Ilk Uçağım için teknik destek

Taha bey, Mutlaka şu motor, bu motor diye kısıtlamalara takılmak da şart değil.
Sonuçta, modelinizin boyutlarına uygun alternatifler olabilir.
Çok beklemek istemezseniz, malzeme temini için yurtiçi alternatifler de var.
Thk ya baktınız mı?
Mesela motor:

Mehmet bey valla çok kafanızı şişirdim ama 1 sorum daha olacak. bu aşağıdaki linkteki ürün setini alsam olmazmı? çünkü topluyorum çok ucuk paralara çıkıyor. yeni ve ne olacağı belli olmayan bir uçak için çok para harcamakta istemiyorum. ileride daha profesyonel birşey yaparsam daha iyi ürünler almayı düşünüyorum. Aşağıdak linkten 1000KV olan modeli almayı düşünüyorum.

 
Taha bey, satın alacağınız malzemeleri sadece bu uçakta kullanacağınızı düşünmeyin. . Olası acemilikten kaynaklanan kırımlar nedenli modeli çöpe atsanız bile elektroniklerin çoğunu tekrar tekrar kullanabileceğinizi hesaplayın.
11-12 dolara alınacak bir kit ne kadar verimli olur bilemem.
Motor kv değeri düştükce daha büyük pervane kullanabilirsiniz. Çünkü daha küçük pervane ile istenen çekişi sağlayamayacaksınız.
 
Taha bey linkini verdiğiniz motoru kullandım 10x5 pervaneyle 140W güç üretiyor kabaca uçuş ağırlığı max 500gr model olursa ancak ucu ucuna yetecektir.Daha büyük pervane takarsanız da büyük ihtimalle motor yanar.Benim fikrimi sorarsanız almayın derim bu motoru.
 
  • Beğen
Tepkiler: TahaBayraktar
Linkini verdiginiz motordan ve 2200kv olanindan kullandim. 2200kv olani biraz ısınıyor havada gaz kesti. Tekrar uçuş yapmadım sorun tam olarak ne bilmiyorum şimdilik. Ama 1000kv olanı ile sorunsuz uçtuk. Linkini verdiğim racerstar biraz daha kaliteli ve yaklaşık 900gr çekiş sağlıyor. Fiyat olarakta uygun.