Kumanda Seçimi RADIOMASTER TX16S Mark II

Volkan Arslan

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar. Yaklaşık 3 yıldır sabit kanat uçaklarla ilgileniyorum. Şu an fotobloktan yapıp uçurduğum 4 farklı modelim var. Hobiye başladığımda aldığım ilk kumanda flysky fs-i6x 10ch. Daha iyi bir kumanda almak için RADIOMASTER TX16S Mark II modelini düşündüm. Umarım doğru karar vermişimdir. Bu kumandanın dahili protokol olarak ELRS yada Dahili (4 in One ) modelleri var. Türkiye'de 4 in One modelini bulamadım. ELRS modelini alsam daha sonra eski alıcılarımı değerlendirebilmek adına 4 in one modül alıp kullansam mantıklı olurmu. Yada hiç eski alıcılara bulaşmadan yeni protokolle ELRS ile mi devam etsem. Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. 15-20 bin tl aralığı farklı bir model kumanda önerileriniz olurmu?

Son düzenleme:
Eski alıcılar için harici 4in1 modülü kullanılabilir.
Kumanda seçimi bence çok doğru.
Sadece şu an iç piyasada ELRS alıcı bulunuyor mu ona bakmak lazım. Bulunuyorsa ELRS gayet iyi bir sistem.
Başka bir kumanda önermiyorum. EdgeTX işletim sistemine hayran kaldım. Başka kısıtlı ve kapalı bir sistem kullanmak istemezdim.

tx16s 250mw dahili elrs taşıyor uzun menzil yapılacaksa ne olur ne olmaz 1w modul onerırım elrs alıcıdan bol bişey yok

tx16s 250mw dahili elrs taşıyor uzun menzil yapılacaksa ne olur ne olmaz 1w modul onerırım elrs alıcıdan bol bişey yok
Standart PWM çıkışlı ELRS alıcı buşamamıştım bir aralar. Bu ELRS alıcılar çift bağlanıp 16 kanal yapılabiliyor mu?

Not: Yahu 8 kanal ELRS alıcı 4-5 bin liraymış. Benim favori alıcım FlySky FS IA10B 10 kanal 1000 lira.

Son düzenleme:
Aynısını düşündüm. Ama Türkiye’de 4 in öne olanı bulamadık. Dahili elrs olan model var. Aklımdan geçen dahili 4 in one olanı alıp harici elrs modül takmaktı.

• Beğen
Tepkiler: Samet Yayla
Standart PWM çıkışlı ELRS alıcı buşamamıştım bir aralar. Bu ELRS alıcılar çift bağlanıp 16 kanal yapılabiliyor mu?

Not: Yahu 8 kanal ELRS alıcı 4-5 bin liraymış. Benim favori alıcım FlySky FS IA10B 10 kanal 1000 lira.
Abi fiyatlar nerden şuan gemini çift frekans elrs alıcılar 2500tl ye bulunuyor.

Aynısını düşündüm. Ama Türkiye’de 4 in öne olanı bulamadık. Dahili elrs olan model var. Aklımdan geçen dahili 4 in one olanı alıp harici elrs modül takmaktı.
Ben öyle yaptım çok işlevsel uçağımda flysky alıcı kullanıyorum dronda elrs kullanıyorum

THK'da 4 bin, FPV Drone Market'te 5 bin küsur. Detaylı aramadım tabii.
Ama sabit kanat standart uçuş için IA10B'yi tek geçerim. Uygun fiyatlı buldukça stokluyorum :lollol:
Piyasada öylede ikinci el sitelerinde yurt dışından getirip daha ucuza veren çok var.
Ben ia6b kullanıyorum 6 7 senedir bende daha bı kusurunu görmedim

12 kanal pwm i 2.5a aldık geçen

Cevap yazan herkese teşekkürler. Hollanda da bir siteden Radiomaster tx16s (4 in one) ve birtane de 1w ELRC modül satın aldım. Kuzenim haftasonu Hollanda dan dönüşünde getirecek. Umarım uçakta yada gümrükte sorun çıkmaz.