu arada arkadaşlardan cevap almaya ihitmalini yükselkmek için "Konu başlığı" değiştirdim, bilginiz olsun.

Ağırlık merkezi olması gereken yerde bu uçak kanadın hücum kenarına yakın bir yere ağırlık merkezi çizgisi koymuşlar ordan kaldırıyorum ve dengede. Elevatör ve eleronlar doğru yönde araştırarak yapıyorum. Ama benim anlayamadığım kısım şu;
Bu uçak yerde hızlanırken düz bir şekilde ilerlemediği için ya erken kaldırmaya çalışıyorum ya da ruder veya eleronlarla yön verip düzeltmeye çaluşıyorum ve uçak yerde. Kalkmadan kırılıyor bu durumda iki soru geliyor aklıma

Tekerlek sistemi düzgün değil mi ? Uçağın düz ilerlemesini engel olan bu mu?

Kanat yamuk veya eleronlar ayarsız olması mı düz gitmesine engel oluyor?
Motor açısına bir bakın.Modele göre değişiyor ama elinizdeki modele gör 2,3 mm kadar sağa ve 1,2 mm kadar aşığım bakması lazım.Tabiki pervaneniz saat yönünde dönüyorsa ki öyle görünüyor.Yinede daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır

Arkadan tekerli uçaklar doğaları gereği yerde çok zor kontrol edilirler. Özellikle J3 Cub gibi uçakların gerçekleri de zordur, özel eğitim gerektirir.
Burundan pervaneli uçaklar sola kaçmaya meylederler, bunu bilerek proaktif rudder beslemesi gerekir.
Ayrıca Mehmet kardeşimin dediği çok doğru. 3D baskı uçaklar hem ağır çıkıyor hem de fazlaca kırılgan oluyor, o nedenle de pilotu zorluyor.
Bir diğer nokta, uçak ne kadar küçükse o kadar zor uçar ve daha fazla deneyim gerektirir.
140-160cm kanatlı, olabildiğince hafif, üstten kanat bir trainer çok daha hızlı ilerleme sağlayacaktır.