www.bilimselyuzme.com

İmax şarj aletinden duman geldi bu parça kaç ohm bilen var mi

Rıza Can Kaynak

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Soldaki direnç yanmış onun kaç ohm olduğunu bilen varmı cihaz imax B6

Hocam düşük amperle şarj etsemde piller zarar görür mü bu cihaz piyasadaki en ucuz cihaz o yüzden almıştım
Olay amper değil, voltaj dengelemesi sıkıntılı diye biliyorum ben bazen overcharge edebiliyor. Ucuz diye alıyoruz bende başta yaptım bu hatayı ama sonra zaten zarar verdiği pilleri hesaba katınca parası maliyeti katlanıyor

• Beğen
Tepkiler: Ismail YALTA
Lipo pillerimiz iki grup biliyorsunuz. Bir grup alıcı, verici pilleri. Genelde 2S, yüksek akım çekilmeyen piller. İkinci grup ise güç pilleri. Modelin yükünü çeken yüksek akım kapasiteli piller. İlk grubu herhangi bir şarj cihazı ile ve genelde fullemeden şarj ediyorum ama ikinci grup pillerde bu ucuz aletleri kesin olarak kullanmıyorum. Benim de çok sayıda pilim haşat oldu.

Bu cihazdan bende de var. bende ters bağlantı yapıp fotoda görünen 8 bacaklı modülü yaktım ama sonra değiştirdim. İsterseniz Dirençin altındaki numarayı söyleyin bu cihazın şemaları bir çok yerde var ama risk size ait. Örnek olarak dirençin orada R22 ,R23 vb gibi bişi yazmalı

Bu cihazdan bende de var. bende ters bağlantı yapıp fotoda görünen 8 bacaklı modülü yaktım ama sonra değiştirdim. İsterseniz Dirençin altındaki numarayı söyleyin bu cihazın şemaları bir çok yerde var ama risk size ait. Örnek olarak dirençin orada R22 ,R23 vb gibi bişi yazmalı
Mantıklıymış, cihaz atölyede kaldı tatil dönüşü bakacağım şemasına . teşekkür ederim tavsiye için
Büyük ihtimal bu şema ona ait

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

bende imax b6 var .. sen muhtemelen lipo ayarında ni-mh falan şarj etmiş olabilir misin. bence de o aleti çöpe at. Allah korusun.. şarj cihazlarında (telefon şarj cihazı da olabilir ....) paraya kıyıp en kaliteli ve sorunsuz olanı almak lazım. ve doğru ayarlarda şarj etmek lazım. şimdi o direnç yandıysa emin ol bir yarıiletken de zarar görmüştür. o direnci değiştirmen yetmez. o şemadaki çıkış voltajlarını tek tek ölçmek gerekecek. bir osilaskop la dalgalarda bir sorun var mı incelemek gerekecek. bende 5-6 tane osi var ama ben olsam yine çöpe atar yenisini alırdım. elektronik gurusu değilsen, - ki öyle anladığım kadarıyla - en iyisi sen bizleri dinle , throw it to the can and buy a new brand imax b6 charger bro!. bize çöpe attığının resmini de gönder biz de mutlu olalım rahat edelim.

bende imax b6 var .. sen muhtemelen lipo ayarında ni-mh falan şarj etmiş olabilir misin. bence de o aleti çöpe at. Allah korusun.. şarj cihazlarında (telefon şarj cihazı da olabilir ....) paraya kıyıp en kaliteli ve sorunsuz olanı almak lazım. ve doğru ayarlarda şarj etmek lazım. şimdi o direnç yandıysa emin ol bir yarıiletken de zarar görmüştür. o direnci değiştirmen yetmez. o şemadaki çıkış voltajlarını tek tek ölçmek gerekecek. bir osilaskop la dalgalarda bir sorun var mı incelemek gerekecek. bende 5-6 tane osi var ama ben olsam yine çöpe atar yenisini alırdım. elektronik gurusu değilsen, - ki öyle anladığım kadarıyla - en iyisi sen bizleri dinle , throw it to the can and buy a new brand imax b6 charger bro!. bize çöpe attığının resmini de gönder biz de mutlu olalım rahat edelim.
Doğru diyorsunuz hocam .Cihaz nasıl yanmış bilgim yok .Atıl durumdaydı zaten o yüzden belki tamir ederim maksadıyla çözüm arayışındaydım.

• Beğen
Tepkiler: TÜRKALP KUCUR