Li-Po Pil seçimi hakkında ?

byreci

Uye
Katılım
5 May 2014
Mesajlar
120
Tepkime puanı
0
Yaş
45
Merhabalar...
V 977 heli sipariş verirken banggood Türkiye için pil gönderimi yapmadığından yedekleri alırken pil alamamıştım. Uzun süredir aramama rağmen Türkiye de pili satan bir Allahın kulu bulamadığım için çeşitli alternatif yollar aradım kendime. Sonunda Karaköyde bi yer buldum . Elimdeki orjinal pil üzerinde yazan değerler
3.7 v 450Mah 25c
şimdi bu değerlerden asla değişmemesi gereken değer hangisi. Bu işlerden anlayan bir arkadaşım 3.7 v olan değer asla değişmeyecek, 450 Mah yazanın altına inmemek kaydıyla diğer değerin (25c)çok önemli olmadığını söyledi. yani 3.7V 960mAh Lityum Polimer Pil alabilirsin dedi.
eğer ebatları tutarsa elimdeki orjinal pilin soketinden takarak hangi aralıktaki pilleri kullanabilirim.
teşekkürler...
 
Li-Po Pil seçimi hakkında ?

960mah pil çok ağır olabilir. Heli uçmayapilir ya da uçuş karakteristiğini kaybeder. Alacağınız pil tek hücreli lipo yani 3.7 v olmalı. Mah değeri de 450 nin öyle çok üstüne çıkmamalı. (ağırlık bakımından dezavantaj olduğundan) 25c yazan kısım da çok önemli. o da 25c nin altına inmesin. Fazlasının bir zararı olmaz.
 
Li-Po Pil seçimi hakkında ?

Bu işlerden anlayan arkadaşınız gerçekten bu işten hiç anlamıyormuş.
İki katı kapasite demek iki katı ağırlık demek , uçan modellere %10 ağırlık farkı bile çok fazla kabul edilir. En güzeli tavsiye edilen boyutta iki adet pil almaktır.
 
Li-Po Pil seçimi hakkında ?

Benim niyetimde tavsiye edileni almak, fakat Türkiye'de ne yazık ki yok. Yurtdışı siparişim 45 günde gelince işin açıkçası tekrar o kadar beklemek istemedim.
Orjinalinden sadece 1 cm daha uzun olan pil ne kadar ağır olabilir merak ettim doğrusu. Alacağım pilin eni ve kalınlığı aynı sadece 1 cm uzun. Henüz pili almadım. Alınca deneyimlerimi paylaşırım.
Teşekkürler.
 
Li-Po Pil seçimi hakkında ?

Ben daha önce microheli sınıfında v922 kullanmıştım. Orjinal pilleri 300mah iken ben bir tane de 500mah almıştım. Ve o kadar boyut farkı vardı ki hiç takmadım. Eğer eni, kalınlığı aynı ve sadece 1cm fazla ise ve ağırlıkları arasında çok az fark varsa bence o gerçek 960mah değildir.
recai ikinci' Alıntı:
Alınca deneyimlerimi paylaşırım.
Teşekkürler.
Sanırım siz onu almayı kafanıza koymuşsunuz
 
Li-Po Pil seçimi hakkında ?

Recai Bey , almaya niyetlendiğiniz pil , orjinalinde tavsiye edilenin 2 katından da büyük.Mah değeri büyüdükçe ağırlık da aynı oranda artar.İsterseniz deneyin, helinin uçuşunu bozar , ani iniş ve kalkışlarda toparlayamaz , negatif verirsiniz , o gözünüzde bir anlamı olmayan 10 gr , heliye göre sanki 10 kilo olur , tahmininizden daha fazla alçalır hatta düşer , pozitif verirsiniz , toplamaz , yere çarpar ...Bu sadece bir misal.Yine de siz bilirsiniz.... :saygilar: