Kaliteli Görüntü Aktarmak İçin Ekipman Önerileri

Enes BAŞPINAR

Yeni Uye
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
20
Tepkime puanı
7
Yaş
25
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum ama 2 yıla yakındır forumu sabit kanat üzerine bilgiler edinmek için kullanmaktayım. Burada değerli bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Binlerce genci teşvik ettikleri için.

Bir haftadır bilgisayara uçaktan video iletme üzerine araştırmalar yapıyorum. Göndereceğim görüntünün kaliteli olması lazım yapacağım işlemler için. FPV sistemlerde amaç kalitesinden ziyade uzak mesafelerde kullanılması. Benim istediğim ise 1km mesafe içerisinde kesintisiz ve kaliteli olması. Dolayısıyla okuduklarım sonucunda 5.8Ghz bir sistemin uygun olacağını düşündüm. Çünkü düz alanlarda uçacağım ve kumanda 2.4Ghz olduğundan dolayı 1.2Ghz ile karışmalarını önlemek ve video aktarma kalitesinin yüksek olmasını istediğimden dolayı. Öncelik maliyeti çok uçuk olmamakla birlikte kaliteli olması.

Öncelikle şunu belirteyim forumdaki öneri konularını okudum ama çoğu 2014 yılı öncesinde yazılmış ve linkleri bile patlamış.

1. Alıcı ve verici seçimi yaparken hangi markayı seçmeliyim? Forumda güncel halini bulamadığım bir konu. Var da görmemişsem kusuruma bakmayın. Genelde bunlardan bahsedilirken marka da verilmiyor. İnternetten baktığımda ImmersonRC Tramp ve Eachine TX526 vericilerinin çok kaliteli olduğundan bahsedilmiş. Alıcı için ise bir şey bulamadım açıkcası. Bu konuda öneriniz ne olur? Piyasadaki en kaliteli alıcı ve verici hangileri? DJI'ın Videolink sistemini ( 1) gördüm baya kaliteli gözüküyor.

2. Önerdiğiniz alıcı verici için çok uzak mesafelerde uçmak istemediğimi göz önüne alırsak anten almama gerek var mı?

3. Kamera olarak 60fps 1080p ve üstü ne önerirsiniz? şu kamera hakkında ne düşünüyorsumuz? Geçenlerde Runcam 2'ye bakmıştım o da f/p ürünü gibi duruyor.

Bu arada araştırdığım kadarıyla bilgisayara usb ile videoyu aktarmak için OTG Alıcı almam gerek. OTG Alıcıların normallere göre dezavantajı var mı? Easycap konusuna da baktım ve araştırdım. Ama izlediğim videolar video kalitesini bozduğunu düşündürdü. O yüzden direk bağlamak daha makul görünüyor.

Çok fazla şey sordum kusura bakmayın. Yanıtlarınızı merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme: