Görseller Kocaeli Buluşmaları (Ana Başlık)

Bende şimdi seyrettim Kenan hocam. Full gaz titreşim yok dediğin videoda servolar seğirme yapıyor. Besleme voltajını kontrol edebilirsin. Eğer fazlaysa veya daha önceden fazladan voltaj yediyse servolar bunu yapabiliyor.

Hem ağırlık dengesini elden geçirip, hem kuyruk palini değiştirip tekrar deniyecegim. Düzelmez ise servolar Gartt ds505 servo 14 yıllık servolar. Onları da set olarak degistirecegim.

Bence strateji modeli olabildiğince hafifletmeye çalışmak olmalı.

Giydireceğin Body çok ağır anladığım kadarıyla, o sebeple mi bu ağırlıkla uçuşundan emin olmak istiyorsun da ikinci pili yüklüyorsun ? 🤔

Kabin agirligi 900 gram olan bı scale gövde içerisine giydircem bu kiti. Tek büyük pil koyacak yer yok. Mecbur 2 adet pil koymam lazım. 2 tane 1800 mah pili gövde içerisinde yanlara koyacağım. Pilin on ucuna pilot olarak oğlanın oyuncak ambulans şoförleri oturacak🤣
Ve bu hikaye İshak Parmak abinin kendi projesi olarak geliştirdiği scale modelini bana vermesi ile başladı.
Kit üzerinde Gartt 380 1000kv 380 motoru ve 70a esc vardı. İshak abi tek pili trex 500 Frame içine koymayı planlamış. Alttaki motoru yukarıya döndürmüş. Ama bu 380 motoru trex 500 ü kaldırıldı ama 900 gramlık gövdeyi kaldıramaz di. Ve gövde içerisinde o 70 a esc yanardı. Bu yüzden tekrar align 500 1600kv motor ve soft start özelligi olan platinyum 100 a esc taktım. Pillerde mecbur yanlara koymam gerekti

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu gün Arslanbey pistinde bulusmamiza Bünyamin, Ali Haydar gök ve İsmail kardeşimiz katıldı. 2 teknofest takımı da bize eşlik etti.
Maşallah hiç olma sa da uçaklarını indirebildiler👻
Bizim modelcilik günümüz çok keyifli geçti
Ali Haydar kendi Omp Max 4 helisi ile çok heyecanlı 3d uçuşlar yaptı. Ayrıca ultimate çift kanatlı uçak ile havada heli ile uçak arasında bir şekilde baya güzel uçuşlar yaptı
1 pilde benim emektar Tarot 450 pro ile uçtu
İsmail PID ayarını oturttuğu dronu ile ortama renk kattı
Bünyamin hem Omp M2 yi uçurdu , 3.hoverde M2 kirima uğradı.
Buna rağmen hemen sonra yeni gözbebegimiz Türkiye'nin ilk nexsus ünitesine sahip trex 500 helikopteri 2 kez hover yaptı. Pilotaji gayet düzeliyor gelişiyor
Sadece kendisinin prensibi gereği ona video çekemedim
Ben ise sabah ilk varınca 3 pil Tarot 450 pro
2 pil goblin 380
2 depo trex 700 nitro pro
Ve İshak Parmak abinin yadigarı trex 500 ü 1 pil uçurdum
Buyrunnnnn

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu gün Arslanbey pistinde bulusmamiza Bünyamin, Ali Haydar gök ve İsmail kardeşimiz katıldı. 2 teknofest takımı da bize eşlik etti.
Ali Haydar kendi Omp Max 4 helisi ile çok heyecanlı 3d uçuşlar yaptı. Ayrıca ultimate çift kanatlı uçak ile havada heli ile uçak arasında bir şekilde baya güzel uçuşlar yaptı
1 pilde benim emektar Tarot 450 pro ile uçtu
İsmail PID ayarını oturttuğu dronu ile ortama renk kattı
Bünyamin hem Omp M2 yi uçurdu , 3.hoverde M2 kirima uğradı.
Buna rağmen hemen sonra yeni gözbebegimiz Türkiye'nin ilk nexsus ünitesine sahip trex 500 helikopteri 2 kez hover yaptı. Pilotaji gayet düzeliyor gelişiyor
Sadece kendisinin prensibi gereği ona video çekemedim
Ben ise sabah ilk varınca 3 pil Tarot 450 pro
2 pil goblin 380
2 depo trex 700 nitro pro
Ve İshak Parmak abinin yadigarı trex 500 ü 1 pil uçurdum
Buyrunnnnn

Çok güzel bir gündü. Herkesin ellerine emeğine sağlık.

Harikasını :thumbup: Bu arada 500 titreme sorununun çözülmesine sevindim @kenan özendi :bravo:

Bu arada Trex 500 kuyruk kısmında kronik bir sorun vardı. Kuyruk'da upgrade yaptın mı hiç?

Forumda konusunu bulup paylaşırım. Benim de başıma geldi zamanında.;)

Detaylı konusu :

Olası çözümü :

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kenan özendi
Arkadaşlar bugün tek başıma piste gittim
Neyseki teknofest takımı oradaydı da yalnız bırakmadılar beni
Kasım ayında kirima uğrayan trex 550L dominatörü pali harici eldeki yedekler ile tekrar topladım. On ve arka torque tüp dişlileri ana şaft , feathering shaft, ana rulmanlar yedekte vardı hemen degisildi (hemen dediğim de 5 ayda). Elimdeki 700 yedekleri ile ayaklık isini hallettim ve
Gaui x5 boom ve torque tüp setini biraz kısaltarak 550 ye uydurdum. X5 boomu 630 mm align trex 600 boom ile aynı uzunlukta . Ama kalinligi 0.5 mm daha dar. Bununda üstesinden kırmızı folyo kaplama yaparak geldim. Hem de çok güzel oldu. Boom 4 cm uzadı. Bunu tercih etme sebebim Türkiye şartlarında 570 mm 580 mm pal alıp kullanabilmek. 550 mm pal daha zor bulunuyor. Mesut sert abiden Halo 580 pal aldım. Ama Maiden için kullanmamı izin vermedi arkadaşlar. Bugün Kırım sonrası RE Maiden uçuşunu yaptık çok şükür
:saygilar:
3 aydır kenarda bekleyen AS150 konnektörleri eski ec5 ler ile degistirdim. Gerçekten sonuç çok güzel oldu. Esc ye pil takarken hiç patlama çatlama olmuyor. Eski ec5 konnectorun içine baktım kaynak yapılmış gibi iç yapısı bozulmuştu. Antispark konnektörü herkese tavsite ederim.
Birde scale Md500 fusulage içine sokacağım trex 500 modelin geçen buluşmada çok yüksek RPM ile çalıştığı tesbit etmistik. 17t pinyon ile yüzde 45 gazda RPM normale dönmüştü. Bugün ise 13T pinyon ile yüzde 65 gaz oranı ile çok güzel bir iki pil uçuş yaptım. Artık gövdenin içine girebilir.:saygilar:
Kısa sıcak bir uçuş günümüz de böyle geçti
Kalın sağlıcakla