İlk Quad modelimi topluyorum.

Katılım
11 May 2021
Mesajlar
9
Tepkime puanı
2
Yaş
19
Konum
Hatay
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar,

İlk Quad modelimi topluyorum. Doğal olarak bir çok sorum var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

İlk sorum Pervane halka adaptörü hakkında :

Pervanelerin içerisinden çıkan halka adaptörü, kendi motorumun şaft kalınlığına göre ayarlayabilmek için mi ? Bunu şunun için soruyorum alacağım motorun şaft kalınlığı 5mm diyor ve alacağım pervanenin orta delik çapı 6mm birbirine halka adaptör sayesinde uyumlu olur mu?
İyi günler dilerim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kontrol Kartınız
Pixhawk 4
Model Sınıfı
Quatcopter
Motor, Pervane ve ESC
BrotherHobby Tornado T5 Pro 3115 640KV 1245 pervane
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky i6x flysky fs-ia6b
Extra Ekipman
-
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar, Pervanelerin içerisinden çıkan halka adaptörü, kendi motorumun şaft kalınlığına göre ayarlayabilmek için mi ? Bunu şunun için soruyorum alacağım motorun şaft kalınlığı 5mm diyor ve alacağım pervanenin orta delik çapı 6mm birbirine halka adaptör sayesinde uyumlu olur mu?
İyi günler dilerim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Evet tam olarak o iş için.:thumbup:
 
@Can küçükekmekci anlaşıkan o ki ilk quad toplarken doğal olarak epey bir soru var kafanda. Şimdi her sorun için ayrı bir konu açarsak forumda epey gereksiz bir konu olacak.

O yüzden şöyle yapalım. Sen tüm aklına gelen soruları bu konu başlığı altında paylaş. Lütfen yeni konu açma. Cevap verecek arkadaşlar bu konu altında da sana yardımcı olacaktır :)

konu başlığını değiştirdim ve diğer konuda sorduğun soruyu da buraya taşıdım :saygilar:
 
Merhabalar, 450 mm frame sahip bir quatcopter'e fpv dronlar için satılan Blheli_32 Dshot1200 bir ESC takılabilir mi ?
 
Merhabalar, bu konularda acemiyim ve ilk kez quadcopter yapıyorum 2800gr ağırlığında ve motorum BrotherHobby Tornado T5 Pro 3115 640KV 1245 pervane 5s lipo pil ile kullanacağım ama Fabrika verisinde 6 s lipo pil kullanmış ve max. 48 amper diyor. Droneda, yaptığım hesaplama 2800/4=700 700*2= 1400 gr : Drone'nun ağırlığını 4 e bölerek motor başı ihtiyacı olan kuvveti buldum bu hover durumu için , bunu 2 ile çarpıyorum bu sayede ihtiyacım olan motor başı kuvvetti buluyorum bu hesaplamam yanlış mıdır? hesaplamaya göre o çekiş kuvvetine ulaşamıyor. Çünkü maksimuma ulaşmaya ağırlığı yetmiyor. Merak ettiğim şey drone havadayken max ampere ulaşabilir miyim birde ağırlık amperi etkiliyor mu ? Ve bu testler nasıl yapılıyor, motor yere sabit olduğu için mi bu kadar yüksek amper çıkıyor?



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu motor verileri ideal şartlarda ölçülmüş ve siz asla bu verilere ulaşamazsınız. Bunuda hesaba katın örneğin 40A de 3600gr diyorsa gerçekte ortama 45A 3500gr itki elde edebilirsiniz
 
Peki yaptığım hesaplama doğru mu çünkü bu motorun sınırlarını zorlayacak bir dron yapmıyorum ?
Birde kullanacağım güç modülü kablolar ile bu değerleri veriyor bildiğim kadarıyla bu konnektör ve kablolar ampere çok daha dayanıklı, acaba kablodan bağımsız güç modülünün dayandığı max akım mı 120 ? Bu güç modülünü XT90 ve 10 AWG kablo ile kullanıcam bu motor değerleri için uygun mudur?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol