www.bilimselyuzme.com

imax B6 ile rodaj nasıl yapabilirim

9V dışında bir seçenek yok. Birde 2a ile discharge etmeyin. 1a yeterli. Imax b6 çok güvenilir bir sarj cihazı değil. Aşırı ısınıyor.
Ben sorage menüsünden yaptım. Tam 11.1 e de düşürmüyor. Aslında orda yazan değerlere düşürmüyor. O değerler yük altındaki değerler galiba.
B6 nın az üstüne çıkayım dediğimizde fiyatlar kendini uçak sanıyor. Ben gerek yok diye düşünüyorum. B6 klon aldım. Isınması normal. Tabi fanlı bir soğutma sistemi olaymış iyiymiş. Bu konuyu kimse pek takmıyor ama forumlardan baktığım kadarıyla yapanlar çok bariz verim farkı olduğunu söylüyor.

Ben sorage menüsünden yaptım. Tam 11.1 e de düşürmüyor. Aslında orda yazan değerlere düşürmüyor. O değerler yük altındaki değerler galiba.
B6 nın az üstüne çıkayım dediğimizde fiyatlar kendini uçak sanıyor. Ben gerek yok diye düşünüyorum. B6 klon aldım. Isınması normal. Tabi fanlı bir soğutma sistemi olaymış iyiymiş. Bu konuyu kimse pek takmıyor ama forumlardan baktığım kadarıyla yapanlar çok bariz verim farkı olduğunu söylüyor.

Ben bu modeli yeni aldım. Fiyatı çok uygun. Fanlı, iç direnç ölçüyor.

Bu konuyu kimse pek takmıyor ama forumlardan baktığım kadarıyla yapanlar çok bariz verim farkı olduğunu söylüyor.
Benim gençliğimde de 8.5:1 kompresyonlu motoru olan otomobiline süper benzin koyduğunda daha verimli olduğunu iddia eden bir sürü arkadaşım vardı.. :lol:

• Haha
Tepkiler: Türker Akgün
Arkadaşlar lipo pillerde gerçekten rodaj diye bir şey var mı. İki tane lipo aldım storage moddalar. Doldurup uçmayacak mıyım yani farklı bir şey yapmam gerekiyor mu?

Ben bir tecrübemi paylaşayım. Mavic pro aldık yaklaşık 9 sene önce. 3 tane pili vardı. Bir tane pil ile türkçeleştirme çalışmaları sebebiyle belki 10 kere doldur boşalt yapıldı. Diğer piller ise sıfır kalsın bozulmasın diye ellenmedi. Daha sonra hepsi uçuşlarda kullanıldı.

Sonuç: 9 senenin sonunda çalışan tek pil en başta defalarca doldur boşalt yapılan pil oldu. Diğerleri biri 5. Senede diğeri de peşinden bozuldu. Şuan hala uçan tek pil o.

Rodaj yapmak çok basit bir işlem. Ben iyi hissetmek için yapardım. Mümkünse sabırlıysan bu rodajı biraz uzun sürelere yayabilirsin. Sonuçta ne kaybedersin ki?..

Aynı mesajı en başta da yazmışım :laugh: Daha bir hafta önce bu mavic pronun sahibi ile konuşmuştuk bu mevzuları. Bu konuda üzerine geldi :)

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Lityum pillerin ömrü şarj deşarj siklus sayısı ile belirlendiği için şarj deşarj ile pil ömrü kaybedersin. Önemli mi? Belki... Ama pil rodajı şehir efsanesi.

Lityum pillerin ömrü şarj deşarj siklus sayısı ile belirlendiği için şarj deşarj ile pil ömrü kaybedersin. Önemli mi? Belki... Ama pil rodajı şehir efsanesi.
Aklıma şu geldi. Hani yeni telefon alınca 24 saat falan şarjda tutun deniyordu ya eskiden. Hala yeni telefonlara bunu yapanlar var :D Yoksa içi rahat etmiyor. Ben de o içi rahat etmeyenlerdenim. Rodaj vardır veya yoktur bilemiyorum ama en az 3 kere doldur boşalt yaparım. Vakit varsa 5 :laugh: