Lipo pil faciası

Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
62
Tepkime puanı
39
Yaş
26
Konum
Gaziantep
İlgi Alanı
Hepsi
Dün akşam bir kaç tane eskimiş lipo pillerimin hücrelerini ayırıp, sağlam olan hücrelerden 4s bir pil yapacaktım. hücreleri ayırırken normalde hep kredi kartı kullanıyordum, Bu seferlikte böyle olsun dedim ve en nihayetinde kalkıpta cuzdandan kart almaya üşendim hemen yanımda duran meyve bıçağını aldım ve aradaki yapışkanı kesmeye çalıştım, tam yarıdayken birden her yer siyah duman oldu, ve yanmaya başladı. Masa, halı ve muhtelif bazı ürünler kullanılmaz hale geldi. Suyla falanda sönmediğini bildiğim için, hemen komşu dükkândan yangın tüpünü aldım fakat oda fayda etmedi. Çok zor söndürdüm. Atölyeye gidince resim paylaşacağım. Bu lipo konusuna özellikle dikkat etmek gerekiyor. Yapılan hatalardan herkesin bir ders alması gerekiyor. Herkese kazasız belasız çalışmalar diliyorum.
 
Büyük geçmiş olsun @Furkan dirican . :embarras: Neyse ki size bir şey olmamış. ;)

Maalesef bir anlık dikkatsizlik veya üşenme bu tür kazalara neden olabiliyor. Bu paylaşım ile bunu bir kez daha hatırlamış olduk sayenizde, teşekkür ederiz :RCKolik:
 
  • Beğen
Tepkiler: Furkan dirican
Geçmiş olsun ,lipo pille operasyon yapmam,hiç şakası olmaz.lipo pillerim çelik kasada pil çantasında durur ,uçmıyacağım zaman modelin üstünde asla bırakmam, sitemizde lipo pillerle ilgli uyarıları dikkate almamız gerekir. ?
 
Büyük geçmiş olsun. Kendim lipo pilleri ayırdım birkaç sefer. Oldukça dikkatliydim ama şuan düşününce daha da dikkatli olmam gerektiğini farkettim. Hatta mümkünse bu tarz işlemlere hiç girmemek gerektiğini düşünüyorum ayırdığım lipolardan aldığım performansı da düşünerek.
 
Geçmiş olsun! Ucuz atlatılmış!
Burada defalarca yazıldı çizildi: Lipo kullanmak bilgi gerektirir. Lipo yangını aslında kimyasal bir reaksiyondur. Söndürmek imkansız. Kuma gömmek de çözüm değil. Reaksiyonun bitmesi gerek.
Bir kova suyun içine atın. Kovayı da dışarıya çıkarın. Yanmaya ve gaz çıkarmaya devam eder, ama en azından sıcaklığı biraz olsun kontrol altına almış olursunuz. Çevresine sıcaklık veremediği için başka şeyleri tutuşmaktan korursunuz.