İtiraf nokta Heli nokta com

Katılım
8 Nis 2015
Mesajlar
136
Tepkime puanı
133
Yaş
46
Konum
İZMİR
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar pro seriye geçmeden önce hangi marketten hangi 3 kanallıyı alıp oynadık?:evil:(Adminimiz başta olmak üzere özellikle şuan pro modelcileri merak ederiz:saygilar:)

Örneğin bende durum şu;
Yeğenin kipa 3 kanallı Coaksiyal modeli:rolleyes:
Gittigidiyor v911:p
Banggood TAROT 450:cry:
Levent Uygun Gaui X5:coolxf:
 
Yıl 1988, İlk helikopter modelim MFA 500 idi. İngiltere den babam getirmişti rahmetli.
4 kanallı bir FUTABA kumandası, çok basit bir mekaniği vardı, fakat hiç uçuramadım desem yeridir, zira bir kaç sefer yerden kesmeyi başardım fakat sonunda sizlere ömür. .:laugh:
Zaten kutudan çıkan manual dışında bilgi sıfır. :lollol:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Yıl 1991, Murat Yücad dan SCHLÜTER marka 91 vebra motorlu ve UH-1 fuselage lı bir heli daha aldım, fakat yaklaşık 4 sene salonda süs diye durduktan sonra askere giderken, bize her geldiğinde en az bir saat, modeli bıkmadan inceleyen üniversiteden bir arkadaşıma sattım,:D
Sonrasında; şu ana kadar elimden geçen helikopter modellerinin sayısını hatırlamıyorum desem yeridir.:evil:
Ha unutmadan benim de bir tane V 911 im vardı.:lol:
 
Abi sen çok güzel başlamışsın bu işe MFA500,tam vitrinlik, benzinli mi model? çok güzelmiş:heartxf:
 
İlk aldığım Heli şunun çok benzeriydi. Salonda uçup sağa sola çarpınca 10 uçuş sonra kırılırdı :D Bu yüzden bu oyuncaktan en az 3-4 tane aldım diye hatırlıyorum ;D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sonraki modelim ise :lollol: şu idi. Hatta bundan beraber çalıştığım bölüm arkadaşlarıma da alıp yarış yapmayı hedefledik ama yapmak nasip olmadı ne yazık ki :lol:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sonra bu kadar oyuncakla oynamak yeter dedim ve beraber aynı şirkette çalıştığımız Türker kardeşimin desteği ile ilk pro modelim olan Trex 450 Pro aldım. Alış o alış, o gün bugündür almaya devam :laugh:
 
Ben de 3 kanal bir heli ile başladım , herkes gibi en fazla 3 uçuşta kırdım.
Sonra ilk pro modelim olan Türker kardeşimden aldığım 450 mini titan ile devam ettim , yanına zamanla 250 ve 600 sınıf modeller eklendi.
Artık herhangi bir model almayı düşünmüyorum ama Heli kaşıntısı bu , belli olmaz , nöbet gelirse dolar kuru falan dinlemez ama şu an için en iyi yolun mevcut modelleri kullanarak devam etmenin akıllıca olacağını düşünüyorum.
 
Beni bu hobiyle tanıştıran ilk ürün köpük heliydi ;D o alet bırak uçmayı havada bile duramıyordu bir merakla almıştım, çalıştırıp havaya bırakıyordum o süzüle süzüle yere iniyordu hiç yön almadı ya da uçmadı, ama zehir buya daha çok heveslendim. Sonrasında lama modellerine özenip lama v3 benzeri bir heli aldım o da pek farklı olmadı biraz daha araştırıp e sky dauphin modelini aldım işte uçabilen ilk helim bu oldu evde dükkanda çok keyif veriyordu artık bırakamazdım, devam ettim walkera cb180d, nine eagles vs. Helilerim oldu sonra 450 sınıfı gyrolu bir kaç kit topladım, 500 de aynı şekilde, sonrasında fbl ünitelere geçtim 450, 500 ve en son Rasim den aldığım logo 550 sx var. Bu ara 3 ü de kuzu gibi yatıyor :lol:
 
Benim hobi ile tanışmam askerlik sonrası boşluk döneminde oldu. 2010-2011 de askerliği tamamladım, sonrası biraz online oyunlar (ogame...) biraz da işte forumlar, hobi arayışları... Bu forumdaki değerli abilerimle heliteknik zamanları tanıştık. Sonrası buluşmalar, yeni modeller, yeni ekipmanlar şeklinde ilerledi... İtiraf ediyorum;

-- Hiç 3kanal / oyuncak bir helikopterim olmadı. --

Hatta tek 4 kanal helikopterim v-dokuzyüzonbir oldu. Önceleri biraz büyük olsun diyerek Walkera cb180d düşünüyordum ama almadım (iyiki). Sonrasında v922, v977, blade mikroları, trex 450 sport plus, Protos 500, jr forza, logo600sx, logo550sx, Protos380, Protos Max şeklinde devam ettim.

İlk zamanlar pitch curve, throttle curve, ıvır zıvır bilgi sıfırdı. Sonra sonra yetecek kadar öğrendik bişeyler abilerimizden, yurtdışından falan.
 
Bir gün iş yerine alışveriş için metroya gitmiştim baktım havada bir şeyler uçuyor:D dedim bu nedir aga, küçük el kadar oyuncak helikopter umursamadım aldım attım çantaya. Sonra ofiste durdu bir kaç hafta, ondan sonra uçurmaya başladım çok keyif aldım o gün kırdım ve gerisini anlatmaya gerek yok:D

Yani ilk helikopterim galiba 2 kanallıydı:lol::lol:

Orhanlı grubundan bir abi ile tanıştım, adama öyle seri soru soruyorum ki şunu söyledi birisi, ya abi bu Fatih sana ne soruyor bu kadar:) Serdar abi şöyle dedi, Fatih diyor ki senin 6 senede öğrendiğini bana bir haftada öğreti ver:evil: o gün anladım ki bu iş sabır uğraş araştırma vakit alacak acılı bir zehir, ve ben tek nefeste içmişim:):)
 
Son düzenleme:
Benimde ilk helikoterim kipa'dan aldığım 3 kanallı dandik birseydi, ama çok sevmiştim, sonra forumları gezerken heli teknik'ği keşfettim orada bir V911 heyecanı almış gidiyordu çok öneriliyorudu.
V911 sayesinde ilk yurt dışı alışverişimi de yapmış bulundum (kargonun gelmesi harika bir duyguydu)

İlk uşum tam bir fiyasko olmasına rağmen çabuk öğrendim, çabuk kırdım. :D

Daha sonrası 10 tane falan V911 eskittim tabi malum şey 1.80 falan kur, acayip ucuz o zamanlar V911 para değildi,.

Sonra V922 furyası başladı, V922 ile ilk altı kanallı heli dünyasına atıldım (tabiki uçuramadım) daha sonra simülasyon edinip V922 ile evin içinde tecrübe kazandım, sonra honey bee cp 3 gibi bir heli alarak büyük bir hata yaptım. :evil:

Sonrası hk 450: (bana modelciliği öğretti)
Trex 500 esp: (çok çektim, çok)

Kds 550 dfc (beni heliye sıkıca bağladı)

G570 (bol, bol uçuşlar yaptığım pilotajımı geliştirdiğim efsene helikopter beni hiç üzmedi)

Trex 600 n ( gözüme çok yakışıklı gelen ve uçururken en çok keyif aldığım helikopterim oldu, karşısına geçip çay içmeyi çok seviyorum :) )

Gaui x7 ( bence dünyada uçuşu en güzel olan helikopter, her türlü hareketi çok rahat hakkıyla yaptığım harika bir makine uzun yıllar uçurtmayı düşünüyordum, ama dolar kuru yüzünden, kaldırmaya cesaret edemiyorum, çünkü kırılırsa toplamam,evde kırık yatan modelide görmeye içim dayanmaz)

Şuan elimde trex 600 ve x7 var ikisininide çok seviyorum, ama biriyle yolları ayırmak zorundayım tercihimi x7 den yana kullandım bende. 600 satılırsa x7 ile devam edecem. (sonra mutlaka nitro bir heli tekrar edinecem)
 
Benim ilk defa helikopterle tanıştığım yıllarda 1990'lı yıllar malesef oyuncak sınıfında alınabilir, ulaşılabilir heliler yoklardı. :(
Zaten model helikopterde çok ekstrem bir modelcilik branşıydı. Lipo pilin icad olmadığı ve mekanik gyroların olduğu dönemlerden bahsediyoruz.

Şimdi size çok şaşırtıcı gelecektir ama o dönemlerde uçakçılar uçar heliciler genellikle muhabbetle ve ufak tefek ayarlarla yetinirlerdi. :laugh: Yerden kalkan heli görmek sıradışı bir olaydı. :eek:

Bizim ilk helimiz fotoğraftaki Lama idi.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hayatımın en büyük hatalarından birini yaparak şuan antika değeri olan bu modeli üstelikte Graupner MC20 kumanda ile birlikte yok pahasına sattım. :cry:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ne kadar yok pahasına olduğunu şöyle tarif edeyim Align 600 ESP'nin super combo kitini alabilmek için üzerine para vermem gerekmişti. :embarras:

Bu da benim itirafım olsun. :RCKolik:
 
Ama lama da ne lamaymış be , içim gidiyor böyle malzemeleri görünce :embarras:
600 ESP de o kadar kötü bir tercih sayılmaz aslında , ne de olsa zamanının efsane modeliydi.
Ah şu 600 sınıf fuselage hedefini bir yapabileydim , jübilemi de yapacaktım ama olmayacak galiba , bu maliyetler ile artık kendimiz bile zor imal ederiz :cry:
Aaaaah , ah !!!!!
 
---ilk Helikopterin 3 kanallı oyuncak bir heli. İlk uçuşta kırıldı.
---2. helikopterim büyük olsun diye double horse 9053. İlk uçuşta kanadı kırılmıştı.
---Daha sonra v911 furyasına katılmıştım. Baya zevkli uçuşlar yapmıştım. O helikopteri de eşim uçursun diye vermiştim. Gidiş o gidiş :) Kumanda elimizde eve döndük.
---Daha sonra uçuş karaktesitiği (ilk 6 kanal tecrübesi) hala aklımda olan v922 modeli. İlk uçuşta kuyruğu kırmıştım :)
---Daha sonra KDS 450 (Walkera kumandayla beraber heliteknik aracılığıyla izmirden bir arkadaştan almıştım.) Baya uçuşlar yaptım.
---Daha sonra bana invert uçmayı öğreten v977 modeli.
---Daha sonra efsane 130X.
--- Daha sonra flybarlı tarot 450ydi sanırım.
---Daha sonra 180cfx
---Daha sonra 450lik flybarless bir heli (aklımda değil modeli. Adnan abiden almıştım.) Tarottu sanırım.
---Daha sonra Rasimden PROTOS 500 aldım.
---Son olarak ta yine 180 cfx :)

Böyle yazınca farkettim de epeyi bir model almışım :) Uçaklarıda sayarsak herhalde 10-15 bin lira harcamışımdır. :) Ama aldığım keyifle kıyaslarsak harcanan para helal olsun :)