Lipo pilimin balacer'i bozması

Şarj aletini değiştirdim diyorsunuz. İkinci şarj cihazı da gene aynı entegreden mi bozuldu? Şarj cihazını aynı yerden mi satın aldınız?
aynen gene aynı entegreden bozuldu aynı yerden aldım şarj aletinide aynı marka ve modeldi . Imax b6 lipo şarj aletini almayı düşünüyorum . Sizce lipo pilim arızalıysa bu şarj aletine de zarar verebilir mi ?
 
Hocam afedersiniz ama taksit taksit bilgi veriyorsunuz. Şarj cihazı diyorum farklı şey atıyorsunuz. Ben yorum yapamıyorum maalesef bu konuya.
 
Hasan, Sümer abi kendini parçaladı valla, senin klavyende nokta virgül falan yok galiba..;D



Şöyle bir video var, seyret istersen. Videonun açıklama kısmını da oku.


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Merhabalar
İlk model uçağımı yaptım malzemeleri hepsi hazır fakat kanımca lipo pilde sorun var gibi duruyor bu işte acemi olduğum için sizlere danışmak istedim . Şarj ve dengeleme için önceden imax b3 compact cihazını kullanmıştım ve şarj esnasında pilimin 2.hücresinin dolmadığını farkettim sonrasında kısa bir süre sonra cihaz bozuldu bende imax b6 cihazını aldım bu cihazda da balance ayarında şarjyaptığımda onaylama ekranında R:2SER S:3SER çıkıyor yani ve onayladığımda 9.3 V a kadar şarj olup sonra cell connect hatası veriyor. pilin üst kısmını açtım ve herhangi bir temassızlık göremedim . Sonrasında yaklaşık 2 dk kadar fırçasız motoru çalıştırdım ve tekrar şarj etmeye kalktığımda R:1SER S:3SER i gördüm . Pilimin kurtarılma durumu var mı ?
Bu arada nicd modunda 400ma ile 15 dk şarj ettim yine aynı sorun devam etti.

Kullandığım pil : 2800mAh 11.1 V 25C
 
  • Beğen
Tepkiler: Taha KOÇAK