www.bilimselyuzme.com

IMAC, "International miniature aerobatic club" Kapsamli Rehber

Ağanın lafının üzerine laf söylenmez ama kendi alanımda bir kaç bir şey söylemek istiyorum :)

Öncelikle benim bu başarımda Rifat abinin emeği çok büyük. Tabi bende elimden geleni yapma gayreti içerisinde oldum. En iyi şekilde antrenmanlarımı yapabilmek için uygun koşulları sağlamaya çalıştım. Ve yeterli antrenman süresine erişmeye çalıştım.

Sonuç olarak çok keyifli bir süreç oldu benim açımdan. Olmayan beceremediğim şeyler adım adım olmaya başladı. Yarışma öncesi Hezarfen RC tarafından misafir edildik sağolsunlar. Oradaki 5-10 sortilik uçuşlar bile bana çok şey kattı. Yarışma günü de elimden gelenin en iyisini yaptım. Hala hatalarım var. Fakat artık içim rahat bir şekilde Basic serüvenini birinciliği alarak kapatmış oldum.

Sırada sportsman var. Sekans baya zor gibi duruyor diyerek baştan bahaneleri hazır edelim :evil: Pozitif ve negatif snap tonolar ekleniyor. Tonolar artık figürlerin ortalarına vs entegre ediliyor. Nokta tonolar ekleniyor. Tam da normal tonoyu düzgün atmaya başlamışken işler karıştı. Bakalım henüz 3-5 sortim var. Biraz alıştıktan sonra toparlanacak ve bu sekans da tertemiz çıkacak inşallah. Sadece zamana ve ter dökmeye, benzin yakmaya ihtiyaç var.

Bir kaç foto ile bitirelim :)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Öncelikle benim bu başarımda Rifat abinin emeği çok büyük
Benimki yalnızca destek, asıl mesele senin öğrenme ve gelişme arzun... Bu şekilde devam ettiğinde ileride çok daha iyi yerlerde göreceğiz seni
Sırada sportsman var. Sekans baya zor gibi duruyor diyerek baştan bahaneleri hazır edelim :evil:
Palavraları geçelim hızlıca :coolxf:
Pozitif ve negatif snap tonolar ekleniyor.
Sportsmande negatif snap olmaz, sadece pozitif tam snap olur, ek olarak senin de bahsettiğin 4 nokta tono parçaları olur...

Negatif snap ve 8 nokta tono parçaları Intermediate ile gelir... Bahaneni azalttım hemen bak :)
Tonolar artık figürlerin ortalarına vs entegre ediliyor.
Ziyaaaaaaaaaaa

Basicteki dik tırmanıştaki yarım tono nereye entegre ediliyordu sorması ayıptır ???
Biraz alıştıktan sonra toparlanacak ve bu sekans da tertemiz çıkacak inşallah. Sadece zamana ve ter dökmeye, benzin yakmaya ihtiyaç var.
Tabi ki öyle, sen kilometre yapmaya devam et, çorap söküğü gibi gelecek...

Sportsmande negatif snap olmaz, sadece pozitif tam snap olur, ek olarak senin de bahsettiğin 4 nokta tono parçaları olur...

Negatif snap ve 8 nokta tono parçaları Intermediate ile gelir... Bahaneni azalttım hemen bak :)

Ben bunu negatif snap dedim. Sonuçta loop tepesinde ve terste uçak diye. Ama negatif snap farklıymış. Yani evet negatif snap yokmuş.

Ziyaaaaaaaaaaa

Basicteki dik tırmanıştaki yarım tono nereye entegre ediliyordu sorması ayıptır ???

Aslında düz figürlere değil de eğrili figürlere de entegre ediliyor diye düzelteyim. Düz uçuşta tono atmak kolay da. Zar zor loop atarken tepeye bir tane tono eklemek veya snap eklemek biraz eğlenceli oluyor :p

Son düzenleme:
Ben bunu negatif snap dedim. Sonuçta loop tepesinde ve terste uçak diye. Ama negatif snap farklıymış. Yani evet negatif snap yokmuş.
Tahmin ettim. Hep karıştırılır bu...

Ya kırmızı göreceksin, ya da içi dolu siyah snap sembolünü manevraya bakınca... O zaman negatif olur...

Aslında düz figürlere değil de eğrili figürlere de entegre ediliyor diye düzelteyim. Düz uçuşta tono atmak kolay da. Zar zor loop atarken tepeye bir tane tono eklemek veya snap eklemek biraz eğlenceli oluyor :p

Nasıl başlıyor tono olayı? Düzlükte sadece bir tane tono var, değil mi Basic'te?

Çok temel bir amacı var bunun: Pilotun kolaya kaçmasını engellemek...

İlk eline alan ne diyor? "Oo basitmiş ya! Bir tane tono; dayarım aileronu, hiç irtifa kaybetmeden yaparım tonoyu..." Yaparken de bir fark ediyor ki öyle aileronu dayayınca uçağı yatayda durdurmak pek kolay olmuyor. Ya erken ya da geç duruyor ve kanat yatık kalıyor...

"E peki ne yapayım?" derken, "Dur, yavaşlatayım biraz ben bu tonoyu," diyor. Bu sefer de bakıyor ki rudder ve elevatöre dokunmayınca uçak çökme yapıyor... Başlıyor yavaş yavaş tonoyu modüle etmeye... Bir sezon Basic uçan biri zaten o tonoyu modüle edeceğim derken bayağı bir pişiyor.

Sportsman'e geçince bu sefer tonoyu bir yay üzerinde de modüle etmen isteniyor; gerek loop'un tepesinde gerekse de çeyrek rolling circle sırasında... Bu ikisinin ortak noktası, tononun bir çeyrek yay parçası üzerinde olması. Yani aksi istikamette modülasyon yok, tam çemberde modülasyon yok... Zor ama zorun en kolayı.

Daha üst klasmanlarda (Advanced / Unlimited / Invitational) bu sefer 3/4 circle ya da tam bir circle üzerinde yapman bekleniyor bu entegrasyonları...

Her klasmanın bir nedeni var, her birinin antrenmanını ayrı ayrı sakince yapmak gerekiyor.

IMAC en nihayetinde bir okul... Antrenman ve disiplin tabii ki çok önemli bu sporda ama acele etmemek lazım. Sindirerek ve sabırla devam edince taşlar zaten yerine oturuyor...