www.bilimselyuzme.com

Görseller Kocaeli Buluşmaları (Ana Başlık)

Bugün ise bol yağmurlu bir günde devam ettik
Sakaryadan İsmail Ali Haydar gök; Kocaeliden Bünyamin Müctehid ben ve ömer abi ile buluşma yaptık. Ben klasik ucuslarimi ve yeni yeni elevator taklalarimi atmaya çalıştım. Bu takla atmak güzel ama çok seviyorum nice ayar istiyor:lollol:
Bünyaminin uçak modelini trim hatası ile uğraşırken kırımı uğradı. Epp köpük olduğu ve burun ustune cakıldigi için motor ve burun dağıldı ama tamirat işini hemen alanda başladı. Öyle umuyorum ki çok kısa sürede uçuşa hazır olcak. Müctehidin uçağı da düştü ama alanda tadilatını yapıp sortilere devam etti. Hatta müctehid hızını alamadı evden diğer trainer modelini de getirdi. Ömer abide yeni dronu ile pil denemeleri yaptı. Tadilat konusunda deneyimlerini paylaştı. Ali Haydar da yeni modelinin keyfini sürdü. Ayrıntıları kendisi iletecekmis:saygilar::saygilar::saygilar:
Yağmur hizlaninca çay içip geyik yapıp günümüzü güzel sonlandırdık.
Buyrunnnn

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ali Haydar da yeni modelinin keyfini sürdü. Ayrıntıları kendisi iletecekmis:saygilar::saygilar::saygilar:
;D:lol::lol: Ayrıntılar, ayrıntılarr... Aslında ayrıntılar videoda gizli :)

Uçak uçurmaya başladığımdan beri inişle alakalı sorunlar yaşıyorum malum. Ama artık iniş yapma işini baya kavradım. Tabi hala acemilik devam etmekle birlikte düzgün bir inişin nasıl yapılacağını artık hissedip uçağa yansıtabiliyorum diyeyim. Valla çok kişiler anlattı. Çok video izledim. Ama bugün kavrayabildim diyebilirim.

Bugünden bir başka inişi de ekleyeyim buraya

Son düzenleme:
Herkese selamlar
8 subattaki bulusmamizdan sonra kiş tatili ve Ramazan ve işte Bayram derken buluşma yapamadık....
5 Nisan ve 12 Nisan'da iki çok güzel buluşma yaptik.
5 Nisan'da Ali Haydar gök, ben , Doğan abi ve Ömer abi vardı.
Ben trex 700 nitro uçurdum. Nexus XR ünite bin maidenini yaptım. Temel ayarlar yeterli oldu benim uçuş stilime:lollol::)
Günün son uçuşunda ise 700 nitroyu yan devirdim kirima uğradı.:lollol:;):D:saygilar::saygilar:
Biraz bakıma alınması gerekli olacak. Daha ona bakamadım bile. Nesi var bilinmiyor. Ama üzüntüsü olmadı diyelim. Bizde aksiyon çok :lollol:
Aynı gün gün md500 kasaya koyacağım trex 500 Nexus XR maideni yaptım . Ayarlar ilk uçuş ta her şey yolunda ve yeterli idi. İkinci pil uçuşta ise oryantasyon um bozuldu, sert aeleron sağ sol yaptım, modeli kurtardım . Lakin cırt cırt cırt sesler gelmeye başladı. Hemen sakince indim . Ana dislinin yanyana 4 dış sıyırmış olduğunu gördüm. Daha trex 500 plastik dişlilerin malzeme metalurjisinin yiprandigi artık yeterince güven vermediğini gördüm. Şimdi trex 500 motor ana dişli aktarma sini modifiye ediyorum.
Bitince sizlerle ayri bı konuda paylascam .
Ali Haydar aynı gün uzun uzun benzinli uçağı ile sortiler yaptı. Bizde bolca çay içtik :lollol::saygilar:
Doğan abinin ise microbeast plus ile hazırladığı trex 700nitro debriyaj ayar sorunu ve fbl sorunundan ötürü uçuşu ertelendi.
12 Nisan'da ki buluşma tammm evlere şenlik idi:saygilar::saygilar::D
Ali Haydar , müctehid , bünyamin bolca uçak vurup keyif yaptılar. Alanda uçaklar alınıp satildi. Kafa kafaya model değiştirildi. Malzemeler satıldı
Tammm mezatt ortamı vardı :lollol:;)
Ben çocuğumun durumundan ötürü geç geldim. Trex 700e ile uçuş yaptım.
Gören herkesin şaşırıyor alevator takla atmaya başladım.
Bu arada 99 dolara satın aldığım next similasyonu çok beğendim. Herkese tavsiye ederim. Onun sayesinde aeleron taklalarda gelecek ay yapacağım.

Son düzenleme: