20 Nisan buluşmamıza Muğla'dan sevgili
@hasan çeli k kardeşim, ben ve bünyamin katıldı. Hasan için özenle güzel bir trex 500 helikopter topladık. Frami motor esc yi Aras verdi. 2 adet canopy yi Mehmet Şükrü Doruk abi verdi. Servolari kbar ve heli toplama işini ben yaptım. Alanda yine ilk pil hoveri ben yaptım. Hasan ardindan 2 kez hover yaptı. Ancak 3.hoverde korku panik gibi bir durum olsa gerek anı gereksiz hareket yapınca model kirima uğradı. Ama Frame ortadan yamuldu enteresan bir şey oldu.
Bünyamin 2 farklı uçak uçurdu. İlk uçuşta anı gelen tokatlayici rüzgar ile modeli kırıldı. Alanda tamir sonrası uçuşlarına devam etti.
Benim 10 kez kırım görmüş tecrübeli Tarot 450 pro modelim sebebini bilmediğim bir şeyden kuyruk bıraktı. Holdu çekerek otların üzerine hasarsız indirdim .
Align trex 800 modelim ise havada esc soft cut off yaptı. Yine onu da palleri bile hasarsız indirdim. Evde yaptığım analizde esc de sorun saptamadim. Sadece optipower pil setin anlık voltaj düşüklüğü yaşamış onu anladım. Yazın Ağustos ayında da aynı pil setinde esc soft cut off yapmisti. Hatta o vakit esc yi yan alıcı bolumunden çıkarıp burun ucuna çıkarmıştım.
Trex 800 de rescu denemesi yaptığımda veya sert gaz verdiğimde kuyruk biraz kaciriyordu. Torque preconpatition değerlerini ve gain degerlerini biraz biraz artırarak bu sorunu çözdüm. Geçen ucusumda damperlergevsek idi. Bu defa 80 derece kırmızı damper setide takmıştım. Hoverde baktım model çok güzel kuyruk tutuyor. İşte bu iş tamam oldu derken esc kapandı. Gerisi belli. Bana düşen yeni 2 pil seti almak .
Günümü kurtaran yine mini titan e360 oldu.
Buyrun görseller
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol