Lipo pil ile seyahat

Özgür Öztürk

Tecrübeli Uye
Katılım
5 Eyl 2018
Mesajlar
862
Tepkime puanı
1,691
Yaş
46
Konum
İSTANBUL
İlgi Alanı
Hepsi
Bu bir uyarı olarak burda mı olmalı bilemedim ama lipo pillerle ilgili ciddi bir bilgi olması açısından mutlaka yazmam gerektiğini düşündüm . Banggooddan aldığım pillerim Almanya'ya ulaştı ve bende Almanya'dan lufthansa hava yollarında çalışan bir arkadaşımdan Türkiye'ye gelmesi durumunda pillerimi getirmesini rica etmiştim .
2 gün önce kendisi Türkiye'ye geldi ve şöyle bir sorunla karşılaşmış pilleri taşırken .
Lipo pilleri valizine koymuş ve bütün güvenlik işlemlerinden geçmiş . Türkiye'de valizi taşıma bandından aldığında valizinin kilidinin kırılmak suretiyle açıldığını görmüş . Valizini açtığında içinde almanca bir tutanakla karşılaşmış . Tutanak 3 sayfadan oluşma ve kısaca ;
Pillere tanımlanamayan nesne olduğu için ve uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları için el konulduğunu,Almanya'ya döner dönmez gümrük polisi yoluyla savcılığa sevk edileceğini ve tanımlanamayan cisimlerden dolayı 35 avro para cezasına çarptırıldığı tebliğ edilmiş.
4 adet 6s 2600mah lipo pil . Gümrük tebliğ evrakları ve faturası kutunun içinde olmasına rağmen tanımlanamayan ve uçuş güvenliğini tehlikeye sokan nesne olarak adlandırılmışlar.
Yurt içi lipo pili yanınızda taşıyabiliyormusunuz bilmiyorum ama yurt dışı için kesinlikle böyle birşeyi düşünmeyin.
Olayın gerçekleştiği tarih 02.04.2020