İlk multicopter im için malzeme listesi

medu

Yeni Uye
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Arkadaşlar , ustalar merhaba,

Quadcopterlere olan ilgim dolayısıyla, çeşitli internet siteleri ve forumlardan edindiğim bilgiler ışığında bir quadcopter için gerekli malzemeleri toplamaya çalıştım. Malzemelerin kendi içindeki uyumu veyahut birim özellikleri ile ilgili yorumlar almak istiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Aşağıda ürünlerin linkleri mevcut
Frame Kit :
Motor Ve Pervaneler :
ESC :
Flight Controller :
BEC :
Güç Dağıtım Kartı :
Transmitter :
LiPo Batarya :
Şarj Aleti :
Pervane Balans Cihazı :

Maliyet , sarf malzemeleri ve kablolar ile birlikte 230 $ civarında tutuyor. Sizce ürün bazında eksik veya gereksiz parçalar neler? İleride kamera ekleme durumuna göre güç- ağırlık ilişkisi ne olur? Projenin geliştirilebilir olması benim için gerçekten önemli. Bunu da göze alarak değerli yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Saygılarımla.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

- Siz sorularınızı sormaya başlamadan önce, açacağınız bir tanışma konusu ile oncelikle biz sizi tanısak nasıl olur ? Üye olurken size gönderilmiş olan özel mesajı okuyabilir ya da şu konuyu inceleyip gereğini yapabilirsiniz :

- Bir de en üst menudeki " " ve " " özelliklerini kullanırsanız, bir çok sorunun halihazırda cevaplanmış olduğunu göreceksiniz.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

Zafer Bey, öncelikle hoşbuldum. ARA ve İÇERİK kısımlarının farkındayım. Yazdığım malzemeleri zaten araştırarak ve okuyarak buldum. Direkt olarak quadcopter yapmak istiyorum bana malzemeleri yazar mısınız gibi bir mesaj da atmadığımı düşünüyorum. Malzemelerin kendi arasındaki uyumu ve üyelerin yorumlarını merak ettiğim için mesaj atmak istedim. Önceden tanışma mesajı yazmadığım için kusura bakmayınız. Kendimi de tanışma bölümünde sonradan kısaca tanıttım.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

Frame zaten PCB olduğu için güç dağıtım kartına gerek yok.

Motorları daha önce kullandım. Güzel motordur sıkıntı çıkarmaz. Seçtiğiniz ESC ile de düzgün bir şekilde çalışır.

Kumandayı iyice araştırın. Bu işe uygun bir kumanda olmadığı gibi sadece hazır satılan oyuncak modellerle kullanılabiliyor diye biliyorum. Zaten yanında bir alıcı görünmüyor.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

Nesimi Bey yorumunuz için teşekkür ederim. Başlangıç olarak sadece uçurabilecek düzeyde bir kumanda olsun ucuz olsun daha sonra geliştirmelerle ileri seviyelere taşırım diye bunu seçmişim .Dediğiniz gibiyse değiştirmem gerekecek.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

Hocam malzeme siparisinden once motor ve escden en az +1 tane fazla siparis etmen gerektigini yazilarda okumussundur. Frame icin ister simdi al inis kalkislarda daha rahat olur istersen gimbal takacagin zaman ayak alman sart olacak yada kendinde üretebilirsin. Framele beraber lipo bağlantı kablosu gelmeyecegi icin kablo ve xt60 konnektor al hatta t konnektoru xt60 yapan ceviriden alman gerek imax de t konnektorle sarj edebilirsin. Kumanda konusunda yazilanlari okumadin varsayiyoruz cunku tum ustadlar ilk basta demirbaş malzemeleri kumanda lipo motor esc de kaliteli ileriye donuk secimler maliyetler acisindan uzun vadede cok daha faydali olur. Gelistirebilirlik icin en azinda 9 kanal bir kumanda almani tavsiye ederim. Anakart onceden okudugum kadariyla acik kaynakli gelistirilebilir bir kart isini görebilecek duzeyde. Simdiden keyifli ucuslar.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

mertcan bey foruma hoş geldiniz

gereksiz malzeme varmı diye sormuşsunuz,

Transmitter :





bu iki malzeme kesinlikle size uygun değil ve gereksiz
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

sayın hakan ve sayın ümit bey . yorumlarınız için teşekkür ederim. transmitter ve receiver hakkında dediğiniz gibi çok az bilgi sahibiyim şu anlık. yorumunuzu okuyunca fikrim sizin dediğiniz gibi bir transmitter alma yönünde değişti. flight controller yerine de apm almayı düşünüyüroum. gps modülü,barometrik basınç sensörü ,otopilot özelliklerini gerçekten çok sevdim.
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

mertcan bey,

görüşümce tipik yeni başlayan hatası yapıyorsunuz,

kumanda olarak pilottr den radiolink veya turnigy , flysky ,

anakartıda dji naza çeşitlerini tavsiye ederim , çok çok ilerde belki apm
 
İlk multicopter im için malzeme listesi

ümit bey belki de haklısınızdır. yeni başlamanın heyecanıyla insan hepsini yapmak istiyor. tabi iş pratiğe gelince bi çok sorunla karşılacağım kesin. 3 kişilik bir ekip olarak bu çalışmaları sürdüreceğiz . Yazılım ve sensör bilgimiz orta ve üstü seviyede. Belki kotarabiliriz dedim ama burada deneyimli arkadaşlarımızdan aldığımız tavsiyeler benim için daha önemli. teşekkür ederim dediğiniz modelleri araştıracağım biraz.